Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Zdravo! Evo mene, sem ravnokar prišla iz dela. Se je vlekel petek ko kurja čreva, pa je glavno, da je mimo. Hvala vam za čestitke in pohvale. Je pa to moj tretji krog, in vem, da gre precej počasneje. Pa z vašo podporo bom tudi tega zmogla. Marjanca, hja nov človek- sem doživela da sem se morala predstaviti bivsi sosedi, ko sva se srečali v lekarni, sosedi sva bili 25 let potem sem se poročila v drug kraj ( pred 6 leti). A veste kako ji je bilo nerodno? Jaz sem se pa od samega ponosa potem napihnila za eni dve konfekciski številki.Se hecam. Imela sempa že pred petimi leti približno to težo samo da je bila takrat zato kriva bolezen.(beri žvav s kleščami) in je bila moja podoba precej klavrna,medtem ko me zdaj kar razganja od zdravja. Rožica, hvala ti za tvoje vzpodbudne besede, saj vem da smo tukaj enake med enakimi in ena drugi tolažba pomoč in moč. Držite se! Lahko noč. hema
En lep sobotni pozdrav! Kako ste? Jaz še kar dobro, sem komaj prišla k sebi, sem se včeraj kar precej namučila, a mi je všeč, da sem potem zvečer prijetno utrujena, da lažje zaspim... Hema, čestitam ti, da si tako vztrajna, o ko bi tudi jaz bila tako. 2 kroga sem že dala skozi, o tretjem pa niti ne razmišljam. Mi je lažje ločevati znotraj obrokov. Včeraj pa sem bila v CE v neki bio trgovini v centru mesta in sem si kupila 2 čokoladi. Ena ima 50 % kakava in je z mandlji, ena pa ima 70% kakava in je s pomarančo. Punce, jaz vam ne znam povedati kako sta obe dobri, nekaj nenormalnega. Nobena milka se ne more primerjati s katero od teh dveh. Želim vam lep vikend, upam pa, da se bo katera čez vikend kaj oglasila. saby
Ja kaj pa je danes - skoraj dvanajst, pa se je samo Saby oglasila. Nič branja. A ste šle vse v Maribor na srečanje? Le imejte se lepo in poročajte, kako je bilo. Jaz imam danes sadni dan, pa še kar gre. Lepo soboto vsem želim Dušanka
Dušanka,te je že kaj strah postalo,ko danes samo duhovi tu gori strašijo. Želim ti uspešen sadni dan,jaz ga imam jutri. Marjetka cvetka
Evo mene, rožice moje ! Kakšna dva nora dneva sta za mano ! Sploh ne vem, kdaj sem sedela, razen pri kosilu. Včeraj sem imela kar dolg spisek opravkov po službi, potem sem bila zmenjena s tremi prijateljicami, da bomo čagale in sem zato naredila eno vekliko skledo šobske oz. grške solate in eno skledo solate paradižnik, paprika, tune, sojini kalčki... In me ne bi bile ta prave, če to regljanje ne bi trajalo do enih ponoči, tako, da sem prišla domov okoli pol dveh. Obesila sem še perilo, ki mi ga je sin prej dal prati, pa brala sem še, tako, da sem zaspala ob pol treh zjutraj. Danes pa tudi že ves dan divjam, saj je bil treba ogromno narediti, ker jutri zjutraj pakiram. Za znoret. Kar naprej mislim, da ne bom še kaj pozabila. In za nagrado, ker sem bila tako pridna, bom danes imela sladek večer. Sem si že nastavila to, kar bom jedla in komaj čakam, da navalim. Dušanka, pa je res sranje, da te noga tako zelo boli. In to kar naprej in toliko časa. Uboga revica, pa nič ti ne moremo pomagati. Boljše, da ne bi toliko pisale, da ne bi hodila k računalniku brati, ker te potem noga še bolj boli. Marjetka cvetka, saj se tudi jaz pri samo enem otroku "borim" za računalnik. In kako me čudno pogleda, ko mu napovem, da čez 5 minut bom na tem stolu jaz namesto njega. Glede moje teže mi je zdaj jasno, da sem pridobila 1 kg, vendar glede na to, da grem jutri med modro bele marjetice, mi jo bodo hitro pobrali. Imam kar slabe izkušnje z bolnicami. Hudič bo le, ker nekaj časa ne bom mogla telovaditi. Si bom morala zmanjšati obroke. Encijan, danes je tvoj dan D, kajne ? Upam, da si uspešno začela, čeprav je sobota nenavaden dan. Ali pa mogoče ravno ne, ker si doma in si lahko b miru pripraviš obroke. Tisto s kosilom v službi bo po moje res prava odločitev. Poizkusi in boš videla, če se bo obneslo. Zdaj grem navalit na sladkarije. Ne morem več zdržati. Po moje tudi živčki pred jutrišnjim dnem delajo svoje. marjanca45
No,jaz se pravkar bašem z jedilno čokolado,mal prej pa sem pojedla kos kruha z marmelado. Jutri sem sadna,v ponedeljek pa je devetindvajseti dan,torej vodni dan. Kil je šlo zelo malo dol,nekaj pa le,tako da malo je še vedno boljš kot nič. Marjanca,upam da si se naužila sladke večerjice.Želim ti da bi hitro okrevala in se čimprej vrnila med nas. Naj ti sinko sprinta naše pogovore,boš nas pa lahko v bolnici brala. Saj pa res,Encijan je danes začela.Kako kaj,javi se nam mal¨! Drugače imam pa danes računalnik bolj zase,ker je starejša hči na praznovanju rojstnega dne pri prijateljici,mlajša pa je bila na kostanjevemu pikniku z taborniki in je zdaj dobila ustvarjalni navdih in veselo riše. Mejte se lepo punce! Kako se le ima naša Ribica na srečanju kuharskih velemojstrov? Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 22. okt 2005 19:35:26
Haj! Marjanca, dober tek. Tudi jaz trenutno uživam ob "leclercovi" sadni tortici. Sem bila ravno v Ljubljani pa sem si privoščila.Marjanca, oprosti ker ne vem zakaj greš v bolnico, želim ti pa vse dobro. Vsem ostalim pa lep vikend. hema Hermina Jelovcan
Dober večer dekleta in fantje na forumu!! Za nami je sadni dan.Na moje presenečenje brez grehov, nobene krize,saj ne morem verjet!! Zjutraj se nisem oglasila, ker se je računalnik sesu,al kako se reče.Tako se sedaj oglašam!! Kje ste ostale??Goga,Lanes,itd....!! Dušanka, letos ni straha, da bi šla na maraton.Drugo leto pa mogoče, ker je to moja želja!! Samo te, kg moram spravit vstran,ker sto težo se pa res ne da,samo poškodbe lahko pridobim!! Marjanca, zate držim pesti in vem kako se počutiš!!Jutri bo že bolje.Bomo mislili nate!! Lepo se imejte in pišite kaj!! Lepo in mirno noč vam želim!! helena45
Same sladkarije imate na jedilniku nocoj,kar lepo si jih privoščite.Vam, sploh ne zavidam!! Dober tek!! helena45
Joj, tako sem se najedla sladkarij, da mi je kar slabo. Ampak saj jih že teden dni nisem jedla. Jutri pa samo grozdje za zajtrk, potem pa mi ne bodo dali nič več, tako, da sem si napravila malo rezerve. Hema, grem na eno ginekoliško operacijo in da upam, da bom po 3-4 dneh doma. V primerjavi z operacijo hrbtenice aprila lani bo to " mala malica", ampak malo treme pa je, ker človek upa, da se bo zbudil iz narkoze. Pa saj me ni strah. Marjetka cvetka, tole s printanjem vaših zapisovanj sploh ni tako slabo. Mogoče ga bom pregovorila, da bo potem, ko bo operacija za mano, kaj napisal tu notri. Bom videla, koliko sem še "glava" družine in kako me uboga - ha,ha,ha. Tudi moj "ta mali" je na terenu, tako, da je računalnik moj. Lepa hvala vsem za dobre želje, za pesti, ki jih boste držale zame, pa za lepe misli, ki mi jih boste namenile. Vse to mi bo pomagalo, da mi bo lepo pri srcu, da bom hitro okrevala in šla lahko domov. Potem pa naj bo hitro 18.11., ko bomo končno skupaj. Kako že komaj čakam ! Grem pripraviti culico za jutri, potem pa spati. Imejte se lepo, pazite nase in na svoje drage - pa žuliti se ne pozabite ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti