Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla bejbe! Pa ne da štrajkate?!? Dejte no!!! Kako vam gre? Grešite? Vztrajate? Nekje vmes? Meni gre kar ok, le da se je končno zdaj tehtnica malo ustavila, pa nič zato. Prvi znaki so tukaj, počutje je veliko boljše, to je pa tudi to, kar sem hotela. Zdaj vztrajam naprej, ne tehtam se več vsak dan, da mi ne zbije volje, saj vem, da se zdaj "tehtnica" spreminja tedensko in ne dnevno, tako kot prej. Vam povem, da mi trenutno najbolj pašejo sadni dnevi, najmanj pa OH dnevi, ker sem že sto na uro naveličana testenin. Kaj še ve jeste na OH dan? Če ne drugače, si bom danes naročila vegetarijansko pizzo za kosilo, brez sira seveda. Saj to bo ok, ne? Joooj, mi primanjkuje idej počasi, pa še na polovici nisem. Moram malo v lov za jedilniki. Uživajte! Lp, Karmen jessy6
Punce, če se ne motim, je BigDaddy fant. Si pa res od sile Bigdaddy, čestitam k uspehu. Jaz sem bila pa dva dni na primorskem, ker smo delali streho nad prikolico. Čist malo sem grešila, pila v glavnem vodo, čist malo ore, dopoldne dosti manj sadja kot ponavadi, pri kosilu včeraj malo vinčka, ker sem bila čisto izčrpana, fajn sem delala, kopala zemljo, vsa sem popraskana od bodečih robid, nazadnje imam pa tri kile več. Tako je to pri meni, če se ne držim točno vsega. Količinsko sem dosti manj jedla kot ponavadi, spila dosti več vode. Zato sem danes kazensko cel dan na vodi (spet imam 95 kg). Takoj ko pridemo iz dopusta, konec julija, grem spet od začetka 90 dnevno dieto, ker to ni to, ko kar sam po svoje nekaj delaš. Kristalka, prosim če nas lahko kakšen dan pred začetkom polne ali prazne lune opozoriš, da se bomo pripravili. Če se ne motim, bo v soboto polna luna. Punce in fantje, lepo se imejte! ann
Holja, sicer nisem Kristalka pa vseeno: polna luna se začne v soboto 30.06.2007 ob 0.04 uri. Ta mesec je to že druga polna luna in vse, ki jo upoštevamo imamo že 2. vodni dan. Kar prav pride pred dopustom, kajne? Naslednja polna luna je 30.07. ob 2.49 uri. Pridne bodite. SMILE28
Ops... BigDaddy, se opravičujem. No pa še enkrat, čestitke lep dan vsem emily
ann je napisal/a:
Kristalka, prosim če nas lahko kakšen dan pred začetkom polne ali prazne lune opozoriš, da se bomo pripravili. Če se ne motim, bo v soboto polna luna. Punce in fantje, lepo se imejte! ann
Točno tako: polna luna se prične v soboto, 30/6 ob 15.50 uri prazna pa 14/7 ob 14.05 SMILE28 ne vem, kje si ti dobila podatek za 30/6 - jaz uporabljam http://www.lunin.net/ Kristalka
Prav imaš Kristalka, sem narobe prepisala. Ob 0.04 pride luna v Kozoroga, polna se začne ob 15.50 uri. Tudi jaz uporabljam lunin.net. Uspešno polno luno vam želim SMILE28
ojla...pred kratkim mi je mama povedala da se tukaj zbirate na forumu in si dajete nasvete in moralno podporo med 90D....pa sem pomislila da je mogoče to tisto kar potrebujem sedaj...sem sicer srednješolka. s to dieto sem že enkrat prej začela in sem jo držala en mesec in sem šla dol 5 kilogramov vendar sem potem prekinila zaradi vseh obveznosti v šoli ker enostavno nisem mogla vsega držat skupaj. zdaj ko so počitnice pa imam bolj proste roke tako da jo spet lahko začnem. danes je moj 6 dan in imam škrob na seznamu...spet kak riž z zelenjavo.. na ta dan sploh ne vem kaj bi jedla, razen riža in krompirja mi ne pade nič na misel. sicer pa krompirja raje ne jem ker imam doma to montagniacovo knjigo in piše da krompir ima visok glikemični indeks...tako da nevem....ima mogoče katera kakšen recept da se izognem temu rižu??:)) pa še nekaj...opazila sem da je nekdo napisal da je shujšal 30 kg s to dieto...kljub temu da je pil kavo in jedel sir zvečer...bravo res vse čestitke ampak je res to mogoče??:)) no uživajte in držte trdno!!! ;) kokolo90
Res je, da je pri tej dieti kar težko zagotoviti pestrost na škrobne dneve, pa vseeno je kar nekaj možnosti. V glavnem lahko jemo riž, ješprenj, krompir, polnozrnat kruh, fižol v zrnju in stročji, grah, koruzo, sojo, lečo, čičeriko. Kombiniraš lahko z razno zelenjavo, te je sedaj k sreči dovolj in jo pripraviš kot solato ali omako. RIŽ si lahko pripraviš dušen z razno zelenjavo,z grahom, s koruzo, s šampinjoni iz slanice, če nimaš svežih gob, zraven pa zeleno solato ali paradižnik s papriko, lahko ga pripraviš v solati s paradižnikom in papriko... KROMPIR lahko ješ kuhan, zabeljen z zelenim peteršiljem, pečen, krompirjev golaž (zgostiš ga tako, da nekaj krompirja zmečkaš), lahko pripraviš krompirjevo juho s cvetačo, brokolijem, brstičnim ohrovtom, s stročjim fižolom......iz istih sestavin lahko narediš musako, ki ji dodaš še nariban korenček, paradižnik, dobre so tudi paprike polnjene s krompirjem, krompir v solati z gorčico namesto olja... FIŽOL in druge stročnice - pasulj brez mesa, prebranec, fižol v solati, fižol zmešan z zeleno solato, stročji fižol v solati - povsod gre zraven kos polnozrnatega kruha. Lahko ga skupaj z malo krompirja zmečkaš, zraven pa zeleno solato (=matevž brez ocvirkov!) Pri vsem tem je dobro malo " pocoprati" z različnimi začimbami, da okusi niso vedno enaki. Verjetno ti nisem povedala nič novega, vendar, ko se odločimo za to dieto pač riž ostane riž, krompir=krompir itd., z malo domišljije pa je tudi to lahko okusno. Pa dober tek P.S. Če pobrskaš v bazi, boš zagotovo našla recepte za pripravo, jih pač malo prikrojiš na dieto. Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 30. jun 2007 18:18:15
Kako gre dekleta - a kaj teče voda na danšnji dan - jaz kar pridno zalivam... Kristalka
Zdravo, dekleta. Prišla sem na 69,5 kg! Sedaj se mi že 3. dan drži teža pod 70 kg! Tako sem vesela, končno sem prestopila magično mejo! LP, Stanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti