Ločevanje živil 90. dni - 5. del

vidim da ste danes vse preveč zaposlene... meni še gre kar dobro, samo male probleme s prebavo mam. ma kera kaki nasvet? kile se me pa še kar držijo. ne mislim še tak hitro obupat! ko bo malo več sončka bo že boljše... mam eno osnovno vprašanje: kdaj lahko jem ovsene kosmiče, koruzo, grah pa fižol. hvala pa lahko noč

Ojla, dober večer vsem!

Skoraj dva tedna nisem nič prebirala foruma (dopust med prazniki), zdaj sem pa vse nadoknadila. Veliko je novih - lepo pozdravljene in dobrodošle med nami, ostalim gre pa itak vse kot po maslu...joj, ste pridne!

Za mano je prvi vodni dan v tretjem krogu - no, skoraj... še ni polnoč... Danes zjutraj sem se stehtala, v tem mesecu sem shujšala 4 kg, izmerila se še nisem, vendar je stanje, po obleki sodeč, zadovoljivo.

Povem vam, da je vsak krog težji - s tem ne mislim, da se je težko držati pravil 3MD, da so krize ipd, temveč, da gredo kilogrami pri enaki hrani, kot npr.v prvem krogu, dosti počasneje dol. Vendar sem zadovoljna, ker vem, da se je telo navadilo na ločevanje in se odvečni kg ne morejo kar topiti. Počutim se pa zelo v redu, zjutraj še vedno redno prehodim 4 km, v teh dopustniškiih dneh sem še plavala, bila sem na masaži - težave imam s celulitom. Sem se pa zelo trudila, da nisem jedla po 7 uri zvečer, pojedla sem veliko svežega sadja in zelenjave, upam samo, da bom tako tudi nadaljevala.

Darja2, nič se nisi oglasila, kako pa gre tebi? Ali še nadaljuješ z dieto? Upam, da ti gre v redu, ko si že bila ves čas tako uspešna.

Drage moje, veliko uspešno izgubljenih kilogramov in lep jutrišnji dan vam želim!

Lahko noč,

darkad

katja_mavrica, koruza, grah, fižol, spadajo med škrobna živila

Pa še link za pomoč pri pripravi obrokov:

http://3mdobroki.moj-album.com/

Glede ovsenih kosmičev pa ti ne vem odgovoriti, sama jih med dieto ne jem - saj se bo zagotovo še katera oglasila z nasvetom.

lp 

darkad
Pozdravljene vse nove in stare. Jst se že kar dolgo nisem javla, ker sem zelo slab karakter, začela že ne vem kolikokrat, prenehala in sej veste, začaran krog. Sedaj sem že od 6.5.07 na 3DM in vem da bom tokrat zdržala. Zanima pa me še nekaj. A pozna katera izdelke Herbalife??? Mene je kolegica "nategnila" da sem en mesec jemala, pozna se čisto nič (le v denarnici). Sedaj mi pa pravi, da je potrebno jemati vsaj 3 mesece, da bo kaj haska. Če katera kaj več ve o tem, prosim povejte izkušnje. becki
Pozdrav vsem Najprej hvala Marjetki in Jankici. Imam en problemček oz. edini negativni učinek te diete. Kot sem že rekla grem proti koncu tretjega meseca, sicer je vse v redu, opažam pa da se mi že tadrugi teden že zjutraj ko vstanem močno zeha, sem zaspana, kljub temu da dovolj spim. Točno to se mi je začelo dogajati lani, sedaj sem na istih kilah. Zmerila sem si pritisk (čeprav ga nikoli), imam Braunov aparat za na roko, pokaže mi od 100-105 zgornji in spodnji od 56-do 65 (merila štirikrat, do sedaj spila dve kavi brez). Lani sem malo brskala po spletu in sem zasledila, da se zaradi hujšanja žile ne skrčijo in da je zaradi tega nizek pritisk. Prosim, če lahko sporočite ali ima še katera tak problem s pritiskom in kako rešuje težavo. Še to, sodelavec si je tudi izmeril, njemu kaže v redu (131/78), tako da po moje aparat dela pravilno. Se bojim, da je hoja premalo in da bo treba telovadit, če hočem rešiti težavo. Ali imam prav? ann
z dieto ali brez moj "normalen" pritisk je 100/60; včasih še nižji - zadnjič sem se bolj švoh počutila in je bil 94/54. kava mi ga ne dvigne. tako, da bi mi z nizkim pritiskom včasih rabili tablete za višji pritisk.... klavdija
A se spomnite, ko sem vam pravila, da se je pred prazniki ustavila pri meni ena gospa in mi je nazajgrede prinesla čemaž! Včeraj pa sva šli skupaj ponj. Samo ene 5 ali 6 km od naše hiše je taka oaza miru kot v pravljici, jaz pa nisem vedela zanjo. Šli sva že dopoldne. Pot je peljala po dolini oz. taki malo širši soteski. Avto sva pustili na trati pred gozdom. Tako lepo je dišalo po sveže pokošeni travi, zdelo se mi je, da se je tu čas ustavil. Peš sva šli po poti kakšen kilometer globlje v gozd. Poleg je šumljal potoček, ptice so lepo pele iz vseh strani, sonce je prijetno grelo, vsepovsod ob potočku pa polno čemaža, ki gre že počasi h koncu. Škoda, ker je zelo dober, v solati ga poje tudi mož, prav na Kul.Slov. sem prebrala, da je najbrž ena najboljših rož za čiščenje želodca, krvi in črevesja. Koliko različnih rožic mi je pokazala, vse same zdravilne (ene 10, spomnim se: dišeča perla, ranocelnik, timijan ali materina dušica, smrdlička, plučnik,preslica, origano, kopriva... ), tudi mešanico čaja mi je pustila, takega za očiščevanje telesa in odplavljanje celulita. Mislim, da mi je sam Bog poslal to gospo na pot. Ona se vsak mesec udeležuje predavanj tu blizu nas v Stični, ki jih organizira namestnik patra Ašiča. Kaj vse imamo pred nosom, pa se sploh ne zavedamo!!! Še predlog za "sladoled" na sadni dan. Zmrznjene maline in banana, pretlačeno z vilico in zmešano, čeprav načeloma ne mešam sadja, ampak vroči dnevi so tu, tak sladoled je pa tako dober. Še vprašanje za Kristalko, zakaj se ti zdi, da se po prebiranju tega foruma počutiš kot novinka, pa čeprav si že na vzdrževanju? LP vsem ann
Res je ann, da sem po 1. krogu 3MD že 1 mesec na vzdrževanju, se pravi, da kar zadeva dieto res nisem novinka, sem pa novinka med vami na KulSlo. Res vas rada berem, vključim pa se nekako težje, menda zato, ker nisem z vami od samega začetka...Kakorkoliže, še naprej vas bom brala in seveda tudi obveščala kako poteka vzdrževanje oziroma 2. krog, za katerega bi se mogla odločiti, pa še ne vem, pade mi namreč na počitniške mesece Becki, če boš tri mesece jemala Herbalife, bo pa res shujšala, tvoja denarnica namreč Jaz temu ne bi verjela, ne vem no... LP Kristalka
Tako sem zmatrana, pa ker grem glih mimo pisarne in sem se še ustavila in pokukala na KulSlo. Celo popoldne sem bila na vrtu, počasi okopavam, ker prej nisem zaradi suše, sedaj je pa tako lepo rahla zemlja, sadila sem še zelje, ravno zdaj sem pa končala z zalivanjem rož. Koliko dela sem si nakopala, ampak rožce tako lepo cvetijo in poplačajo ves trud, pa še rekreacijo imam (najmanj ene 10 velikih kangel,če ne več). Zelo rada delam z zemljo, navajena sem še od doma, zame je to tako prijetna sprostitev, pa če pomislim takrat enostavno sploh nisem lačna, sedaj je pa tudi prepozno za jest (čez dan sem suhe fige, 2 banani, zmrznjeno jagodičevje, nekaj jagod). Dieta lepo poteka, tako kot treba, zaradi nizkega pritiska sem malo bolj utrujena, mogoče se bom enkrat spravila vrtet orbitrek (čeprav se mi je zagnusil takrat pred 6 leti, ker sem pretiravala z njim), kot sem že enkrat rekla, zelo mi paše kakšne pol urice popoldne na soncu. Barva se me je že kar prijela, nič se ne mažem (verjamem Aloisu Kolarju, ki pravi, da je sonce zelo zdravo, da je vse to okrog teh krem sama propaganda zaradi dobičkonosnosti, saj če prav pomislim on od tega osveščanja nima nič, kozmetične indrustrije in njihovi delnicarji pa veliko). Dobra stran sončenja je tudi, da dejansko vidim svoje telo (ki je pri 96 kg obilno) in mi na kraj pameti ne pade, da bi kakorkoli grešila. Kar ne morem brez vas, čeprav sem mislila da bom lahko (tematika "posmrtnega življena" bo še malo počakala, ker marsikaj še ne razumem, upam da enkrat bom). Pridno hujšajte, dopust in počitnice se približujejo z vso hitrostjo, pa pišite kaj. ann
Aja, še za avokado bi vprašala, kam že spada ? Ali tudi vam tako paše? Jaz sem zadnjič pojedla enega celega, kar z žličko, ko sem bila lačna pa še tadrugega, samega, brez česarkoli. Pa še nekam poceni so bli v M (pol evra za kos, zelo lep, ravno prav zrel). ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti