Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla! Kako ste kaj? Jaz sem vredu! Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
Smile, izkušnje s klistirjem imam samo ob porodih. Ti pa odsvetujem, ker se klistiri uporabljajo res samo v medicinske namene in v primeru "zapeke". Tako hudo pa pri tebi verjetno ni. Nadaljuj s semeni in morda na tešče spij topli Donat. Pravijo, da zelo koristi. Sama pa imam prebavo tako urejeno, kot še nikoli do sedaj. Pol ure po tistem, ko se skotalim iz postelje in po prvi kavi, se vse zgodi tako kot je treba. Hvala za nasvete glede kosila in večerje. To, da ne smem mešati iste vrste beljakon vem in se tega držim. Imam pa tako rada meso, da do sedaj nisem še nikoli menjala s sirom ali jogurtom, samo 2 x v vsem mesecih, tudi pri prejšnjih krogih z jajci. Torej, na B dan se pri nas doma peče MESO Pozdrav vsem v megleni dan - HURA, PETEK JE - se beremo! VERONIKA
Smile tudi jaz sem imela probleme z zaprtostjo, tudi med dieto. Vendar ti moram povedati, da se mi je prebava s to dieto tako popravila, da kar ne morem verjeti. Glede lanenega semena se tudi jaz vedno sprašujem , kako je bolje? Jaz ga psjem kar suhega 2-3žličke in ga poplaknem z veliko vode. tekom celega dneva popij veliko tekočine. Verjetno je ta način prehranjevanja za telo velika sprememba in tudi zaprtost je verjetno ena od posledic, s katero nam telo to pokaže. Vstrajaj bo že bolje! Če ne pa obišči zdaravnika, verjetno ti bodo tam najbolje svetovali. Mogoče lahko prej poizkusiš še z zeliščnimi tabletami Verolax. lp. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
No vidiš koliko drugih naravnih pospeševalcev je še pred klistirjem in tabletami. Poizkusi vse, pa ni bog da ne bo delovalo. Potem pa ukrepaj naprej. Namoči slive jih pojej za zajtrk vodo v kateri so bile namočene pa spij. Poizkusi s kefirjem na B dan. Kuhaj si takšne obroke, ki bi lahko pomagali tvojemu problemu (zelje, repa,...). Saj vem da mogoče težim, vendar jaz mislim, da je bolje prej poizkusiti vse ostalo, kot klistir! Lp Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Jaz sicer klistirja še nisem "sprobala", vem pa, da je nujno potreben med postom z vodo, ki traja dalj časa, ker sicer lahko pride do zastrupitve organizma, ki je menda zelo neprijetno in namesto, da bi organizem prečistili, ga zastrupimo. Brala sem članke o izkušnjah s postom in marsikdo, ki se je posta lotil sam, se mu je to zgodilo, tudi ljudem, ki danes veljajo za strokovnjake na tem področju (in to seveda priznajo). Koliko je upravičen med našo dieto, ne vem, lahko pa da pri daljšem zaprtju pride do nekakšme zastrupitve. Bi morali vprašati kakega medicinca... L.p. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 11. nov 2005 10:10:41
Hvala drage moje, ampak verjemite, da sem dala že vse skozi od sliv, Donata, Verolaxa, repe.... Po vsem tem me samo napihuje, vetrovi... - učinka pa nobenega. Jaz sem že vse življenje nagnjena k zaprtosti, z dieto pa se je stvar še poslabšala. Čudno, ker jem veliko več sadja in zelenjave kot prej in telovadim skoraj vsak dan. Očitno je ta način prehranjevanja res šok za moje telo in se mi tako maščuje. Ve, da ga hočem stradati on pa izrablja vse, kar mu dam. Lepo se imejte. SMILE28
Čao! Spet jst. Kako ste kaj? Marjetke Cvetka a gre? Smile ne s klistiranjem. Poskusi prej še kaj drugega. Si predstavljaš, da greš potem v službo. Jaz nimam dobrih izkušenj. Pa še enkrat sem nekje prebrala neko mnenje zdravnika, da bolj ko si navajen na odvajala, bolj trdovratno bo zaprtje! Pa še stena črevesja se stanjša zaradi stalnega odsluzevanja. Torej laneno seme- tri žlisce pri vsakem obroku z nekaj vode. Potem fige in slive- čez noč jih pustiš v hladni vodi, zjutraj pogreješ in jih zaužiješ pred zajtrkom ali za zajtrk. Poskusi še s skodelico čaja cikorije na tešče. Ni vrag da ti nekaj ne bo pomagalo, a ja pa otrobi. IN gibanje na svežem zraku- vsak dan! ha ha lp katti
Smile28, kot da bi govorila o meni. Vse življenje imam probleme s prebavo in tako je ostalo tudi med dieto, pa čeprav pojem neprimerno več vlaknin kot prej. Prav zaradi tega sem popolnoma prenehala jesti banane. Laneno seme namočim v vodi kar celo - ravno zdaj me čaka, da ga spravim v sebe. Meni je pomagalo tudi kislo zelje na prazen želodec. Veš, klistir sem dobila tudi pri tej zadnji operaciji, pa ti povem, da je bila živa groza. In ne verjamem, da si to lahko delamo sami. Verolax tablete vzamem res v skrajni sili in nazadnje sem vzela 2, samo potem je treba biti dovolj časa doma, da se v miru očistiš. Se mi kar smiliš, ker vem kako hudo je to. Pij dosti vode. marjanca45
Aha zdaj sem prebrala tvoje sporočilo. Ja res je da neurejena prehrana všpliva na zaprtost. Še naprej jej velik sadja in zelenjav, debelo mleto moko in rž. lp & že danes! katti
Pozdravljene/i, jaz imam pa eno zelo specifično vprašanje, na katerega po 2-urnem iskanju po internetu še vedno nimam odgovora... Enkrat sem nekje zasledila, da se pri prebavi beljakovinske hrane v želodcu sproži kisla reakcija, pri prebavi OH in škroba pa bazična (oz. obratno ???), zaradi česar pride do nevtralizacije želodčnih sokov in posledično neučinkovitosti prebavljanja... Ali ima kdo podatke o kislosti/bazičnosti reakcij, ki jih v želodcu izzove različna prehrana? To je v bistvu osnova, vodilo te ločevalne diete, vendar o teh stvareh na netu nisem nasla nicesar. Ker se ne spomnim, katera skupina hrane povzroča katero reakcijo, vas prosim za pomoč. Mogoče je o tem kaj napisanega v tisti knjigi od Rine "90-dnevna ločevalna dieta" ? Hvala za odgovore, lep pozdrav in veliko uspeha pri vzdrževanju zmanjšane teže! katinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti