Ločevanje živil 90. dni - 5. del
Živijo,
spet ste tako pridne, da sem ob prebiranju vaših postov dobila še dodatno motivacijo. Meni gre kar v redu, pravzaprav zelo v redu. Kot sem že kakšen dan nazaj napisala mi jutranja hoja - tek zelo ustrezata, včeraj je deževalo, zato sem samo telovadila, pa to ni to. Danes sem komaj čakala, da sem obula superge, pa gremo! Super!
Ann, z mano je takole; zdaj že skoraj leto in pol ločujem (ne tako zelo strogo, kot je opisano v knjigah o 3MD), vendar sem resnično spremenila svoje navade pri prehranjevanju, kar pomeni že 50% uspeha. Hecno je, ker nikoli nisem rada jedla čokolade ali raznih čipsov - bi se človek vprašal od česa sem se zredila?! No, preden sem začela hujšati sem kakšna dva tedna pridno beležila kaj, kdaj in kako pripravljeno hrano jem - obup! Že takoj na začetku mi je bilo jasno, da ne bom mogla shujšati 40 kg v kratkem času, glede na to, da sem ta višek nosila s sabo 10 let, torej je bil moj plan - 3 leta počasnega, zdravega hujšanja. Zato se tudi v prvem krogu nisem odpovedala čisto vsemu (kava z mlekom, kakšen košček kruha, sladoled...), ker sem vedela, da bo postopek dolgotrajen in ne smem telesu odreči čisto vsega naenkrat, po moje se telo navadi na takšen režim in potem ko želiš spet hujšati so hude borbe - človek ne ve, kaj bi še črtal iz jedilnika. V prvem "krogu" sem shujšala 12 kg, potem še dva, v drugem krogu jeseni spet 12, sem prišla pod 80-deset. Za eno leto se mi zdi kar dovolj, zdaj, v prvem mesecu 3ga kroga sem pa shujšala 4 kg, zdaj pa teža stoji. Veš, jaz se prej nisem nič rekreirala, mislim, da mi to tudi precej pomaga, pa zjutraj naredim še nekaj vaj iz joge, se kar potrudim. Sem malo brala tvoje poste za nazaj in vidim, da imaš tudi nizek pritisk. Pri meni je ravno tako, že od zmeraj, zato mi tudi ustreza, da se zjutraj, ko vstanem najprej posvetim jogi, potem pa hoji, tako spravim telo v pogon. Poskusi malo telovaditi zjutraj, se boš boljše počutila.
Glede vzdrževanja je bilo pri meni takole: jaz sem ločevala pri obrokih, ne pa po dnevih. Priznam, da sem drugo Rinino knjižico bolj bežno preletela in sem si kar sama ustvarila svoj program. Ker hodim vedno pozno spat, včasih jem tudi še ob 8ih, kaj lahkega, če se mi pa zahoče kaj sladkega si tudi privoščim, brez slabe vesti.
Za vse tiste, ki ste ali pa še boste "na vzdrževanju" bi rekla takole: držite se načel vaše nove prehrane, vendar tudi prisluhnite telesu. Včasih telo potrebuje tisto "nekaj" in boljše je, da pojeste kepico sladoleda ali kar vam pač paše, seveda v normalnih količinah, kot da se mučite in posledično stresate slabo voljo naokoli:)) Pa vzdržujte svoje nove kilograme in če lahko, se na izbran način rekreirajte. Tu je zelo težko deliti nasvete, ker nismo vsi enaki - nekaterim ustreza hoja ali kolesarjenje ali plavanje ali tek - poskusite, kaj je tisto pravo za vas. Joj, al sem pametna:))
Pa še: tiste, ki ste na vzdrževanju - nikar ne obupajte, če zdaj kg stojijo. Kar po planu naprej, pa bodo rezultati vidni. Samo ne popuščati, tri mesece ste se trudile in bile uspešne, splača se truditi še naprej. Telo se mora zdaj, po hujšanju, na novo oblikovati, to pa ne gre tako hitro. In ker se imamo radi, si privoščimo najboljše!
katja_mavrica, vedno je na začetku malo težav, da se telo navadi na spremembe, potem gre vedno lažje!
Zdaj pa lahko noč ali bolje - dobro jutro, prijazen dan, veliko dobre volje in uspehov!
darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 17. maj 2007 00:26:10Ann, začela si že - s hojo - potem pride spontano počasi tudi tek. Ne moreš vse naenkrat, tudi jaz kombiniram hoja-tek, kakor se počutim, mi pa res daje energijo za cel dan.
Nash - želim ti, da bi bila spet čimprej v formi!
Lep sončen dan je pred nami - izkoristite ga!
Lp
darkad
KristalkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Pirin kruh s semeni

Svaljki s čemaževim pestom