Ločevanje živil 90. dni - 5. del

O kok ste ble pridne pa tok napisale! No danes je pri meni sadni dan in upam, da bo kmalu minil, saj je to zame najtežji dan. Ja vrjetno sem se zmotila in imam tudi jaz 5ga decembra vodni dan, kar bo ravno super, ker praznujemo rojstni dan (velika fešta) 3ga decembra, tko da mi bo potem naslednji dan vrjetno res samo sadje pasal in pa dan za tem, voda. Sicer že tako veliko vode spijem, vrjetno pa bo težko samo vodo cel dan, ampak se bom probala zamotit s čem, da ne bom mislila na to. Drugače se bom pa tudi jaz tehtala samo zjutraj po vodnem dnevu, ker sm opazila, da sem živčna če se vsak konec tedna tehtam. Trma je res tisto pravo, da nas bo pripeljala do konca. Meni se dieta zaključi začetek februarja. Strelca
aha hvala darjane zameri ker sem tako nevedna lp
ni panike. še kdaj. keri dan pa maš ti pikica. darja2
jaz pa malo po svoje prilagajam danes beljakovinski in me zanima če lahko jem jabolka?Ker mislim da so OH-monosaharidi,sladkorji-fruktoza, kajne (ali pa se motim???)? ločujem od decembra lani, in sem dobro shujšala (malce preveč), nato sem se zopet prehranjevala kot včasih, a sem imela manj energije pa zelo hitro sem se redila. Tako da zopet začenjam - oktobra enkrat sem začela. V bistvu ne hujšam le rada bi obdržala težo; s tem prehranjevanjem imam veliko energije se pa kdaj tudi pregrešim, a to se moramo itak vsi kajne kaj pa ti darja koliko dolgo se tako prehranjuješ lp Sporočilo je spremenil(a) _pikica_ dne 21. nov 2006 12:42:28
Jst mislim da se jabolka jejo lahko vsak dan, saj to je vendar sadje. Mene pa zanima ta vodni dan. Najprej je sadni dan, potem je vodni dan in potem proteinski dan? Strelca
Ja Strelca, tako je. Sem bila na drugih forumih in tolo našo dieto zelo pljuvajo , pravijo da naj bi po koncu diete dobili dvojno težo nazaj. A ima katera izkušnje s tem?? Ne bi rada dobila izgubljene kilogramčke nazaj!!! Levinjav
Dieta je sestavljena iz 4 rednih prehranjevalnih dni in enega občasnega. Tako imamo beljakovinski, škrobni, ogljikovo - hidratni ter sadni dan. Vsak 29. dan (se ponovi 3x v 90 dneh) pa pride vodni dan. Dieta se začne vedno z beljakovinskim dnem, nadaljuje z škrobnim in konča z sadnim dnem. Ko je 4 dnevni ciklus končan se začne znova in tako ponavlja 90 dni. 29. v mesecu. oz. po sadnem dnevu je vodni dan. vem da je sadje, samo ima dosti fruktoze?? no bom kar jedla jabolka - bolje kot čokolada
saj pravim jaz sem uspešno shujšala. Je pa res da sem redno ločevala, če pa vmes grešiš na veliko, pa se seveda lahko zrediš Kar pogumno, Levinjav, ne oziraj se na mnenje drugih in vztrajaj
jaz sem pa lani prvič probala to dieto in sem shujšala 18 kil, to je blo avgusta, septembra sem pa zanosila in sm se takoj zredila za 30 kil. zdaj se pa trudim, da bi prišla nazaj na moje kile še 10 jih morm dol spravt. pa bo kar šlo no, mislim, da mam tokrat zadost volje in znam bit trmasta, če hočem. darja2
Pikica, sadje ima res dosti fruktoze, ampak fruktoza je naravni sladkor, ki v 3md oz. pri upoštevanju ločevanja že za zajtrk aktivira naš organizem in ga spravi v tek, poleg tega pa "nahrani" tudi naš živčni sistem. In privoščiš si lahko res prav vse sadje, le s količino banan in suhega sadja ne smeš pretiravati, pa priporočljivo je imeti mono obroke, se pravi, za zajtrk eno vrsto sadja, npr. 2 jabolki, za malico drugo, npr. 2 hruški... Če nimaš knjižice 90-dnevna ločevalna dieta, si preberi pravila diete na tej strani (imajo sicer nekaj napak in enkrat so zamešali Š in OH, ampak je sicer kar koristna stran): http://www.mojplanet.si/index.php?page=Predstavitev_d Tudi B, Š in OH obroki so vsi sestavljeni tudi še iz drugih gradnikov, saj vsi vemo, da ima fižol tudi B, pa ga jemo na Š dan ipd. Dieta je pač tako sestavljena, da deluje in ne smeš gledati na vsako njeno črko. Je pa res, da je pridobljeno težo marsikomu težje obdržati, kot jo je bilo doseči, ampak ponavadi zato, ker po 3 mesecih marsikdo preklopi nazaj na prejšnjo prehrano in mešane obroke, kar pa se hitro maščuje. Cilj diete je pravzaprav pridobiti zdrave prehranjevalne navade in jih ohraniti, ne sicer v tako strogo predpisani obliki kot med samo dieto, ampak osnovni principi pa ostanejo enaki, saj vem da se ponavljam, pa da že vsi vse veste, pa vseeno: ločevanje pri posameznih obrokih, dopoldne samo sadje (ali vsaj pretežno), veliko vode in gibanja, ustrezni časovni presledki med obroki, kontrolirane količine sladkarij (občasno in v majhnih količinah), pa kak sadni dan tudi ne škoduje. Levinjav, če se boš tega držala tudi po dieti, bodo tudi kg ostali tam, kjer morajo oz. boš še kakšnega izgubila. Zato le pogumno naprej... Rožica, bravo za uspešen štart in prve izgubljene kg Encijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti