Jurčki v slanici!
vloženi jurčki v kisu:
Jurčke narežemo na večje kose, uporabimo samo čvrste dele. V slani vodi jih dobro skuhamo (cca 20 min) in nato odcedimo. Medtem pripravimo mešanico kisa in vode v razmerju 1:5 (na 1 dl kisa damo 5 dl vode... če imate radi bolj kislo, to razmerje zmanjšamo), solimo po okusu, dodamo malo muškatnega oreščka (le opcija - nam je dobro). Ko zavre, damo v to mešanico odcejene jurčke in pustimo, da nekajkrat prevre, par minutk morda. Vroče nadevamo v kozarčke, v vsak kozarček damo še lovorov list in par poprovih semen in zapremo.
Jaz nikoli ničesar ne pasteriziram.
AnjaDodatna pasterizacija je po mojem mnenju odveč, ker samo prispeva k zmanjšanju termolabilnih a korstnih snovi. Če je marmelada kuhana, vroča spravljena v čiste kozarce, vroča zaprta s čistimi pokrovi, se počasi ohladi, da vpotegne pokrovčke, je pasterizacija povsem odveč.
Pasteriziram samo kompote, ker dam v kozarce surovo sadje in ga zalijem s hladno vodo. Vse ostalo polnim vroče in ničesar ne pasteriziram.
Nasha, zakaj bi pa bile kumarice z belo usedlino pokvarjene? Kaj pa, če so samo naravno kisane?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bučni pire iz rumene buče

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem