Vložen fižol

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

tema odprta - 11. avg 2005 13:24 | ogledi: 3.820 | odgovori: 1

Ne najdem recepta za vložen fižol oziroma mešano solato, zato prosim za pomoč. Kaj poleg fižola še dam zraven, koliko kisa in vode, soli, katere začimbe pašejo zrave in ali se da kaj sladkorja.

Pa vsem že vnaprej hvala.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

11. avg 2005 13:54

Fižol delam po sledečem receptu. Očiščen in narezan fižol skuham na tričetrt. Na vsak liter vode (v kateri se je fižol kuhal) dodam 2 dl vinskega kisa in eno žlico soli in eno žlico sladkorja. Ponovno zavrem, mešam, da ves fižol vre in nato vroče predenem v kozarce. Dam malo začimb za kumarice ali samo koprca in nato takoj zaprem. KOzarce obrnem narobe in jih pokrijem z dekco, da se počasi ohladijo. Tukaj je recept za mešano fižolovo solato, ki sem ga dobila na netu nekje (ne me vprašat kje) in ga bom danes poskusila. VLOŽENa FIŽOLOVa SOLATa 5 kg stročjega fižola 1 kg paprike 1 kg zelenega paradižnika 6 čebul 1 l vinskega kisa 2 l vode 12 dag soli 12 dag sladkorja 1 dl belega olja malo popra Papriko,čebulo,paradižnik nareži na rezine,fižol pa na manjše kose.Fižol kuhaj skoraj do mehkega in ga odcedi.V posodi pripravi kis,vodo,sol,poper,sladkor in olje.Postavi na ogenj in ko ta tekočina prevre,dodaj narezano zelenjavo (ki jo predtem nasoli, da odteče voda) in naj še enkrat prevre.Nato dodaj fižol.Vroče polni v kozarce in zalij s tekočino, v kateri se je kuhala zelenjava in vroče kozarce zapri.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti