Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro tudi od mene. Danes nas je nekaj na vodi - upam, da bomo vzdržale do jutrišnjega meska Pogrešam Heleno45, ki je vedno tako zgodaj, danes si jo pa ti Majdad nadomestila. Jaz grem na hitrico obesit perilo in potem po dolgem, ker se je zopet začelo sračkanje z nogo. Ampak moram vam povedati, da se počasi je izboljšuje, oteklina počasi zgineva, noga ni več tako rdeče-vijolčna, ampak ko zaboli, je pa hudo še vedno. Upam, da bo tudi tega enkrat konec. Lep dan vsem želim, pa obiščite svoje na pokopališčih, jaz bom pa doma prižgala svečko vsem mojim v spomin, ko jih ne morem letos obiskati! Dušanka
Še enkrat dobro jutro. Rada bi vam povedala veselo novico - zopet - 2 cm v pasu, skupaj torej -10 cm. Uf, kako sem vesela. Moram pa kar priznati, da tudi z vašo pomočjo, saj mi sami ne bi uspelo. Kako pa gre vam? Dajte, malo se pohvalite, bom vesela, če tudi vam uspeva. Majdad dobro opazuj mesto ugriza klopa, da se kolobar slučajno ne bi širil. Če bi bilo tako, takoj k zdravniku, saj se v začetku še da pomagati z antibiotiki, ko pa zastara, je lahko zelo nevarno - ta borelioza je menda tudi ena zelo huda nadloga. Lep dan, čimveč sonca vam želim in pozitivnih misli! Dušanka
Dušanka, čestitke na izgubi cm in seveda s tem kg. Meni ne gre najbolje - sploh ne gre. Danes še nisem skakala po vagi, čakam, da se tiso zgodi na WC - potem pa takoj. Moja hrbtenica je grozna , boli, kot vrag. Robida, kar se psov tiče pa takole - kupiš jih za veselje otrok potem pa ostanejo tebi. O tej tvoji pasmi ne vem nič, lahko pa pogledam v knjige. Pri nas doma imamo vedno psa. Trenutno imamo velikega črnega šnavcerja. Kupil si ga je starješi sin sam in kar se tiče hrane skrbi zanj sam. Ko je bil še majhen (sedaj je star 18 mesecev), se mu je smilil, da bi bil v pesjaku in je spal v posebni pasji postelji pod stopnicami. Tako je tudi ostalo. Svinjarije pa je, da je joj. No, le ta pa je ostala meni, za sprehode pa je ostal naš oči, ki je že doma. Saj ga vsak dan 1 x na dan na sprehod pelje tudi sin, toda je za tako velikega psa premalo. Za veselje otrok smo pripravljeni storiti res vse, potem pa imajo otroci svoje obveznosti, ki jim dajo prednost pred obveznostmi doma - in med te sodi tudi skrb za domačega ljubljenčka. To je bolj črna stran resnice, sicer pa sem prepričana, da bo novi družinski član kaj kamu cvilil okoli vaše hiše. V začetku so vsi, prav vsi brez izjeme zelo nadležni. Potem pa se vsi skupaj privadimo. Našemu valikanu je ime Gam (po rodovoniku Gamon). V svoji pasmi je menda lep - pa saj ima že pokal za lepoto - brez heca, res ga je dobil, ko je bil star 14 mesecev. Lep dan - se beremo! VERONIKA
Hojla! Za vse vodne držim pesti in jim želim,da bi uspešno preživele današnji dan. Robida,malo bevskajoče sitno ljubko bitje,s katero je toliko dela,kot bi imeli še enega otroka. Pri nas smo imeli psa,nemškega ovčarja,tri leta,pol smo ga pa morali dat uspavat,ker je ugriznil sosedo.Sej je bila sama kriva,ker je šla k njemu(bil je privezan),ampak pri hiši so otroci in nikoli ne veš,kaj pride psu na pamet. Jaz sem psa zelo pogrešala,zato sem kmalu pripeljala domov mladega kužka(nemškega ovčarja),ne da bi to prej povedala mojemu,sem ga hotla presenetiti,pa se je moj razjezil,da noče psa,da ga naj peljem nazaj. Jaz sem ga potem dala mojemu bratu in tako ga lahko obiščem kadarkoli hočem,ga tudi nahranim,peljem na sprehod.Pravim da imam psa u rejništvu.Je pa čisto nor name.Ko se peljemo z avtom na obisk,nas že od daleč zagleda in moram predčasno iz avta in pol se mi ta mrcina vže okol vratu. Moji dve hčerki so me velikokrat prosili,da naj jima kupim kakšno živalco in smo pred kratkim nabavili dve zlati ribici. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka
bonaca je napisal/a:
Dober dan pikice! Pikeci so nam pa izgleda ušli. bonaca
Draga bonaca, en pikec še vedno pridno bere vse kar napišete (vici so najboljši), samo pišem pa nerad ;) Bojan Z.
Zdravo, rožice in cvetki - rožice moškega spola ! Spekla sem 50 palačink in tiste, ki niso pristale v želodčkih ( ne mojem, ker sem jedla fižolovo juho), sem zrezala in jih bom uporabila za fritate za h goveji juhi, kar moj velikan obožuje. Zmrznem in potem en večer prej odtalim. Sicer pa se zjutraj nisem oglasila, ker že kar nekaj ur spravljam v albume slike letošnjega dopusta. Glede na to, da je vsega skupaj kakih 700 slik, je kar dosti dela, pa še komentarji zraven. Upam, da bom danes končala. Se mi kar milo stori, ko pomislim, kako lepo je bilo. Zunaj pa kumarično vreme. Vremenoslovci vztrajno rišejo sonce v našem koncu, ampak pri nas ga še vedno ni. Riba ribica, jaz sem dala noter zelo zelo malo sladkorja, pa si moram naslednjič kupiti rjavega. Pa me proti pričakovanju ne moti, da je tako malo sladek. Saj so jabolka sladka. Pa več cimeta kot običajno sem potresla. Mi je pa zelo všeč testo iz polnozrnate moke. Le vleči ga nisem mogla, sem ga pa bolj tanko razvaljala. Bonaca, dobro si se spomnila. Vedno, ko ga bom jedla, se bom spomnila na tebe. Superca. Odslej si bom vedno delala takšen štrudl. Pa še cel meni ostane - sem pa res "šuft", kaj ? Pa saj drugi lahko jedo toliko drugih stvari, ki jih jaz niti ne poskusim. Dušanka, mogoče pa je končno nastopil čas, ko bodo obdobja bolečine vedno krajša in manj boleča. Bi bil že res skrajni čas, kaj ? Držim pesti. Krasno, da ti cm tako konijo. Je človek kar malo boljše volje, kaj ? Majdad, saj sem ti rekla, da si kopriva in ne bo nič hudega. Krasno ! Upam, da si še spala nekaj ur. Tudi moja noč je bila danes bolj "luknjasta", saj sem se prebudila kar nekajkrat, ob pol šestih pa je bilo dokončno konec spanja. Robida, žal nimam izkušenj s psi, saj živim v bloku in nikoli nismo imeli možnost, da bi ga imeli. Zdaj grem nazaj k mojim albumom. Bom zvečer preverila, kaj ste napisale in kako vam gre. marjanca45
Čao mlade dame in gospodje Moram reči da ste zelo pridni za pisanje .Nekako mi je upevalo da sem vas sproti prebrala za kaj več mi je pa zmanjkalo časa.Uživala sem tisti dan ko ste pokale vice in moram priznati da sem se nasmejala do solz. Lepo je da si spet znami Marjanca in ti želim čimprejšnje okrevanje in da bi nas še tako držala pokonci. Dušanka jaz sem bila prepričana da bom že brala kako se ti stanje izboljšuje ta tvoja noga pa nič,ko bi te le popustilo in bi te nehalo boleti pa saj za vsakim dežjem posije sonce. Vsem ki so danes na vodi pa veliko uspeha pa glejte da se vam nebojo zaredile žabe ker je tudi vreme precej mokro. Vsem skupaj želim en prijeten dan neglede na vreme. Čao jaca Sporočilo je spremenil(a) jaca dne 31. okt 2005 16:23:09
Vreme je danes res čisto brez veze.Pa sem vseeno šla ven. Imam novo pohodno jakno pa sem jo morala probat. Ves čas je malo rosilo iz megle. Dušanka čestitam za izgubljene cm. , in upam, da bo tvoja noga končno manj boleča. Danes sem sadna, pa sem naredila kroglice iz suhega sadja, kokosa in mandeljev pa sem morala kar pohiteti ker so bile tudi možu zelo všeč, jih je bolj malo zame ostalo. Zdaj se pa grem še malo učit,v sredo imam en ispit pa so moji možgani malo počasni ratal ker je že dolgo od mojega rednega šolanja. Držite pesti da naredim. Mejte se lepo!! hema
Megleni živjo...in kar nič ne kaže, da bo boljše. Dušanka, čestitam. No, da se malo razgovoriim o mojem klopjem vbodu. Tega vam še nisem povedala. Klopa sem vzela na srečo z glavo ven, v koži pa je ostal še kaveljček, s katerim se prisesa v gostitelja. Nisem si dala miru in sem se popoldan napotila k dežurnemu zdravniku, kajti tega sama nisem mogla vzeti ven. Malo me je skrbelo vseeno, ker je še kar rdeče. Tudi zdravnica mi ni mogla vzeti tujka ven, namazala mi je z antibirtično mastjo in potolažila, da bo šlo samo ven. Moram pa se seveda opazovati, kajti posledice se lahko pokažejo tudi po enem tednu ali več. Hema, ti si že začela z novo garderobo. Jaz sem sklenila, da bom to opravila, ko bom dosegla cilj. Naj pa kaj dol visi, kot pravi Marjetkacvetka. Marjanca, si uredila album? Jaz bi te lahko kar zaposlila. Sicer pa drugega, kot da sem bila pri zdravniku, hčeri skrajšala hlače in prebrala nekaj poglavij, nisem naredila. Živjo prazniki. Pa še...Pride blondinka v seksi trgovino in si ogleduje erotične pripomočke. Prodajalko vpraša po ceni umetnih penisov. Ta ji odvrne, da stanejo najmanjši 10.000 SIT.Takoj se odloči za enega. Potem vpraša prodajalko po ceni srednje velikih penisov. Prodajalka ji pove, da ti stanejo 15.000 SIT. Odloči se tudi za enega srednje velikega. Blondinka si ogleduje še dalje po trgovini in nazadnje vpraša:"Koliko pa stane tista velika stvar v kotu?" "30.000 SIT", odvrne prodajalka. Blondinka se odloči tudi za to stvar...Ko pride poslovodja v trgovino, se prodajalka pohvali:"Danes je bil uspešen dan. Prodala sem en mali penis za 10.000 SIT, srednje velikega za 15.000SIT, vašo termovko pa kar za 30.000SIT. In še...Mož očita ženi:"V mojo posteljo prideš samo takrat, ko rabiš denar." "Ali ni to dovolj pogosto," odvrne žena. Moški modrujejo:" ženske so kot položnice. Najprej jih položiš, nato pa plačaš." majdad
Hojla! Kako ste kaj punce?? Jaz sem zelooooooo utrujena,saj sem danes cel vrt prelopatala.Na litre znoja je steklo z mene. Potem sem pa šla še na obisk k sodelavki.Imajo doma ovce in smo šle z hčerkami gledat jagenčke. Joj, kako so luškani in mehki,pa čist črni,sam na glavi imajo belo liso,kot bi imeli kapo.Kak smo jih cartale. Sem se pa na obisku zeeeeeeeeelo pregrešila,ampak tako je če greš na obisk na kmete,pa ti obložijo celo mizo.Tako danes nisem imela sladke večerje ampak suhomesno-kruhovo plus jabolček-domačeeee. Ah,pa kaj,sem doma še sam mal jedilne čokolade,pa je.Orng grešna večerja. Aja,pa še buče smo potem izrezovale s puncami,saj je nocoj vendar noč čarovnic.Men to sicer nič ne pomeni,otroci pa naj imajo mal veselja. Jutri pa počastite spomin na vse,ki jih imate radi,pa jih ni več med nami. Mnene zelo žalosti,ko vidim,da nekateri za prvi november navalijo na grobove polno rož,potem pa jih celo leto ni od nikoder.Prinesejo take ikebane,da še pol sosednjega groba zraven prekrije,namesto da bi večkrat na leto prinesli kakšno svečko in droben cvet. Kako pa kaj vodenke,ste preživele? Mejte se lepo! Marjanca,nam boš prinesla pokazat nekaj dopustniških slikc? Lep dan vam želi Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti