Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro! Današnji dopoldan bo namenjen službi, popoldan pa pobiranju jabolk. Namenila sem se namreč, da bom letos naredila jabolčni sok. Ker bo to prvič, upam, da bo uspelo. Ali ga je katera že pripravljala? Včerajšnji vitaminski dan o.k., danes bo postrv na žaru - Encijan hvala za idejo! Riba-Ribica to je moj drugi krog v tem letu, počutim se v redu, zato mislim, da mi tole ločevanje ne bi smelo delati težav. Se pa tudi jaz ne odpovedujem kostanju - letos ga je veliko, dober je - zakaj ga že ne bi smela?! SMILE, ti kar uživaj v pripravljanju hrane in poskušanju le-te, le pravi čas se ustavi! Lep dan vsem, uživajte ga! LP darkad
Hojla! Darkad,jaz bom pripravila sok iz jabolk in korenja! http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4306 Meni je zelo dober,sem ga že večkrat delala. Smile28,lep pozdrav.Seveda bomo tudi ostale hujšale,ampak zdaj malo počivamo,kajne. Počakaj malo,boš videla kakšna gužva bo tukaj gor po novem letu! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Živijo! Marjetka hvala za idejo! O tem soku sem že slišala, vendar nikoli kuhala. Jabolk imam veliko, zelo so dobra, sladka, tudi korenja sem danes dobila celo gajbico. Mi je pa tole nabiranje jabolk dalo vetra - boleč hrbet - ampak splačalo se pa je! Projekta se bom lotila v ponedeljek, moram imeti dovolj časa. Zjutraj sem precej hitela - tudi jaz dodajam, da je nekako lažje hujšati oz. se bolj strogo držati diete 3MD pozimi kot pa v tem času. Vsega je v izobilju - sadja, zelenjave, zdaj kostanja, jabolčnik (ta ima po moje kalorij - huh!). Vsaj zase vem, da sem se januarja lažje odrekla prepovedanemu. Punce, želim vam lep sobotni večer, zasledila sem, da je nocoj na sporedu film Bolje ne bo nikoli (Jack Nicholson in Helen Hunt) - ta film vedno znova rada gledam - na hitro še pogospodinjim - likanje (brr..) Imejte se lepo in LP, darkad
Lep pozdrav iz soncnega Maribora!! Že vceraj je bil krasen dan in smo ga izkorisli za pohod na Žavcarjev vrh,nabrali ogromno kostanjev in seveda gresili,ker je bil vcerav beljakovinski dan...tasča je spekla jabolčni štrudl in potem... Danes bomo bolj resni!! Ste že šle izpolnit državljansko pravico in dolžnost? Midva z možem sva bila že zgodnja in sedaj imamo akcijo po hiši ,da malo počistimo.Sem se spomnila na Darkad. Bodite fajn--sreda se približuje,kavica čaka,ne,mariborčanke!!?? Še naprej lepo nedeljo!! delux
Kavica čaka, tako je. Pravkar preizkušam čevlje, katere bom obula, saj drugače skačem okoli s teniskami in biciklom. Čevlji pa čakajo na redke priložnosti in tudi temu primerno tiščijo, zato že danes izbiram, katere bom obula, da ne bom zadnji dan mrzlično premetavala in preizkušala in se odločala. Jedla sem kislo zelje z ajdovo kašo, bilo mi je dobro, ampak meni je tako večina stvari dobrih. Lepo bi bilo, če bi lahko postala zbirčna in ne bi jedla polovice stvari. Takšni ljudje so po moje suhi. Uživajte v sončku! riba-ribica
Dobro jutro! Danes se moram pa kar malo pohvaliti. Včeraj mi je namreč 100% uspel vodni dan (luna). Hura! In rezultat? Minus 2 kg od prejšnjega ponedeljka. Riba-ribica, če se prav spomnim, se tiščoče čevlje da malo raztegniti tako, da jih nabašeš s časopisnim papirjem, rahlo navlaženim s špiritom. Sicer pa sem si tudi jaz razvadila noge s športno obutvijo in nosim večjo številko kot včasih. Mislim, da zbirčni ljudje niso nič bolj suhi, ker potem jedo preveč enolično. Lep pozdrav! jankica
Hojla! Kako ste punce! Vidim,da ste zelo,zelo pridne.Le tako naprej,pa bo svet lažji. Včeraj sem se tudi jaz napokala pečenega kostanja. Jankica,bravo!Takšni podvigi in takšne številke so meni všeč.To mi da zagona,kajti če drugim uspeva,zakaj ne bi še meni. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dobro jutro! Jankica, iskrene čestitke Zdaj boš pa že kmalu na "preddopustniški" teži, kajne? No, jaz včeraj nisem bila tako vestna. Kosilo smo imeli pri svakinji, ki se je res potrudila in mi pripravila riž z zelenjavo in solato - to še vse v redu - potico speče božansko, seveda sem si jo privoščila - dva kosa!! Pa še nekaj drugih dobrih malenkosti (pečen kostanj!). Zato bom imela kar dva sadna dneva, v sredo pa tretjega vodnega! Ko je že govora o čevljih - meni se je pa noga nekam zmanjšala - bolje rečeno - shujšala, ker z lahkoto obujem čevlje, ki so me še lansko leto tiščali. Ko sem pospravljala po hiši sem našla še polno pozabljenih "zakladov". Lep začetek tedna in veliko volje še naprej! LP darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 23. okt 2006 08:10:08
Ja, Darkad, zdaj sem pa že na svojem - sem na tistih kg, okoli katerih se moram vrteti na vzdrževanju. Poletni višek sem skenslala, pa tudi jesenske pregrehe, torej minus 3,5 kg od 1.9. do danes. Ni veliko, se pa dobro počutim in to šteje. jankica
Smile28 in seveda vse ostale, evo sem v album (http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548779/) dodala še eno idejo, seveda spet za B dan, čeprav je poanta pravzaprav v rdečem zelju, ki ga lahko nakombiniramo na skoraj vsak dan in ga zato lahko naenkrat pripravimo tudi v večji količini. Vsaj meni je tako zelo dobro, da ga manj kot kg skoraj ne grem pripravljat, pa v hladilniku tudi kar zdrži. Je pa bolj na meji dovoljenega, ampak če ga pripravimo brez moke in sladkorja, mislim, da je to OK. Kaj pravite? Jaz sem ga med 3md pripravila na ta način in so kg pridno leteli dol. Trenutno mi to ni bistevno, saj si ga privočim tudi čisto s klasičnim pire krompirjem, ki ga mimogrede nisem jedla vsaj 2 leti, zdaj mi je pa strašno zadišal... Če jeste govedino (jaz je ne morem videti oz. jesti odkar sem bila skoraj 10 let vegetarijanka), je to menda še boljša kombinacija, kar se okusov tiče, namreč. Veselo hujšanje še naprej! Jankica, bravo! Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti