Ločevanje živil 90. dni - 5. del

KetyP, jaz sicer nisem na dieti, vendar se grem neke vrste vzdrževanje teže. To pravim zato, ker sem zjutraj začela piti kefir, sadje pa imam za malico. Kefir pijem na tešče zaradi prebave in njegovih dobrih lastnosti. Poskusi še ti, mogoče se bodo težave z želodcem umirile. jankica
Hojla! Kaj je zdaj to,a ste vse že vse shujšale,al kje se potepate punce. Mi smo imeli včeraj praznovanje,pa sem se preveč najedla.Potem pa mi je bilo slabo,vse me je tiščalo,kar na bruhanje mi je šlo.Fuuujjj! Danes seveda nadaljujem z našim načinom prehranjevanja.Pravkar sem pojedla dve pomaranči,ki so mi zelo pasali. Punce,mejte se lepo! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Heej! Včeraj smo bili na Golici, ne boste verjeli, prišla sem čisto do vrha, od koder se vidi na avstrijsko stran (dokaz v skrinjici, šifra KulSlo). To smo švical, mater je čist skoz samo vzpenjanje, niti ene ravnince. Ampak sem prišla, s 95 kilami. Danes imam vodni dan namesto v soboto, ko sem kopala ene jame za saditev in pri težkem fizičnem delu pa res ne moreš biti uspešen ob vodi. Po temeljitem premisleku sem se odločila, da se bom v naprej jaz prilagajala situacijam, tako da se bom čisto po vsakodnevnih potrebah prilagajala kosilom. Vsak dan se bom tehtala, da ne bo šlo kaj gor, dopoldne bom vedno samo sadje 2-3 krat. Mi imamo kar naprej nekaj, tako da mi je največ energije pobralo (ter povzročalo skrbi) ravno to, ko je bilo na nek dan predpisano nekaj. Ampak sem si rekla, da bom tri mesece že vzdržala točno po dnevih. Poskusila bom uvesti tudi več tekočinskih dni (voda, kava, zelenjavni ali sadni sokovi), meso pa enkrat na teden. Bom poročala, kako se bo obneslo. Imejte se lepo! Aja, še hrana včeraj: zjutraj tri banane, pol smo šli ob 10 na Brezje k maši, tako da sem šele ob 1 h pojedla 250 g suhih fig, vmes veliko vode, gor en sadjevček, eno jabolko, še eno, za kosilo in hkrati večerjo pa v Gali najprej eno veliko solato, nato bučke in šampinjone na žaru, ter par kosov krompirja. Ter eno malo laško, pa prej v dolini en Bandidos ice. Še Kristalko prosim za info kdaj so lune, da bi takrat imela vodni dan. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 21. maj 2007 10:19:22
ojla! tudi jaz sem se odločila za to dieto, a ker sem še začetnica imam eno (mogoce mal butasto) vprasanje: Danes ko mam proteinski dan me zanima ce lahko jem skuto z jagidami, mislim, ce lahko jes sadje tudi pri kosilo, al je sadje dovoljeno le za zajtrk? hvala za odgovore.lp pekarnica
Živjo vsem, ki se trudite! Danes se vam pridružujem tudi jaz. Pred dvema letoma sem shujšala s to dieto in dolgo se je držalo. Lani jeseni sem se začela rediti. Moja krivda. Preveč hrane in premalo gibanja, klasika. In sem se odločila. Kar je preveč, je preveč. Shujšala bi rada kakšnih 10 kilogramov. In danes začnem! Pekarnica, si bova dajali voljo, ko sva na istem? In vse ostale tudi prosim, da mi pomagajo. Jaz pa se bom trudila, da vlivam moč ostalim, ko vam jo zmanjka. Torej za mano je ena banana in kavica - ter ogromno vode. Za kosilo bom pojedla nekaj segedinarja (brez moke in smetane) ter popila čisto govejo juho. Večerja? Če bo ostalo segedinarja, seveda to, v nasprotnem primeru pa veliko skledo solate in hrenovko. Naj vam in meni uspe! LP, Stanka
Hojla! Pekarnica in Stanka,dobrodošli med nami! Sadje se ne meša med ostalo hrano,tukaj vendar ločujemo,zato raje daj med skuto kakšno zelenjavo,naprimer papriko,paradižnik,veliko peteršilja ali drobnjaka. Stanka,zjutraj si lahko privoščiš malce več sadja,ena banana do kosilo je pa vseeno malo premalo,razen če pozno zajtrkuješ in zgodaj kosilaš. Jaz pojem za zajtrk dva kosa istega sadja,torej dve banani,dve pomaranči.... Pozneje si privoščim še malico,ki pa je lahko druge vrste sadje,kot za kosilo,vendar pojem samo en kos. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Marjetka cvetka, hvala za dobrodošlico! Problem je v tem, da imam službo v turnusih in kadar sem popoldne, je kosilo čisto prekmalu. Ob 12 ali celo prej. Zato tako mali zajtrk, drugače nisem tako "škrta" do sebe. Kako vam uspeva? Koliko kg je šlo že dol (in v kolikšnem času?). Imate še mnogo pred sabo? Oziroma za sabo? Kako kombinirate glede na svojo družino? Vse sem imela v malem prstu, ampak čas naredi svoje. Tudi pri okretnosti za 3MD! LP, Stanka
Ann tu imaš datume o položaju lune - na te dneve je priporočljivo spiti kar največ nesladkane tekočine (voda, čaj). Polna luna 1.6. ob 3.05 30.6. ob 15.50 30.7 ob 2.49 Prazna luna 15.6. ob 5.14 14.7. ob 14.05 Meni tile lunini dnevi kar pašejo - lažje zdržim ob sami tekočini kot ob sadju - ne moreš verjet, ampak je res. Pa tudi učinek je opazen, je pa seveda večji, če si urediš tako, da imaš prejšnji dan vitaminski dan. Ob zadnji prazni luni 16/5 sem zgubila skoraj 2 kg, ki sta se potem do danes stabilizirala na 1 kg. Ob vsaki taki spremembi pa potem nadaljujem z B-dnevom. LP Kristalka Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 21. maj 2007 17:04:37
Kristalka, lepo se ti zahvaljujem za podatke. Vsem novim čestitke za pametno odločitev. Važno je, da se začne, saj pol steče vse gladko samo od sebe. Saj kdaj je res malo težko (čisto odkrito povem, da jaz še po nobeni drugi dieti nisem s tako lahkoto dosegla toliko rezultatov), pa se je treba samo spomnit, da smo prej res preveč jedli in je prec lažje. ann
Kar na jok mi gre! Teža se mi že 10 dni ne premakne niti za gram! Pa sem čisto pridna in prav veselo telovadim, teža pa - kot bi jo kdo z žeblji pribil! Sicer sem pa trenutno skregana s tehtnico in ne stopim gor do naslednjega ponedeljka... Zanima me, če ima katera izkušnje s tako tehtnico, ki meri maščobo in vodo v telesu. Me zelo mika, da bi si jo kupila, ampak nisem čisto sigurna, če ima sploh smisel, ker se ne spoznam na vrednosti. Zelo vesela bom vsakega podatka in odgovora. rafaella

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti