Ločevanje živil 90. dni - 5. del

čao! ne, Marjetka cvetka, sploh si nisem hujšanje predstavljala na ta način.. Popolnoma jasno mi je, da je zmernost in kontrola potrebna vedno, ne samo med hujšanjem. Sama se namreč strinjam s tabino, da gre za spremembo na dolgi rok - spremembo v prehranjevalnih navadah in v razmišljanju o hrani nasploh. Sama imam največ težav s sladkarijami ter prigrizki med obroki in nekako upam, da se bom v teh 3 mesecih navadila predvsem samokontrole in odvadila jesti med obroki. Bolj mi je pomembno pridobiti dobre navade, kot pa izgubiti ogromno kilogramov. pelican, sporoči, kako gre :D lep dan vsem! dassia
Tabina se pridružujem tvojemu postu. Pri meni je popolnoma enako kot pri tebi. Zdaj držim dieto že kakšen mesec in pol, ampak čisto po pravilih pa 14 dni. Od začetka sem bila čez teden pridna čez vikend pa sem jedla kot zmešana. Zdaj mi je šlo v 2 tednih 3 kg dol in upam da bom zdržala tale pritisk velike noči. Ravno sem se z mojim pogovarjala da ne vem če bom šla k tašči na velikonočni zajtrk ker imam sadni dan, pa pravi moj da ima ona vedno dosti sadja. Moj odgovor: A misliš da bom pri polni mizi vsega jaz jedla sadje? Mislim da se bom najmanj pregrešila, če bom kar doma. Torej punce ne stopajte po mojih stopinjah, popolnoma je treba prilagoditi sistem prehranjevanja tudi po 3 mesecih, po 6 mesecih in tudi po 2 letih, drugače se kg kaj hitro vrnejo. Potrebna je zmernost in rekreacija. Lep pozdrav in "vesele " praznike....brez hrane vam želi tuna
Evo mene opet. Včeraj sem uspešno preživela 2.vodni dan in to brez problemov. Ful sem ponosna nase. Imam pa okrog 8 kg manj. Uspešno hujšanje vam želim še naprej! kokos
Živjo sotrpinke. Danes je moj prvi VODNI dan. Imam srečo da imam stres v službi tako da mi niti pod razno ne pride na misel hrana. Mislim da mi bo uspelo. Ko sem štartala z dieto sem imela 67,2 kg danes pa jih imam 65. Nekako ne čutim, da sem zgubila te dve kilci in tudi na hlačah se mi nič kej dost ne pozna. Napaka ki jo delam je da se ne gibljem dovolj in da ne pijem skoraj nobene tekočine. Če bi postala malo bolj pridna in spila saj liter vode na dan in šla kakšen krog z rolerji bi bil rezultat sigurno boljši. Pa saj, bo samo voljo je treba imeti trdno. Uživajte med prazniki in se lepo družite z družino. Čau Lucija lucijastarina
Kot vidite sem preživela včerajšnji vodni dan. Sem zelo happy. Lucija lucijastarina
Pozdravljene punce ! Mam en problem in rada bi da mi pomagate... Zadnjič je bilo na forumu govora o kavi z mlekom ,o tem kako škodljivo je to in ne vem kako zelo ne dela dobro med 3md. To bi rad pokazala kolegici ,ki mi ne verjame ,kako je škodlijivo,pa ne najdem Mi lahko kdo pove kje je ta post??????????? hvala Radi in lepo se imejte daša20
Daša20:
ann je napisal/a:
Končno je za mano prvi vodni dan. Sicer sem pila tudi čaj brez sladkorja, čeprav v knjigi piše samo voda. Manj imam že 9 kg (še zmeraj vagam na tri številke). Vmes je bilo vsesorte, od prekrška na celi črti, do smučanja na sadni dan (pa zdrži če moreš -prilagodila z veliiiiiiiko solato zvečer). Saj sem samo človek, ne stroj. V glavnem sem si prilagodila tako, da dopoldne jem tudi do 3 x sadje, do kosila pa mora preteči najmanj dve uri po zadnjem sadežu. Tudi torte in čokolado sem iz začetka redno kupovala, sedaj pa velikokrat imam kasnejše kosilo, pa nič večerje. V glavnem vse se da, če se hoče. Kruha nisem pojedla čisto nič. Nekje vmes sem zasledila odgovor, da se v kavo lahko vlije mleko. To je najhujša napaka, ker lahko en curek mleka naredi več škode kot 300 g čokolade. To sem se naučila še iz knjige Judy Mazel, ki je na las podobna temu načinu. To pa zato ker se mleko (beljakovina) predeluje v želodcu čisto drugače kot OH. Ko enkrat vneseš v želodec beljakovino, se tisti dan naprej OH ne more več predelati brez škodljivih posledic, ker preprosto ni več nekega encima (ptialina?) v želodcu, ki se je izničil z uživanjem beljakovin. Skratka pri tej knjigi (90 dnevna dieta) pogrešam neko obširnejšo razlago, medtem ko je pri Judy Mazel zelo lepo razloženo zakaj je kaj škodljivo - in predvsem je zelo razumljivo napisano, za vsakega "kmečkega" človeka. Pa lep pozdrav vsem skupaj! PS Kdor še cinca ali bi ali nebi začel in premišljuje ali je to tista prava dieta ali bi še malo počakal, morda bodo vsak čas izumili neko boljšo, lažjo dieto, naj se odloči takoj danes. To je tista prava dieta!!! Nobenih izgovorov več ni!!! ann
lucijastarina, čestitke! mene je pa kar groza teh dni. ne mika me šunka in drugo z mize; bolj problematično bo prepričati tiste okoli mize, da je sadje za zajtrk moja edina alternativa.... "đžegn" je treba jest, da bomo močni;) torej; vsi ki ne želimo biti močni: VZDRŽIMO! sicer sem pa danes kar malo zabluzila. sem imela (z)mešan dan. uspešno hujšanje, pa izkoristite pomladne dni! tabina
Tudi jaz imam krizo, da je groza. Danes imam ravno sadni dan, vendar sem probala nadev za potico. Sploh ne vem, kako bo ta velika noč šla mimo mene. Upajmo na najboljše za vse nas. JORDI
Tabina hvala tisočkrat. LP daša20
Pozdravljene tudi jaz sem imela včeraj postni sadni dan, danes pa sem tako lačna da bi pojedla vola. Nekako sem si splanirala, da bom danes jedla škrob jutri meso in jajca, v ponedeljek na OH dan pa si bom za večerjo privoščila potico, tako bom lahko tudi jaz sprobala vse dobrote velike noči. V torek pa ponovno očiščevalni sadni dan. Torej punce zdržite in vesele praznike vam želim. tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti