Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hojla! No,končno mi je uspelo priti na kulinariko!Sem že mislila,da vas nocoj ne bom mogla pozdravit,ker prek enega brskalnika nisem prišla na kulinariko,na srečo pa imamo še enega,kjer je kulinariko takoj odprlo. Smile 28,ti kar lepo ločuj in se pazi,ko pa ti bo kliknilo,boš pa že začela z dieto.Bo že prišel tisti pravi dan,ko boš pripravljena na nov naskok,dokler pa še nisi prepričana,pa je bolje,da težo samo vzdržuješ. Marjanca,ja no,ne mi ga takole lomit sred noči,da ti slučajno ne pride v navado.Drugič raje spij kakšen kozarec vode,hrano pa pust lepo pri miru. Jankica,tud jaz ne morem več brez kulinarike in sem postala že čisti odvisnik.Da vsaj malo pokukam sem gor,pa se že bolje počutim. Uživajte med vikendom in ne mi kakšnih neumnosti špičit! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Zdravo, punce, kje ste danes, ste vse na svežem zraku? Saj je prav tako! Gibanje je pomembno. Jaz že kolesarim, sicer samo na kratke proge, ampak važno je, da je vsaj nekaj. Se spomnite, verjetno ne, ko pa je vsega toliko, da sem sredi marca sanjala o zelenjavni torti. Ni bilo nobenih idej. Sedaj imam dva recepta iz tednika 7D, katera še nisem uspela preizkusiti. Ali vas zanima?Bi bilo to potrebno dati v zbirko receptov? Za prepisovati je malce veliko. Lp iz Mb riba-ribica
Zdravo punce, šew kar sem tu, ampak preml. Sam berem nič pa nisem pridna. Moram se vzet v roke!!!!!!!!!!Zdi se mi, da ste sestavile zbirko jedilnikov, pa je nikjer ne najdem. Moji pravijo, da bomo vsi jedli enako, da bo manj skušnjave, če kuham za vse! Kar naprej sem v kuhinji, še vedno si zdravim roko(ramo), zdaj pa si je še mož poškodoval koleno, pa bi vsi kar posedali in jedli!! Encijan, Marjanca, Marjetka cvetka - in ostale "stara garda" - kapo dol pred vami. Se niti na tehtnico ne morem spraviti, pa saj ne da ne bi šla gor.... Me bo treba zbrcati in to orngi ! Lp od skesane Robide
Hojla! Ribica,res smo na svežem zraku.Jaz sem bila dopoldne na cvetličnem sejmu,popoldne pa sem presajevala kupljene rožice.Ja,ampak se pa spomnem tiste zelenjavne torte.Kaj pa če bi vseeno napisala,kako jo izdelati,vsaj en recept,da vidimo. Robida,pozdravljena.Pred mano nikar ne devaj kape dol,tudi jaz nisem čisto nič pridna in se tudi tehnice izogibam na dolgo in široko.Ampak se bo treba vzet v roke in bolj resno pri hrani,ker drugače bo ojejoj. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Hoj,tud jaz sem imela težave s povezavo a upam,da bo zdaj šlo.Še naprej se športam in držim diete,vem pa da 2mesec gre bolj malo dol,zato bom rekreacijo mal pospešla. luna1
Ojla, Robida, pa si se le oglasila. Tale tvoja roka pa bi ti počasi že lahko dala mir, a ne? Zbirko receptov in slikce lahko najdeš na naši strani http://users.volja.net/kulinarika/ ali na direkt naslov http://3mdobroki.moj-album.com/. Vabljena, da tudi kaj dodaš. Če bo vsak dan nova slikca, bomo vedele, da si pridna! Smo malo zaspale, jaz sem se med prazniki "mastila" s pečenim krompirjem z bučkami, na krožniku pa dodala še popraženene šampinjone, pa jedi nisem poslikala. Bilo pa je odlično! Danes sem drugi dan na sadju in mi je le uspelo odsloviti čez praznike pridobljene maščobne celice, zjutraj pa sem si privoščila en ta pravi trening za tek (skrajni čas sicer), 1h20 počasnega teka z vmesno hojo po 1 minuto (no, na koncu je bilo hoje malo več). Marjanca, sem tekla po "tvoji" progi in nisem pomislila na visoko travo in jutranjo roso, tako da sem potem progo kar podaljšala v dolgo varianto do avtoceste in po cesti nazaj, da sem si vsaj malo osušila superge. No, jutri pa na Skalo, če le ne bo dežja. Upam, da si tudi ti našla čas za "švicanje". Lepo se imejte, Encijan
Robida, pozdravljena. Bodi z nami, pa bo vse o.k., velja. Sluga (Marjetka) nam je v javnem albumu predstavila jagodni nebeški vrt, njam, vredno greha! Vemves (Saša) pa je poslikala kavico s srčkom, ki jo ji je skuhal njen dragi. Če še katero zanima "umetniška" kavica, naj si pogleda posnetek v "gmail-u". Riba-ribica, danes grem tudi jaz na kolo. Lep dan vam želim! jankica
Pošiljam vam recept za zelenjavni torti, katerih pa še nisem naredila. Imam v načrtu. ZELENJAVNA TORTA Sestavine Prva skorja: 5 jajc, 40 dag brokolija, 6 dag margarine, sol, 1 jedilna žlica moke Druga skorja: 5 jaj c, 40 dag mlad. korenčka, 6 dag margarine, sol, 1 jedilna žlica moke Nadev: 10 dag oliv s papriko, 3 lončki kremastega sira, 1 kisla smetana, 20 dag skuhanega mladega stročjega fižola, 20 dag šunke za pico, olje Priprava Brokoli skuhate v salani vodi, pretlačite, daste na stopljeno margarino in dušite, dokler ne izpari vsa tekočina. Pustite, da se ohladi, in dodate 5 rumenjakov, moko in na koncu čvrsto stepene beljake. Zmes stresete v z namaščenim papirjem za peko obložen pekač in pečete 10 min. pri 200 stopinjah C, nato pustite, da miruje. Korenček skuhate v slani vodi, pretlačite in prepražite na stopljeni margarini, da izhpari vsa tekočina. Pustite, da se ohladi, in dodate 5 rumenjakov, moko in čvrsto stepene beljake. V pekač daste papir za peko, ga namastite, povrh stresete zmes in pečete v pečici pri 200 stopinjah C 10 minut. Spečeno skorjo vzamete iz pekača, položite na čisto vlažno krpo, zavijete v rulado in pustite, da se ohladi. V globoko skledo daste 2 lončka kremastega sira, sesekljano šunko, skuhan mladi stročji fižol, na kolobarje narezane olive in polovico kisle smetane. Vse skupaj dobro premešate in z mešanico nadevate skorjo iz korenčka, nekaj jo pustite za skorji in povrhnji premaz. Tako nadevano rulado narežete na kose debeline 3 cm. Skorjo iz brokolija prepolovite, prvo polovico namažete z mešanico iz kremastega sira in z drugo polovico kisle smetane. Povrh zložite kolobarje rulade iz korenčka. Drugo skorjo premažete z mešanico iz kremastega sira in jo z namazano stranjo prilepite na kolobarje iz korenčka, zložene na prvo skorjo. Celo torto premažete z mešanico iz kremastega sira in kisle smetane. SLANA TORTA IZ ŠPINAČE IN KROMPIRJA Sestavine 80 dag špinače, 50 dag mladega krompirja, 1 kisla smetana, 2 dl mleka, 10 dag naribanega gauda sira, 5 dag naribanega parmezana, 10 dag masla, sol Priprava Špinačo očistite, operete, daste v lonec s ščepcem soli in dušite brez vode približno 15 minut. Nato jo ohladite, zmeljete ali drobno sesekljate. V ponvi segrejete malo masla in na njem pražite špinačo 5 minut. Odstavite s štedilnika in pustite za kasneje. Krompir dobro operete s toplo vodo ter ga dastev slano vodo, da se kuha. Ko je skuhan, ga pustite, da se malo ohladi, mu odstranite lupino in ga narežete na kolobarje. Dno ognjevarne posode namažete z maslom, vlijete malo mleka, ki ste ga zmešali s kislo smetano, zložite vrsto krompirja, pčovrh vrsto špinače, potresete z naribanim sirom in parmezanom. Zlagate vrste, dokler imate sestavine. Končate z naribanim sirom in parmezanom. Stopite preostalo maslo, ga dodate mleku in kisli smetani ter s to mešanico polijete torto. Pečete v pečici, segreti na 200 stopinj C. Po 20 min. vzamete iz pečice in postrežete še toplo. Moja pripomba: pri prvi torti lahko spustimo šunko, da ne mešamo beljakovin. Naj vam tekne! riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 07. maj 2006 21:41:42
Pozdravljene punce, javila se mi je Lanes in vas vse prav lepo pozdravlja. Ima težave z računalnikom, se bo pa z veseljem pridružila na kavici. Punce a se bomo dobile v sredo ob 17. uri na našem placu? LP tuna
Lep pozdrav vsem, danes se vam oglašam, ker je moj drugi sadni dan in sem takoooo zelooo lačna, da ne vem, kaj bi sama s sabo. Do sedaj nisem grešila in sem tudi že izgubila 3 kg. Čez vikend sem veliko kolesarila (mogoče sem pretiravala), danes pa imam res krizo glede hrane. A si lahko naredim sadno dolato, čeprav piše, da naj ne bi mešal različnih vrst sadja? Smile28, sigurno boš dočakala tako željeno 7, jaz pa se že veselim tako željene 6. Uživajte! naja1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti