Hja, tole z gostilnami je takole... Če hočeš imeti svoje vino, ti zaračunajo za vsak prinešen kiter postrežnino. Ne vem, če se to splača, saj se da z gostinci zmeniti marsikaj...
Odvisno spet, kakšne menije hočeš, bolj fensi, slow food, klasično?
Midva sva se poročila lani in se odločila za Japa na Dolenjskem: zelo zadovoljna. Piškote in sladice smo prinesli svoje, vino sem vzela pri njih, ker da bi jim pripeljala svojega, pa bi mi to zaračunali, je bilo že prezakomplicirano. Cenovno pa nič ugodneje. Tudi okrasitev salona sem naročila kar pri njih in je bilo res zelo lepo dekorirano. Tudi za to se mi je zdelo lažje, da stvar prepustim njim, kot pa da bi kaka teta že navsezgodaj zjutraj letela v cvetličarno, pa v gostilno...
Iz lastnih izkušenj pa povem, da manj kot kompliciraš, boljše je. Moja kolega sta hotela imet svoje vino, pa nekaj sta se menila, da tam, kjer so sedeli otroci, naj bi bila cena polovična. Na koncu sta plačala toliko kot midva, gostov je bilo enako.
Rezervirat pa je treba že kako leto prej, če se ne motim... Imajo pa samo dve poroki naenkrat, ker sta samo dva prostora namenjena temu.
Če te še kaj zanima, mi piši.
lp, lidka

Kitajski rezanci s piščancem