Ločevanje živil 90. dni - 5. del

oj,no danes sem se vam pridružila tudi jaz.Izgubljene kg iz 1.kroga diete kar uspešno vzdržujem,zdaj pa je čas za ponovno dieto.Sem si za zajtrk privoščila ČEŠNJE,ki jih par dni že kar sanjam,za kosilo sem pojedla hrenovke s polnozrnato štručko in kumaricami.Zvečer pa si bom privoščila melono in lubenico,pa rekreacijo.Aja,pa še mami je začela dieto pred 11 dnevi,za en dan se križava,pa nič zato. luna1
Dobro jutro! Silly_me, me veseli, da sva na istih dnevih, si bova kakšni idejo dali, da bi lažje. Jaz sem včeraj izpeljala moje Š kosilo po planu, če vas zanima, veste, kje je sličica, večerjo pa sem kar izpustila, imela sem sicer namen pojesti pest češenj, pa sploh nisem bila lačna, zato sem raje popila kozarec vode več in si pozno zvečer privoščila še 23 minut telovadbe. Ja, Moki, včeraj zvečer sem se kljub vročini spravila telovadit. Imelo me je, da bi šla teč, pa se mi ni dalo še enkrat ven. Vem sicer, da če bi si obula superge in šla ven, da bi bila nagrajena z enkratnim počutjem, a tudi po običajni telovadbi in tušu je bilo super. Glede na to, da letos še nisem telovadila, sem bila kar presenečena, da sem brez problema zmogla vaje in celo kar dosti ponovitev, npr. 30 počepov, 2x30 trebušnjakov, pa 50 (ženskih) sklec. Še bolj presenečena in srečna sem, da danes ni "muslfibra"... Glede na to, da mi kilce počasi kopnijo, sem ugotovila, da moram še nekaj narediti za oblikovanje postave. So mi pa že prav 3/4 hlače, ki sem si jih kupila po prvem krogu diete pred dvema letoma in jih imam danes oblečene. Do 59 kg mi sicer še manjkajo 3 kilce minusa, ampak počasi se daleč pride. Hecno mi je bilo tudi to, da sem se spomnila pred letom ustaljenega zaporedja vaj, čeprav jih res dolgo že nisem delala. Danes imam torej OH dan, pa glede na vročino mislim, da bom kosilo nadomestila kar z večerjo (češnjev zavitek iz skrinje), zvečer pa spet telovadit ali pa tečt... Čez dan pa veliko . Luna1, dobrodošla spet med nami! Lep dan, Encijan
Esis, no, kako je kaj s teboj? Si se že pomirila? Le kaj ti je bilo, da si se stekla stehtat kar popoldne. Tisti kilogrami sigurno niso bili realni. Stehtaj se zjutraj, po možnosti na B dan (takoj po sadnem dnevu!) in boš verjetno bolj zadovoljna. Sicer pa si v cm že veliko izgubila - približno toliko sem jaz po koncu prvega vodnega dne, potem pa ne več toliko. Poročaj - držim pesti zate in NE OBUPAJ Bravo vsem rekreativkam, začetnicam in nasploh vsem, ki nas druži tale forum. Pa javite se še kaj! jankica
Lep pozdrav suhice :D po zadnjih komentarjih. . vidim da ste pridne.. kar tako naprej.. Evo, jaz se vam po dooolgem času javlam.. :D kako ste? men gre kar lepo .. :D Drugače pa študiram kaj naj jutri jem na HO dan.. prejšnjič sem pico jedla.. tako, da se mi je ne lušta.. testenine.. nevem kakšno omako si naj še nardim..ker sem se preobjedla.. popečene zelenjave.. ima katera kakšen predlog? fajn bi blo..če bi katera zdaj pisala.. da vem za jutri.. pa držte pesti.. jutri mam zagovor projektnega dela.. (no tako pišem..kot da se me še kira spovne..(po tihem upam)) Pridne bodite.. papa tigrolina po domače tigrič :D
No, tudi jaz se zopet oglašam. Vidim, da ste pridne, jaz pa nisem tako zelo. V zadnjem tednu sem bila na štriih piknikih, tako da držim prilagojeno 3md. V nedeljo še en piknik in do ponedeljka spet ustaljen ritem. Sem pa imela dan po dveh piknikih vodni dan, saj sem se hotela spucati. Kakorkoli, shujšala sem še pol kilograma, tako da je šlo dol 6,5 kg. Kje je še tistih 14 kg?????!!!!!!!!!!! Lepe sončne dneve vsem. tana2
Pozdravljene! Jaz sem danes imela OH dan (ki sem ga tako težko pričakovala :D). Za kosilo sem poejdla makarončke z omako z zelenjavno omako, vendar v zelo malih količinah, saj mi niti ni pasalo neko obilno kosilo. Za večerjo pa sem si privoščila tortico. Mislim, da je to edini dan, pri katerem me niti malo ne zamika da bi se pregrešila (sploh ne pomislim na to). Verjetno zato ker tako ali tako vem, da si lahko zvečer privoščim nekaj sladkega. Zvečer sem še kakšno uro potelovadila, zadj sem pa prišla pogledat kako se kaj držite. :) Jutri imam sadni dan in mogoče mi lahko katera kaj predlaga, ker še nimam nič v načrtu. Predvsem Encijan, mogoče že veš kaj boš jutri? :) Aja pa še nekaj. Danes sem si probala neke hlače, ki so me še pred nekaj tedni fajn stiskale, zdaj so pa prav lepo popustile :D Ampak bo še treba kaj dol spravit, da mi bojo še lepše pasale. ;) Lepo se imejte! :) papa! silly_me
Jankica, hvala za skrb. Sem OK, moram pa priznati, da sem danes grešila in to kar precej - prvič odkar sem na dieti. Spila sem 2 kozarca piva in pojedla enih par oreščkov, čeprav imam beljakovinski dan. Sem danes naredila en izpit in smo ga s kolegi malo zalili. Sicer pa,tudi če se 100% držim, se mi kaj dost ne pozna....no ja, vem, to je samo tolažba. Sicer pa vztrajam še naprej, bicikliram (sicer ne vsak dan), hodim na sprehod (čeprav zadnjih nekaj dni ne), .... Ne, nisem še vrgla puške v koruzo, čeprav mi je kar malo hudo, ko se vse hvalite koliko kg vam je uspelo sklestiti, meni pač ni. Je pa res Jankica, da sem se tehtala na OH dan in to zvečer ob 19.00h. Kaj naj rečem? Do naslednjega tehtanja si mi spet vlila malo upanja.... Lepo se imejte in vsem lepa hvala za podporo. Brez vas bi bilo dosti težje! Esis
Joj še nekaj sem vas hotela vprašati. Sem vidla, da vas večina za večerjo pje samo sadje. Jaz nisem niti vedela, da se to sme. Čeprav zdaj, ko tako pomislim bi mi zvečer prav prijalo... bolj kot pa to kaj sem jedla za kosilo. No pridne bodite in uživajte! papa! silly_me
Silly_me, po pravilih je treba za večerjo pojesti polovico tistega, kar si jedla za kosilo. Sadje se je samo zjutraj. Esis, prav da ne vržeš puške v koruzo. Se pač zgodi, da se kdaj malo pregrešimo. Naslednji dan pa lepo po pravilih naprej! Jaz se tehtam vsako jutro in ugotavljam, da teža ves čas malo niha. Po OH dnevu imam vedno malo več, po sadnem pa precej manj. Tigrolina, jaz včasih jem makarončke zabeljene kar z drobtinami in skledo solate. Lahko noč. moki Sporočilo je spremenil(a) moki dne 21. jun 2006 23:22:59
Dobro jutro, čebelice! Ste tako pridne, da vas moram malo pohvaliti. Silly_me, danes pa , kajne? Jaz si ne bom pripravljala nič posebnega, saj mi najbolj prija raznovrstno sveže sadje, vedno pa si privoščim kaj novega oz. takega, kar imam posebno rada, da se malo nagradim. V tem času to tako ni velik problem, saj obožujem češnje, pa grozdje, hruške (viljamovke), marelice, breskve, nektarine. Za danes sem si pripravila hruške, češnje, breskve in jabolka. Češnje sva z dragim nabrala včeraj zvečer in to je bila razen likanja moja edina rekreacija, sem proti večeru malo začutila roke od včerajšnjih sklec in sem telovadbo raje prestavila za 1 dan, da si mišice malo opomorejo. Sadje za večerjo na ostale dni pa res ni po programu, a jaz imam kosilo precej pozno, zato sem si dieto malo priredila in si zvečer namesto polovico kosila večkrat privoščim manjšo količino sadja, zdaj v tej vročini pa jo kdaj tudi kar izpustim. Če si na deiti prvič, je najbolje, da delaš točno po navodilih, tako kot pravi Moki, bo najmanj škode. Esis, teža pa od dneve do dneva res niha, tako kot sta ti povedali že Jankica in Moki, tudi jaz se tehtam vsak dan in to opažam, ampak enega pravila, kdaj teža pade in kdaj naraste, pri sebi ne morem definirati, ponavadi sicer pade po S dnevu, a včasih se zgodi, da pade tudi po B, Š ali OH dnevu. Ja, prav na vse dneve sem že opazila padec teže, samo le občasno, po zadnjem Š dnevu mi je teža padla skoraj za 1 kg, npr., čeprav mi ponavadi naraste. Tako, da res pogumno naprej - s tehtanjem ZJUTRAJ po S dnevu. Tisto tehtanje zvečer ali popoldne pa res ni pametno, tudi mene je včasih zaneslo in je zvečer pokazalo tudi 2 kg več kot naslednje jutro, zato tega raje ne delam več. Tigrolina, le kdo se te ne bi zapomnil, saj si obljubila, da nas boš osupnila z rezultatom. Ne, ne, nismo pozabili. Glede OH dneva. Sama si največkrat pripravim pisane testenine s paradižnikovo omako (pire), ki jo začinim in dodam še popečene bučke ali por ali na mladi čebuli popražene gobice (šampinjone), zadnjič pa me je čisto navdušila polnozrnata pizza s prej malo popečenimi bučkami in prepraženimi šampinjoni, obilno prepojeno s paradižnikovo omako in začinjeno z origanom, malo pred koncem pa sem jo posula še s česnom. Če bi imela še peteršilj bi si sicer raje pripravila tržaško polivko. Bila je tako sočna in okusna, da bi jo jedla vsak OH dan, če bi jo imela čas pripravljati. Testo sem naredila iz pol polnozrnate in pol bele moko in solno-kvasno emulzijo. Kako pa si si jo ti pripravila? Tukaj http://users.volja.net/kulinarika/ oz. tu http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614 pa najdeš še precej drugih idej za OH dan, jaz imam namen v kratkem preizkusiti zeliščno pogačo in palačinke z gobami, ki pa jih bom sigurno pripravila tudi z bučkami, saj so mi klasične bučne omlete 1A, tu so sicer malo okrnjene (namesto mleka radenska in brez jajc). Lep dan. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 22. jun 2006 09:40:15

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti