Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla! No,danes pa spet vse tiho je bilo! Kje ste zdaj vse?So se že dopusti začeli in to potem ni ravno čas za dieto in podobne traparije al kaj? Srečata se dva prijatelja in eden pravi:Žena se je odločila,da bi rada shujšala,zato sem ji nabavil konja,da se malo rekreira! Ja,in je kaj uspeha? Ja,konj je shujšal dvajset kilogramov! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dobro jutro Se bom pa jaz samo malo oglasila,ker imam kar malce slabo vest,ko berem Marjetko,pa se nič ne oglašamo,samo beremo,potem,ko rabim kak nasvet,pa pišem.Ti nas držiš pokonci,drugače bi nekako zamrli,pa Encijan,Rožica,Jankica,ostale smo pa lene izgleda za pisanje. Jaz se še naprej držim discipline,so pa začele prihajati skušnjave,nasploh tiste zvečer,ki so bile glavni krivec,za težo.Ćez dan je vroče,paše tekočina,ko se malce ohladi zvečer,pa bi jedla.Prav prisiliti se moram čez dan,da kaj pojem. Pa še nekaj lepega se mi je zgodilo.Dve leti sem že hotela na bazen,pa nisem šla,ker me je bila groza kopalk.Včeraj pa sem se naužila plavanja in sončenja.Ćeprav še ni to pri teži,kar želim doseči,je neprimerljivo z prej. Zato naj forum kar živi,brez njega bi jaz še danes čepela v kakem kotu,z škatlo piškotov in se smilila sama sebi,zaradi oteklih nog in vreč okrog pasa. Res je užitek se posončkat,tako,malce lažji Pozdravček vemves
Marjana, kako se počutiš po sadnem dnevu? Sedaj imaš za sabo že prvi štiridnevni ciklus in kmalu ti bo vse skupaj ratalo rutina. Super, da imaš sedaj možnost jesti kosilo prej, v službi. To je tudi meni vseskozi delalo težave, tako da sem večinoma imela le en nesadni obrok na dan, pa moram reči, da sedaj v teh vročih dneh to niti ni problem, saj je še tisti obrok velikokrat kakšna solata s kosom kruha ali pa še to ne. Včeraj sem, na 34. dan, malo z zamudo, izvedla nadomestek vodnega dne, torej 2. sadni dan zapored (s tem da sem do 14-e ure pila le vodo), tako da vam danes, tako malo za motivacijo podajam malo statistike. V dobrem mesecu sem snela 6,4 kg, čez boke sem se skrčila za 5 cm in za 4 cm čez stegna, na drugih mestih pa malo manj, od 1 do 3 cm. Štartala sem z ITM 25, trenutno sem na 23. Moj prvi cilj, 60 kg, je še 0,6 kg daleč oz. blizu, 58 kg (ITM 22), ki si jih želim doseči na daljši rok, pa še malo dlje, ampak vse je dosegljivo... V soboto grem na en pohod in če bo ratala kakšna dobra fotka, se prilimam v naš privatni album. V 3mdobroke zadnje čase dodajam manj sličic, ker se mi jedi ponavljajo, no danes nameravam za kosilo pripraviti bučke s sirom, pa upam, da bodo uspele in bo spet ena ideja za B dan v albumu več. Punce, kako pa gre kaj vam? Pa ja niste že vse po dopustih! Celjanke in okoličanke, kaj je zdaj to, se dobimo ali ne? Marjetka Cvetka, kako si ti s časom naslednji teden? Jaz zagotovo ne morem edino v ponedeljek, ostale dni pa si načeloma lahko vzamem čas za en čvek in ledeno hladno limonado. Pa Lanes, Bonaca, Helena, Marina, Tuna, Luna, DarkaD, Marjanca, kako ste s časom in voljo za čvek? Pa če je še katera (ali celo kateri) iz tega konca, pa ne vemo zadnjo (zanj), je prav tako povabljen-a zraven. O, Vemves, ti kar napiši kaj večkrat, ker je lepo prebirati, kar napišeš! Vidim pa pri sebi, kako je. Zdaj, ko mi gre dobro, niti ne rabim toliko podpore od drugih in izpovedovanja svojih težav, pa kar manjkrat kaj napišem, razen tega velikokrat tudi ni časa. Najine sva pa letos zamudili, a ne? Ni panike, pa drugo leto, če se bomo še poznale. Sem pa slišala, da se jih da tudi kupiti, prej tega nisem vedela... Lep dan vsem od Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 06. jul 2006 09:05:32
Zdravo vsem skupaj! Celjanke če lahko se vam na čvek pridružim tudi jaz. Povejte kdaj in kje. Drugače pa zaključujem prvi mesec in v soboto me čaka prvi vodni dan. Shujšala sem 6kg in rada bi jih še vsaj enkrat toliko.Bomo videli. Lep dan ! Romanad
Romanad, seveda si dobrodošla na čveku. Ponavadi smo se dobile v Santani v Celjskem Mercatorju, samo se že nekaj časa nismo videle, pa bi bilo lepo, če se spet dobimo. Upam, da se še ostale oglasijo, če le niso že vse po dopustih. Lanes, ti si bila za srečanje, daj javi se, jaz bom morda tiste, od katerih imam številke, malo SMS-ala, če so za srečanje, recomo jutri, če se ne oglasite... Malo me je strah, da bi kar določila dan in uro, ker ne vem, če bo katera sploh prišla. Encijan
Ja, Marjetka cvetka, tudi jaz se sprašujem, če so že vse na dopustih in uživajo v novih kopalkah. Me, ki smo pa še v službi, pa žalostno kukamo na forum, pa nimamo nič za prebrat. Se mi zdi, da se že kar ponavljamo, me, stare koke tukaj. Ampak ve vsaj hujšate, jaz pa še to ne. Res je, da me je obiskala teta s Krvavca, toda kar ne morem si odpustiti, da se zadnje dni tako bašem in udarim tudi kakšno napačno kombinacijo. Vemves, bravo, da si zbrala korajžo in se šla kopat. Dober občutek, kajne? Encijan, pa saj to so pa mega rezultati! Čestitam! Razumem, da ti malo poješ, kaj pa tvoj dragi - se nič ne pritožuje ali pa mu pripravljaš normalne porcije? Pri meni je ravno to problem, ker je preveč hrane na razpolago. Moj ITM je trenutno 24, z njim sem (bila do sedaj) zadovoljna, saj sem lani startala s 30. Zdaj pa, ko vidim tvoje rezultate, me pa kar malo vleče, da bi šla še en krog. Ne vem, no, če se bom odločila, boš ti moja motivacija. Pozdravljeni! jankica
Jankica, pa saj moje porcije niso male. Poglej še enkrat v album in boš videla, da so moje porcije ogromne. In ugotavljam, da je catch prav v tem, da pojem dovolj, da potem med obroki nisem lačna, dopolne dovolj sadja in seveda vode, popoldne pač tisto nekaj med kosilom in večerjo, zvečer pa res nisem upoštevala tistega "pol kosila", ampak sem jo preprosto izpustila (če je bilo kosilo pozno) ali pa pojedla nekaj sadja. In zadnjih 20 dni nisem več lačna med obroki in brez problema se odpovem sladicam in drugim sladkarijam, s katerimi se mastijo okoli mene. Ko pride ta pravi dan, si pa malo privoščim, občasno tudi malo preveč, večinoma pa v mejah normale. In rezultati so tu, kljub neredni rekreaciji, no 2-krat na teden skoraj sem migala, včasih tudi več, je pa to na žalost daleč od rednosti. Za mojega dragega pa ni treba skrbeti, ima toplo malico oz. kosilo v službi, doma pa ponavadi za kosilo poje celo manj kot jaz. Ko sem enkrat slikala obrok za v album, mi je rekel, da naj slikam njegov krožnik, ker je manj gor. Se mu je moja porcija preprosto zdela prevelika za hujšanje. Občasno ima zraven še kak dodatek, ki ne spada k ločevanju, sicer pa ga takšna hrana ne moti. Ravno zadnjič smo se v družbi hecali na ta račun, sem rekla, da trpi ob moji hrani, pa je rekel, da sploh ne in da mu nič ne manjka. Sicer pa sedaj, ko sem na dieti, redneje kuham kot sicer, ko kar zmanjka časa za pripravo zdravega kosilo, zdaj pa se preprosto bolj potrudim, da pripravim kosilo, kot se reče, včasih že delno en dan prej. Pa najina kosila so preprosto okusna in lepa na pogled, to pa tudi šteje. Zame in zanj. Ko sem bila obilnejša, se mi je zdelo, da bi bilo bolje, da sploh ne bi jedla, ali pa da ne smem pojesti česa dobrega, pa smo bili v začaranem krogu. Aja, pa mož si velikokrat si privošli kak piškot, ali pa spečem pecivo za OH dan, pa ga ima on potem še za 2,3 dni, tako da se mu kar dobro godi. Ja, Jankica, če ti bom za motivacijo, izvoli, že držim pesti zate, samo morda je bolje težo najprej utrditi, da si jo telo zapomni in navadi. Če se dobro počutiš, se ti nikamor ne mudi, ITM je v mejah normale... Uči se iz mojih napak... Encijan
Encijan, hvala za IZDATNO pojasnilo. Svojo težo si pa že kar nekaj časa utrjujem, kar ne morem verjet, da je že dobrih 10 mesecev od tistega klika, torej sem že 7 mesecev na vzdrževanju! Od končne teže po treh mesecih sem šla maksimalno dol 4 kg, realno pa 2 kg. Gor ni šlo, hvala bogu in vsem vam! Ja, počutim se pa dobro, pa tudi postava se še malo klesti, mislim to, da salo nadomeščam z mišicami. Čau! jankica
Enciajn, takole ti povem, da se počutim odlično. V torek sem tekla 8km in kljub temu sem včeraj brez problema zdržala ob sadju in paradižnikovi solati. Moram priznati, da sem bila sinoči malo bolj brez energije ampak se nisem preveč sekirala. Danes ko sem jedla maso za kosile se mi je zdelo da sem pojedla celega vola..haha, dokaz kako se človek hitro prilagodi če se hoče. Danes grem spet tečt, samo jutri lahko več jem tako da ni panike. lep dan vsem Marjana
Ja, Jankica, dobra si! 7 oz. 10 mesecev! Pravijo, da če uspeš težo držati 1 leto, si že na dobri poti, da jo obdržiš za vedno oz. vsaj za dolgo. Marjana, ti nam pa poročaj, kako se rekreiraš, ker vem, da bomo imele slabo vest ob vseh tvojih dejavnostih. Punce, le poslušte jo... in se zmigajte (zmigajmo). Čao, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 06. jul 2006 13:27:02

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti