Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lep pozdrav vsem, predvsem "starim" in "tihim" tukaj na forumu. Tudi jaz vaz skoraj redno berem. Od moje končane diete je minilo že več kot pol leta. Kilogrami so še vedno isti, kot takrat, ko sem končala, je pa res, da med obroki še vedno večinoma ločujem, pa sadje imam tudi še vedno za zajtrk. Rada bi izgubila še ene 7 kg, da bi prišla do idealne teže, vendar ni še pravega klika...mogoče po novem letu. Prav lepo vas je vse brati! Encijan me veseli, da tvoja nosečnost tako fino napreduje, upam, da se bo tudi Tejcica kaj javila, da nam napiše kako kaj njena nosečnost poteka. LP claudia12
Ava ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, tudi moja slaba lastnost je da so večerje veliko večje kot le pol kosila. Bonacaaaaa, kot bi vedela da sem v teh dneh mislila tudi nate. Pozdrav! In tudi tebi čestitke za izgubo kilogramov, vačno je da še pravi čes reagiramo in sklestimo teh par kilogramov. Javi se kaj. Pa saj sem vedela da boste vse čakale na novo leto! Claudia pozdrav tudi tebi! Encijan hvala za odgovor! Mislim da ni nobena zamerila, da si se razpisala, ker nas je veliko takih, ki nas to obdobje še čaka. Tudi jaz se zavedam, da v takem stanju niso na prvem mestu kilogrami ampak zdravje. Vsekakor pa dajmo roko na srce, vse ženske zanima veliko na to temo. Mene zanima predvsem to, kaj naj jem ko bom v takem stanju, da bo zdravo zame in za otroka in da se bo otrok normalno razvijal. Hvala da si delila tvoje izkušnje! Ker sem pravtako nevedna, kot si opisala, tudi sama sem mislila, da lahko sadni dan škoduje otroku, pa mi je prijateljuca povedala , da ji je gin. predpisal neko dieto in da so jo v bolnici hranili samo s sadjem en dan, ker se prehitro redi. Potem takem si tudi sadni dan lahko nosečnica kdaj privošči. Mislim, d aje zgrašeno, da vsi povdarjajo, da naj nosečnica je vse kar se ji "zlušta". No vsaj v moji okolici je tako. Že res, da je treba zadovoljiti potrebe pa vendar spet po pameti. Kaj pa me, ki po pameti že v normalnam stanju, težko jemo in nas velikokrat zanese.... Zato je dobro vedeti, da je tudi moje razmišljanje na to temo nekako v pravo smer. Jaz se predvsem bojim, da bi kaj škodovala, če se ne bom basala.... he,he,he.... joke.... Ja tudi Tejčica je med srečkami in če se ne motim imata z Encijan kar blizu skupaj rok. :) Tako da bo kulinarika večja še za dva člana. :) LP Rožica p.s. še ena dobra stran tega foruma, sem tako tipkala, da sem pozabila, da imam kosilo kuhano. Super zdaj sploh nisem več lačna! Ampak grem jest za lakoto ki še pride.
poznam neko žensko, bol mi je kolegica kot prijateljica, ki je imela to dieto - vbistvu je ločevala samo po obrokih, tudi sadne dneve je imela, pa ima zdravega in fletnega otročka je pa res da je zjutraj jedla, saj je bila lačna za dva. tudi sladko je jedla, vendar bolj na OH dan (tudi pregrešila se je ampak ni pomembno). LOčevala je in jedla za dva. Povedala je da se je zredila, vendar ne toliko veliko (se ne spomnim). Saj se moraš zrediti v nosečnosti kajne lp
Ja jaz, vsaj zase lahko rečem, se diete med nosečnostjo ne bom šla!!!! Sicer pa če sem poštena tudi zdaj ne upoštevam vseh pravil, kot sem jih na začetku pa vseeno temu pravim dieta, po moje je lepše reči način prehranjevanja. Včeraj npr. imela sem B dan, sem za kosilo jedla špinačo (pripravljeno na žlički olivnega olja in žlički moke (bele) zalito z mlekom), zraven pa sem jedla pečene jajce; za večerjo pa sem kefir, kos polnozrnatega kruha posebno salamo in sir (ma ja sendvič, priznam ), mislim da je tak način prehrane dokaj zdrav. Res pa da si nebi upala v nosečnosti, slediti zaporedju dni, skratka dieta ODPADE!!!! LP.
Upam, da bom tako pridna kot ava. Ava če ni skrivnost s kakšno težo si pa začela 3md dieto. Sicer si tudi meni s tem postom dala zagon, da bom še z večjo vnemo ločevala in da bom res trmasta in se ne bom pregrešila. Levinjav
Levinjav seveda ni skrivnost, saj sem že v začetku nekje napisala - 105 kg. Sliši oz. bere se katastrofa, kajne, pa me je takoj ena potolažila, da jih je verjetno še nekaj s tako kilažo, pa zase nič ne naredijo. Jaz pa sem se ojunačila, pričela z ločevanjem, sedaj sem tu, kjer sem in zelo zadovoljna. Imam še precej zaloge, tako da bom poizkušala 3 mesece to težo obdržati, malo pa že razmišljam o naslednji "rundi" samo do takrat je še daleč, kajne? Pozdrav Ava
Ne se ne bere katastrofa, bere se ava je pridna je shujšala za 21 kilogramov, tako da tehtnica kar lepo kaže 84 kg. Bere se ava je speljala do konca dieto z zelo blestečimi rezultati. Si mi kar inspiracija , le tako naprej in potem verjetno še enkrat 3md dieta, potem boš pa že..... Dejansko si zelo pridna in si inspiracija za nas vse sotrpinke. Smejte se in lepo se imejte. Levinjav
Hoja čveke kje pa ste? A vse lovite zadnje sončne žarke? No jaz sem bila tudi malo na zraku in mi je zelo prijalo. Zdaj pa kuham, polnozrnate špagete in solato. kaj pa ostale kuhate? Jaz se še nekako nisem preobjedla testenin, tako da se ne Oh niti ne spomnem na kaj drugega. Čav.
Ava, tudi jaz vama (tebi in hčeri) iz vsega srca čestitam in želim uspešno vzdrževanje in oglasi se še kaj vmes, pa poročaj, kako vama gre. Mogoče nam povej še kako anekdoto (jih je tako lepo brati), ali pa kako misel na temo, kaj je dieta spremenila v tvojem življenju, pa če si odkrila kako novo jed, ki je prej nisi poznala oz. jedla. Pred časom smo o tem govorile, pa je bilo res zanimivo. Ja, pa da ne pozabim, še ... Kako sem bila vesela vseh "tihih", ki ste se javile, smo kar nekako povezane, zato mi ni vseeno za vas in vas je lepo spet "srečati". Rožica, glede prehrane v nosečnosti je res tako, da ne veš, kaj narediti, sploh ko si enkrat v takšni koži kot smo me, ko nam vzdrževanje normalne teže večinoma omogoča le ločevanje in nič drugega. Sploh na začetku sem tudi sama poskušala poslušati telo, a je problem, ker telo s pravimi (zdravimi) željami sporoča tudi nezdrave, ki otročku definitvino ne koristijo (čokolada, keksi, preveč kruha npr.), a kakršnekoli diete se jaz res kar nisem upala držati, saj hujšanje razen pod strogim zdravniškim nadzorom pač ni priporočljivo. A po drugi strani pravijo, da prve 3 mesece kaloričnega vnosa živil ni treba povečevati. Tega se jaz pač nisem držala, ker se enostavno nisem upala in zato mi je teža šla prve mesece kar hitro gor, sploh ker so prišle tudi dokaj čudne želje, ki sem jih (vsaj nekatere) tudi potešila. Je pa res čisto nov občutek, ki ni le navadna lakota, ampak nek čuden občutek v ustih (in še kje), ki kar ne izgine. No, na srečo ne traja vso nosečnost, vsaj pri meni mislim, da je v 4. mesecu počasi izzvenel. Na netu sem potem med drugim našla odgovor ginekologa, ko je ena nosečnica spraševala, če se lahko drži luninega posta. In veste, kaj je odgovoril, da naj se nosečnica ne bi postila več kot en dan naenkrat. To pomeni pravzaprav DA za enkrat na mesec recimo, in to ob vodi, ne ob sadju. To in pa dejstvo, da ogromno nosečnic neko obdobje vse, kar zaužije izbruha in zato hujša (no, jaz nisem imela te "sreče", enkrat se mi je zgodilo pri večernem umivanju zob, pa je bilo tako neprijetno, da sem se od takrat zelo previdno umivala in delala vse tako, samo da ne bi bruhala), mi je pomagalo, da sem našla neko ravnotežje, ki mi omogoča pridivanje teže "po programu". Danes velja, da naj se nosečnica ne bi zredila za več kot 11 kg, razen če ni na začetku presuha, poudarek pri prehrani je na sadju, zelenjavi, beljakovinah in kakovostnih OH, vse dodatne kalorije naj bi bile predvsem mleko in mlečni izdelki, pa zelenjava in sadje. Tako da je ločevanj kar dobra osnova za prehrano v nosečnosti. Tudi Diamond-ova priporoča svoj program prehrane med nosečnostjo, pa mislim, da je še precej bolj stroga kot je recimo vzdrževalni program 3md. Zdaj vas pa le še lepo pozdravljam, da ne bo ratal tak roman kot nazadnje... Pa lep vikend! Encijan
encijan torej ni narobe če se ženska med porodom ločevalno prehranjuje kajne? Saj pravim, znanka, ki je ločevala le med obroki, a je veliko pojedla, se je dobro počutila, imela je energijo. ni nujno da je ločevanje hujšanje, lahko je le način prehranjevanja pa še za avo- BRAVO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti