Ločevanje živil 90. dni - 5. del

No, kar se tiče polnozrnatih testenin , riža in moke, je tako. Tudi jaz si večino tega delam samo zase. Od časa do časa pa dam še njim malo za probat, pa tudi jaz jem kdaj pa kdaj bele ...Kar se kruha tiče, ima hči raje mojega, tudi temnejše moke brez problema uporablja tudi v pecivu ( tudi ko sama peče). Mislim da je to že velik premik v glavi in s tem sem čisto zadovoljna. Tudi riž polnozrnat ji je že bolj všeč kot bel. Ko enkrat okusite ta polni okus riža, vam je bel zelo plehek. Praktično nima nikakršnega okusa in vse morate naredit z dodanimi začimbami.Mož se pa bolj od strani drži. Kruh kdaj pa kdaj ( če notri ni celih semen in seveda samo svežega), riž malokdaj ,testenine pa nobeden od njiju. Je pa zelo pomenbno, da jih ne silite v to in nobenih radikalnih sprememb čez noč, navsezadne smo vsa leta jedli bele... Naj se počasi navadijo na te okuse, ker so v resnici bogatejši in pri tem ne gre samo za hujšanje, predvsem so to so bolj zdrava živila, ki dajo več energije in še marsikaj... Pozdravljeni vsi in prijazen dan vam želim Aki
Živjo! Vsak dan bolj ugotavljam, kako pisana druščina smo, po drugi strani pa se ubadamo z enakimi problemi in obračamo tale naš vlak prehranjevanja na bolj zdrave tirnice. Počasi, a vstrajno, se vračamo nazaj k naravi. Tudi pri nas je tako, da sem polnozrnate izdelke v začetku uporabljala le sama, pustila sem drugim, da so probali, zdaj pa z veseljem ugotavljam, da je tudi hčeri "nova" hrana všeč. Ni še dolgo nazaj, ko sem bila edini porabnik polnovrednega, rženega, pririnega, ovsenega ali mešanega kruha, zdaj nič več. Ob tem sem dobila tudi več veselja za domačo peko in eksperimentiranje. Aki, za prvih 90 dni res velja pravilo, da je večerja enaka kot kosilo, le pol manj in brez juhe. Toda včasih pride do situacije, ko to ni izvedljivo. Zato smo si nekatere malo sprostile pravila, seveda pa je vse odvisno od posameznika, njegove volje, želja in koliko ima kdo za izgubiti. Punce, mene daje spomladanska utrujenost. Kako naj si pomagam? Se mi še po netu ne da brskat za nasveti, tako kot včasih. Lep dan vam želim! jankica
Punce, a se lahko je pri škrobnem dnevu ob kosilu je tudi solata? karmena
Hojla, hujšarce! Jaz se že dolgo nisem nič oglasila. Danes sem na hitrico preletela forum in vidim, da se je javila Helena, zato mi je dala "vzrok", da se javim. Moja dieta počiva, ker sem še kar naprej skoraj cele dneve v službi, tako da sem na dieti samo toliko, da ločujem hrano. Hvala Bogu, vsaj kile stojijo. Zgleda, da bo treba še enkrat začeti, takrat, ko bo malo več reda pri prehrani in tudi več gibanja kot ga imam sedaj. Pri nas sije sonček in katera more, naj gre čimprej ven, drugim pa želim lep dan kjerkoli ste že. Gobica
Karmena, običajno solato (zelena solata, zelje, paprika, paradižnik,...) lahko ješ vsak dan. Ker pa sprašuješ za škrobni dan, imaš ogromno možnosti kombiniranja, da si pripraviš bolj izdatno solato. Na primer: krompirjeva, fižolova, solata z rižem, ješprenom, ajdovo kašo, lečo, čičeriko, koruzo. Skratka, dovolj možnosti, le mesa, sira ali pa jogutrovih polivk ne smeš dodati. Dober tek! jankica
Pozdravljene! Naj se še jaz malo javim. Dieta nam gre h koncu in rezultat je tako, tako . 10 kg minusa od 3.1. Zanima me , koliko nas je še ostalo od takrat. Javite se, da bomo videle statistiko. Lep pozdrav! marja
Pozdravljene prijateljice, najprej hvala vsem za nasvete glede sladil, limone, belih stvari.... Vidim, da nas kar veliko razmišlja in dela podobno. Tudi v moji družini je problem to, da sem samo jaz preveč izpopolnjena, ostali so pa sami suhci. Zato ne morem preveč vztrajat na ločevanju in vedno kuham nekaj zase in še kaj zraven za druge. Poleg tega trenutno prakticiram samo zase, da se izogibam soli, sladkorju in beli moki. Ja, pa še bel riž je tudi problem. Kakšnega pa kupujete - neoluščenega? Kot si rekla Aki, nobenih radikalnih sprememb čez noč. Počasi mi bo (upam) uspelo tudi ostale člane nekako preobrniti v zdrav način prehrane. Kot sem že rekla, jaz sem v to prisiljena, ker je zdrav način hkrati tudi dietni način. Solato pa tudi jaz večinoma kisam z limono, včasih dodam tri kapljice balzamičnega kisa - odvisno od vste solate (npr. surovo zelje). Karmena, solata je dovoljena pri vsakem obroku (B, Š in OH), le dodatkov, ki niso nevtralni tako kot zelenjava se ne sme dodajati - npr. koruza, fižol, jajčka, feta... Ti dodatki so dovoljeni samo na tisti dan,v katerga spadajo. Npr. na Š dan imaš za kosilo prebranac in v solato lahko dodaš malo fižola. Jaz velikokrat jem tudi na sadni dan solato, ker nisem preveč sadni človek. Lepo se imejte, rade se smejte in veliko se gibajte SMILE28
Hojla! Darkad in Helena,vidve kar pridita v petek,bomo vaju počakali. Aki,ti pa nam kar piši recepte.Tiste kroglice me seveda zanimajo.Sem sama že delala kroglice iz suhega sadja,ampak tole mi je še bolj zanimivo. Tudi pri nas je tako,da si jaz vedno zase nakaj pripravljam.Moji so res grozno izbirčni,posebno mož in mlajša hčerka.Starejša ima vsaj rada zelenjavo in si sama vedno pripravlja kakšne solate. Kruh pa jaz vedno kupujem črn,odkar pa imam kruhomat,pa večkrat spečem tudi polnozrnatega,ponavadi dam pol polnozrnate moke in pol črne.Tako,da na zdrav kruh sem jih že navadila.Pa pri doma pečenem kruhu vsaj veš kaj poješ. Kar se pa drugih stvari tiče,bo pa bolj težka,ker so vsi po vrsti veliki sladkosnedi.Očitno jim bom morala kdaj pa kdaj podtaknit kaj zdravega. Jankica,za spomladansko utrujenost je čaj iz trobentic.Greš lepo na sprehod,nabereš pest trobentic,potem pa si doma iz njih skuhaš čaj.Naslednji dan pa greš spet na sprehod in po novo pest trobentic. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Punce, kam spada kuskus? Zasledila sem ga v Škorbnem dnevu ali v OH dnevu ... ker ga mam zelo rada, me zanima kam zares paše. Zajčica
Zajčica,kuskus spada pod oh! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti