Pekač za pizzo

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

30. avg 2012 17:15

Vanja: Točno to, kar si zapisala v zadnjem postu, so nebesa, vredna velikih grehov. Tisti mehurčki, ja pa kaj si ja nor. MUAAA, tako me veseli, da imamo podobne poglede na zadeve in nam takšne "malenkosti" pomenijo to, kar materialno naravnanim ljudem novi LCD zaslon.

Wau. Pizza bo res res vedno samo edina in taprava iz krušne, šamotka pa je pol kot nadomestek, da se kolko tolko približaš originalu.
Me veseli, da ste vsi za TANKOOOOOOO testo in okusno razporejene in nadeva sestavine. Sovražim tiste, študentske pizze in pizzerije, kjer dobim testo za debelino podplata, narejeno po sistemu bazena, znotraj tega pa poceni sestavine kar plavajo v olju. OK, za divja leta pijančevanja je bila super, ker je podmazala želodec in rešila marsikateri večer, a sedaj je niti PODRAZNO ne jem.
Preveč cenim ita. kuhinjo, kvalitetne a z okusom ter v pravilni kombinaciji naložene sestavine.
Eto ti na...SLINE

bhole: Točno to. Pizza, katero ima večina ljudi za neki fast food nevreden spoštovanja, je lahko vrhunska zadeva, v kolikor jo obravnavamo tako kot ti. Okusno naloženo, tanka in perfektno pečena. Z zračnimi mehurčki in ponekod rahlo ožgana, hrustljava in nikakor MEGA PIZZA JULČI ali kaj je že.
SIMPLICITY IS THE KEY

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

30. avg 2012 22:36

Saj ne vem ali sem omenila že kje na teh straneh, ampak jaz sem našla idealen postopek za nam "the best" pico.  Gorenjski štedilnik s pečico, ki daje efekt krušne peči, 240°C, kamnita plošča in pica iz testa, ki ga je Vanja iz ZDA objavila pod Čarobni kruhki.

LP

http://zaspancki.si/

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. avg 2012 1:45

Vanja, po tem receptu tudi jaz delam testo za pizzo. 

Vanja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

31. avg 2012 9:40

Monika7, takšen kamin imam tudi sama nagledan <3 res fajn zadeva.

Pica je lahko povsem zdrav obrok. Testo pač pripraviš iz polnozrnate, koruzne, ajdove... moke, paradižnikova mezga je povsem zdrava zadeva, siri tudi, zelenjava tudi, zaradi treh rezin šunke ne bo nikogar obralo, čiliji pa tudi niso škodljiva reč. Zraven pa skleda solate in povsem na mestu kosilo je tu.

Glede picerij, mi je edina dobra Matjaž na Bledu. Tanko, lepo zapečeno in hrustljavo lahko naredim tudi doma v pečici - če so dobre sestavine se tudi tako da, v navadnem pekaču.

OlivaB

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. avg 2012 10:09

S tem se pa tudi jaz strinjam. Meni se zdi pica zdrava hrana. Včasih sem bila pod vplivom govorjenja, da je to hitra, škodljiva hrana, bla, bla, bla. Dobro testo in dodan paradižnik, sir, šunka, karkoli, zakaj bi bila to hitra hrana. Meni se zdi celo zdrav, popoln obrok, saj ima vse elemente zdravega obroka, če testo obložiš z različnimi sestavinami. 

Testo lahko nadomestiš s polento, ki jo skuhaš, vliješ v model in počakaš, da se ohladi in strdi, potem pa po običajnem postopku. Zelo dobro.

 

naor

tulipanka  

član od: 22.3.2011

sporočila: 84

10. nov 2013 23:44

pa sem po mojem z pomočjo tega foruma "pogruntala"pizzopeka.

Naredim testo iz 300 g moke,kvasa,soli,mleka in kokosovega masla.Jaz namreč po novem namesto vseh maščob uporabljam to maščobo zaradi drugačne sestave maščob, pa še rezultati pripravljanaja hrane so boljši kot sem pričakovala.Zaradi okusa dam eno žličko olivnega olja z česnom in testo pred pečenjem z  nadevom tanko premažem z istim oljem.

Testo lepo raztegnem po pizzopeku in vžgem grelec na 2, to je malo manj kot na polovico.Nato testo najprej 5 minut pečem v pizzopeku, nato pa še 5 minut po drugi strani.

Nato pizzo premažem z maščobo in nadevam testo z nadevom po želji.

Pekač ponovno pokrijem, kot je bil prej in pizzo pečem še cca 10 minut pri isti temperaturi.Toliko da se sir lepo stopi in zapeče.

Vsi so zadovoljni.Pizza je lahka, nikjer pretežka oziroma pacasta, skorja pa lepo srednje rjava in rahlo hrustljava.

Pa še lepo izgleda tale pizza.

 

lp

tulipanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti