Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ann, napiši kje se dobi ta pripravek iz medu in aloe vere in koliko stane. Me zanima za mojo mamo. Predvsem, če pomaga pri revmatidnen artritisu. sicer pa po mojem včerajšjem sadnem dnevu, je zjutraj tehtnica kazala 59,7 a kaj ko se naslednje dni dvigne spet nad 60. No, načeloma sem zadovoljna s težo, samo lepše se vidi če je prva številka 5. Danes B dan, za kosilo bodo šampinjoni z jajčko in solata, za večerjo pa zelena solata z jajčki. Za otroke pa borovničevi cmoki. lep dan, Klavdija
evo danes je napočil sadni dan:), zjutraj sem pojedla 2 jabolki..sedaj čez dan pa malo grozdja , nektarine..tak mal... rada bi vsa vprašala kolk obrokov imate na dan..5 ali samo tri? in še to? a vas velikokrat premami da bi se pregrešile? lp vsem žabica21
Žabica21 na sadni dan lahko ješ raznovrstno sadje, samo v obroku ga pa ne smeš mešati. Pomagaš si lahko tudi z zelenjavno juho ali pa svež paradižnik malo posoliš in okisaš z limono ali jabolčnim kisom - oboje te lepo nasiti. Kristalka
Če slučajno katero zanima formula za izračun BMB - dnevni vnos kalorij, če pretežno mirujemo: BMB= 655 + (9.6 x teža v kg) + (1,8 x višina v cm) - (4,7 x starost v letih) Kristalka
Veste kako, najbolje bo, da si preskrbite svojo rastlino aloje, po moje jih prodajajo na tej firmi, kot je že posredovala Nashnovak en link, Hrovatin exotica, jaz sem si nabavila dve, lepo bom skrbela zanju in si bom zanaprej sama naredila to mešanico, recept je naveden. Potem bom še bolj znala cenit, pa tudi pri roki bo rastlina vedno, kadar se bo kdo opekel ipd, saj povsod piše kako je zdravilna. Pa tudi povprašajte tam ali kdo uradno dela te pripravke. Jaz si kar ne upam več obremenjevat to gospo, sem že dvema posredovala tel., pa ne vem če ji bo prav. Niti za ceno ne vem, ker meni ni računala. ann
Sadni dan je za mano. No, skoraj... Pojedla sem: - 1 banano in pol - 20 dag lešnikov - 2 jabolki - skledico zelene solate - 15 dag jagod - pest češenj Preveč? Meni so ti lešniki tako pasali! No, sedajle sem na hitro preračunala. Pojedla sem nekje za 1900 kalorij. Glede na kalorije je kar precej, kajne? LP, Stanka
Ja Stanka, ti, ti. Za začetek naj ti bo, v bodoče pa raje skledico solate povečaj na skledo, pa še dodaj si kaj notri, lešnike pa kar malo zmanjšaj. Kam si pa pol banane dala? Jaz sem prejle, ko sem prišla iz sprehoda, prvič (čeprav imam že kar nekaj časa kupljenega) použila tri žlice neoluščenih sezamovih semen (Biotop). Že večkrat sem prebrala, da to seme vsebuje devetkrat več kalcija kot mleko. Škoditi mi ne more, pa še namesto večerje je, sem imela bolj pozno kosilo (solata iz vrta, paradajz, rižota z bučkami). ann
ja za mano je tdu sadni dan:) pojedla sem pa: 2mali jabolki, eno grozdje,3nektarine..pa pila vodo..men se zdi nekako normalno, a ne, upam d nisem preveč zaužila... ampak sem se skoraj pregrešila,in sedaj sem ponosna nase ker se nisem žabica21
Draga Ann. Naj ti napišem, da tud men ni škod časa, katerega porabim za svoje sončke. Nasprotno! Ravno zaradi tega si želim in delam na tem, da bi imela več energije, da bi lahko čas z njimi izkoristila 100% in bolj učinkovito, ne pa da jih kot živčna razvalina nenehno samo nekaj opozarjam in kaznujem. Pri treh je pač drugače, ker se tudi med seboj nenehno prepirajo za brez-vezne strvari. Sicer pa vsako jutro objamem zemljo kot je pisal V. Megre v zbirki ANASTASIA, če jo katera poznana. Hujšanje počasi, počasi, počasi. Ampak se mi premika. Nisem na ločevalni ampak poizkušam pojesti čim več sadja. Zjutraj imam mono zajtrk, potem kosilo, kjer minimiziram ogljikove hidrate in beljakovine. Pozno popoldne pa spet presno sadje ali pa kakšna solatka. Če bo stanje - počutje izboljšalo, pa če bo šla zraven še kakšna kilca dol, bom pri tem kar ostala, saj piše H. Vandmaker v knjigi Če hočeš ostati zdrav..... da pri presnovi sadja telo porabi 10% energije, ostalih 90% je na razpolago za druge dejavnosti. Pri zelenjavi 30% za presnovo, pri mesu pa kar 70% za presnovo, tako da ostane za ostale dejavnosti le še 30%, od tega pa naj bi jih samo možgani porabili 25%. Torej, po Atkinsonovi metodi tako hujšajo ampak kaj vprašanje je, kaj s tem naredimo dobrega svojemu telesu? Ko pa nam pade energija smo živčni in razdražljivi.... Začaran krog. Torej, g. H. Wandmaker nam hoče dokazati, da nam nudi sadje veliko več energije in to v najkrajšem možnem času po zaužitju, kot katerikoli zrezek.... Če to 100% drži, ne vem, še preizkušam. Je pa res, da se ob sadju veliko lažje odpovem vsem drugim sladkarijam. Evo, toliko od mene. Pozdrav vsem novim in starim!!!! nash
ann je napisal/a:
Ja Stanka, ti, ti. Za začetek naj ti bo, v bodoče pa raje skledico solate povečaj na skledo, pa še dodaj si kaj notri, lešnike pa kar malo zmanjšaj. Kam si pa pol banane dala? ann
Vem, Ann, da sem pretiravala . Ampak za mano je tako zelo stresen dan in jaz sem čustveni jedec. Torej sem v bistvu ponosna, da nisem uničila kakšne ogromne čokolade. Zame je že to napredek. Pol banane? Veš, za večerjo sem naredila sadno solato iz banan, jagod in češenj (brez sladkorja). In ker sem uporabila 2 banani in razdelila na štiri porcije, mi je pripadla pač polovička . Danes sem spet na bananah, za kosilo pa me že čaka v pacu en velik zrezek in solata v hladilniku. Tudi nekaj goveje juhice še imam, tako, da bo OK. Za večerjo bom imela še enkrat, tokrat manjši zrezek in seveda solato. Nashnovak, tudi jaz sem prepričana, da sta sta sadje in zelenjava najbolj prijazna človeškemu telesu. Sicer sem vsejedec, ampak vseeno mi je to najljubša hrana. Sploh sadje! LP, Stanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti