Čevlji žulijo

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

10. okt 2011 7:30

Viva, tole je pa zelo komot simpatična rešitev  Sicer mene običajno ne ožulijo poletni čevlji (dobro včasih kak sandal, ko nogice zatečejo in se začno paščki vrezovat v kožo). Vedno brez izjeme pa me ožulijo prvi jesenski čevlji, ko so nogice na tesno zaprte po nekaj mesecih uživanja na zraku. In je prav hecno, ko vsi hodijo okrog v bolj konkretnih čevljih, moja malenkost pa drobenclja v poletnih balerinkah  Sem že razmišljala o wellies, a bojo na takšne lepe jesenske dni kot kaže da bo današnji prav tako hecne.

OlivaB

Jessyca  

član od: 16.11.2010

sporočila: 84

10. okt 2011 8:08

Pozdravljene, glede ribanja med prsti pri japonkah-dobijo se polovočni vložki iz gela, ki se prilepijo na točno tisti del, ki rad "nariba", ker so ti vložki tako oblikovani, da ščitijo območje med prstki.(Imajo jih v dm-u). :) Drugače pa je prava bomba tud tist tekoči gel od hansaplasta, če se ne motim, vendar v primeru, da se ne potite prekomerno... Pa lep dan vsem! =)

Jessyca

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

10. okt 2011 9:26

Njbolj super varjanta, ki je bila že povedana:  vedno rezervne čevlje! Pri meni vsakič deluje zaradi problemov s hrbtenico (ne morem imet dolgo visokih pet). Drugače pa če te začnejo žulit jih namaži s Soleo ali Niveo in kar dalje nosi. Eno od teh krem imaš 100% doma tako, da ti treba kupovat nekih sprejev. Meni obe rešitvi zelo pomagata, seveda pa že pri nakupu pazim na kvaliteto čevljev.

Monika7

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

10. okt 2011 21:35

Ma jaz sem probala s čevlji v rangu od 20e do 100e+ pa je bil rezultat precej podoben, to je krvav/mehurjasta skratka bljak in auuuu. Tako, da do neke mere kvaliteta že, a če si "izven profila" narjen, ti tudi nevem kako super čevelj ne pomaga. Je pa zelo dobro čevlje oreng pretipati na kritičneih mestih ob nakupu - sama sem recimo šibka na petah in dostikrat že v trgovini začutim kako čudno izdelavo pete. Tak produkt je seveda brezpredmetno kupovati. Pa zanesite se na svoj feeling - do nekaj let nazaj sem se še dala nategovati "sej se bo raztegnilo še malo po vaši nogi gospa...", sedaj pa NE kupim čevljev pri katerih že v trgovini med hojo čutim nelagodje v katerikoli obliki - naj si bo kak oster šiv, tesnost tu ali tam, pasek, ki se malo zarezuje v kožo itd. ker za vse take zadeve je velika verjetnost, da se ob kasnejši nošnji 10x potencirajo

Viva Meier

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

10. okt 2011 22:26

Me veseli, da nisem edina, ki v trgovinah 'pretipa' čevlje predno jih proba in kupi  Tud sama že leta ne poslušam prodajalk in njihovega modrovanja, raje sama presodim po tem kako se noga počuti v njih. Če niso mehki kot se šika ne grejo z mano. Je pa takšne težko najti (in da bi bili še všečni za povrh ) Stopalo je na videz povsem po jusu, je pa kost na peti precej 'plitva' in večina čevljev 'pride čez' Že večkrat sem slišala, da so za občutljivejše nogice zelo fajn španski čevlji, pa nikjer ne najdem kakšnih pri nas ali da dostavljajo k nam.



OlivaB

Sporočilo je spremenil(a) OlivaB dne 10.okt 2011 22:27

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

10. okt 2011 22:45

V španskih čevljih se super počutim, je pa res, da nimam nogic in prstkov, ampak zelo konkretna stopala.

http://www.camper.com/en/eshop/productos.xhtml?type

V Ljubljani so 3 njihove trgovine, dobiš jih pa tudi v Transportovih in še kje. Po internetu pošiljajo (skoraj) kamor hočeš. Pa tudi pri Massu dobiš španske robe kar nekaj. Pojdi najprej poskusit v trgovino nekaj osnovnih kopit, potem si pa daj duška po internetu, če ne najdeš na policah. So kvalitetni, če so vrednih za 3 pare navadnih čevljev, pa moraš presoditi sama.

Sonja

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

11. okt 2011 0:59

OlivaB mislim, da imaš čisto legalen izgovor, da nardiš eno potovanjce nekje na liniji Barca-Madrid-Sevilla in nabaviš nekaj parov španske obutve, pa še kako cunjo, pa torbice imajo tudi čisto hude, pa malo night life sprobaš, pa kaj pogledaš...skratka, si pod pretvezo "čevljev" privoščiš en fajni babji vikend/teden v Španiji. Ta ni še nikomur škodila Če pa kdo kej o stroških godrnja lepo razložiš kako potratno je kupovati naše čevlje, ki ti ne sedejo in moraš potem jih kupit več parov, ker je večina neuporabna zaradi žuljev, pa nekaj si zmisliš glede oblačil, da jih ne najdeš zato, ker je gumb na prsih preozek, skratka nekaj nabluziš...

Viva Meier

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

11. okt 2011 7:38

Pred leti sem v ZDA našla Naturalizer - noro udobni čevlji, vsaj zame, nikoli žuljev. Žal ne pošiljajo k nam, šopingi čez lužo bo pa zame vseeno mal prehuda.

Sem pa že sama razmišljala o vikendu nekje v Španiji. Ojoj se spomnem kako sem pred leti rinla v Minhen zarad treh Gapovih puloverjev :)) Glede opravičevanja stroškov - kdo pa pravi, da moraš povedat, da greš zarad čevljev? Greš pač občudovat kulturno-zgodovinske zadeve, spotoma pa se ustaviš še v kakšni trgovini ali dveh. Komu pa rabiš razlagat v detajle, da nisi od jutra do večera letala le po muzejih?  

Camperja bom ob priliki šla probat, če so res tolk udobni, se mogoče celo splača. Mass mi pa ne vem zakaj ni všeč...

OlivaB

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

13. jul 2012 8:28

Včeraj sem v Lidlu videla gel nalepke za večkratno uporabo za različne tipe možnih žuljev. Mogoče kdo rabi prav to.

F r i n a

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

13. jul 2012 8:48

čevlje lahko namažete tudi z mehčalcem za perilo....

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti