Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Oj Slončica, mislim da bi tale zeleni čaj naša+la v čajnici, ne vem a v Kranju prodajajo v čajnici tudi čaj, drugače imaš v Ljubljani čajno hišo, kjer ne bi smel bit problem dobiti čajčka, saj imajo ogromno izbire. Jst pa razmišljam in razmišljam kaj bi naredila za sladičko, mam ful jabčkov doma, bom kar probala kaj, a ma katera kakčno idejo. Se mi zdi da je zadnjič pisalo nekaj o jabolkih, pa eni prelivčki zravn, pa ne najdem več :( lep dan, Lara
Hy! Maychi, pri nas je lep sončen dan. Sem se kar ustrašila tiste sivine, upam da je k nam ne bo. :) Sem že cel dan na soncu, trenutno sem si prišla skuhat juhico za kosilo. Ker sem sama doma mi ni treba kuhat še za ostale, SUPER! Naj ti povem, da sem tisti lunin post izvedla uspešno. Kakšne so posledice letega ne vem, ker je statistika na sporedu v ponedeljek zjutraj,ko bodo rezultati tudi realnejši. Počutim se odlično, mogoče tudi zato, ker sem doživela prvo opazko glede izgubljenih kg. Vam povem, FUL DOBER FILING , zakaj sploh vstrajamo, če ne zaradi trenutkov kot so ti, ki te vedno znova napolnijo z novo močjo, voljo in energijo da vstrajaš naprej na tej PRAVI POTI. Slonica, priporočam ti, da spiješ skodelico toplega čaja, ko začutiš lakoto. Mogoče bi lahko preizkusila metin čaj, meni pomaga. Ko me začne najbolj zvijati po želodcu, ga navadno spijem kar veliko, da me pogreje in napolni želodec,ob enem pa naj bi pomirjal. In ne pozabi!!! NIČ NI TEŽKO TISTEMU, KI HOČE. Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Mmm! Sy, Maychi vama moram povedat, da v juhico dobro paše tudi drobnjak, ravnokar preizkušeno. Poizkusita tudi sami!! Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Rožica-čestitam za uspešno prestani post. No to sivino je tudi pri nas prepodilo sonce-končno, cel dan sem bila notri, na toplem. Riževo juho bom poizkusila na naslednji Š dan, ker nisem imela takšne sreče, kot ti in sem morala kuhati za celotno družino. Kakšna kriza-4 smo, kuham pa 3 krat različno, ker en ne je tega, drugi tega itd. Metin čaj, ni boljšega, jaz bi ga lahko pila non stop. Alja-hvala za recept, kako pripraviti sladoled. Velikokrat sem se že odločala ali bi ga pripravila sama ali ne, pa mi niso bili všeč recepti. Tega pa bom sigurno naredila. Ne vem še ali jutri ali pa na naslednji OH dan, torej v torek. Hvala. Ti bom poročala, kako mi je uspelo. No sedaj pa grem malo ven, dokler je še sonček in toplo , pa lepo se imejte. maychi Sporočilo je spremenil(a) maychi dne 30. sep 2004 16:38:33
Razlika med uspešnimi in neuspešnimi ljudmi: uspešni ljudje naredijo tudi tisto, česar neuspešni nočejo. Meni je to tko HUDO dobra misel!!! In tako zelo resnična!
Hmm, pa se kdaj vprašate, v kaj shujšate? Vsi merite samo kile, nikjer pa ne vidim, da bi kdo preveril, kaj sestavlja te izgubljene kile - maščoba, mišice, voda...?? Osnovno pravilo pri vsakem hujšanju je, da meriš spremembo kg in spremembo maščobe - relativno enostavno, npr. z merjenjem kožne gube, v kakšnih športnih objektih imajo tudi bolj sofisticirane naprave. Pozabljate, kako deluje človeško telo - s stradanjem definitivno ne sprožiš procesa kurjenja maščob, vsaj ne v takšnem deležu, kot nekateri upajo. Na eni strani o UKC dieti recimo piše "Shujšaš pa zato, ker se spremeni presnova v telesu". UU? A res? To je neverjetno popolna in znanstvena razlaga. Tudi če začneš jesti kilo ocvirkov po kosilu se ti spremeni presnova v telesu, pa zato sigurno ne shujšaš. Mimogrede - v tej dieti je par tako hudih strokovnih napak, da jo sigurno ni pisal kakšen zdravnik, razen če ima resnično dober smisel za črn humor. UKC dieta temelji na nekem čudnem ustnem izročilu, podkrepljenem z vizualnimi efekti. Ali drugače povedano - "moraš se je strogo držati, sicer kršiš pravila in ne bo delovalo"; "dokaz, da deluje je moj(a) kolega(ica), ki je vidno shujšal(a)". Prva trditev je popolna oslarija. A mislite, da je avtor diete, ki je pri neki večerji napisal "solata" to izračunal po neki hudi enačbi in je to edina možna hrana? Gre za koncept, da npr. ješ z aminokislinami, minerali in vitamini bogato hrano. In če zelje ali paradižnik temu zadostuje in ti je bolj všeč, zakaj pa ne? Analogno seveda za sadje, karkoli... Drug faktor, češ da si na lastne oči videl, kako je pri nekomu delovalo: pa je kdo kdaj zmeril, kaj se je spremenilo? A je prijatelj res izgubil 7kg maščobe v nekem hudo kratkem času? Seveda ni, ker to preprosto nikomur še ni uspelo (govorim o normalnih življenskih razmerah, ne o kakšnih vojnah ali holokavstih ipd.). Problem je v tem, ker nobeden ne preverja deleža maščobe skozi tedne hujšanja. In potem mislite, da ste face, ko shujšate 7kg v 14 dneh ali v 1 mesecu, who cares. Ja, shujšate, samo da ste še zmeraj zdrizasti in še bolj nezdravi, ker ste pokurili eno boljših sestvin vašega telesa - mišice. Pa najbrž še vodo. Pa naj bo dovolj kritike, čeprav je dobronamerna. Da povem še kaj o tem, kar je pravilno. Če hočete kaj narediti iz sebe, raje kar pozabite na diete. Razen če se greste 32.850 dnevno dieto (ustreza nekje času 90 let). Hočem povedati, dokler skačeš iz debelosti (ali mogoče le nezadovoljnosti s svojim telesom?) v diete in potem navadno ne zdržiš nekih strogih pravil, se ti zadeva vrne kot bumerang. Če gledamo povprečje (vsaka čast izjemam) se večinoma ne le povrne kilaža nazaj, ampak fašeš še kakšne pol kilce gor. Seveda se potem spet nekje pojavi čudežna dieta in ajdi spet trpet in se odrekat dobri hrani, pa bo šlo spet 7, 14, celo 25kg sem nekje videl! Pa se vam zdi tako življenje OK - da nekaj časa preživiš tako, da imaš slabo vest ker ješ "so rekli da redi" hrano, potem se par tednov mučiš z neko super dieto (ja, najbolj zagrizeni dieto-verski fanatiki rečejo ponavadi, da se ne mučijo, da je super tako jesti; ampak ne vem, zakaj potem jejo tako le med dieto, ne pa celo življenje) in tako naprej v krogih? Ustvarite si en zdrav ritem, ravnotežje med dobro hrano, ki vam je všeč in športom, ki se ga ne naveličate po par tednih ali mesecih ampak vas vleče celo življenje. Če vam to ne gre od rok, potem vam nobena dieta ne bo pomagala. In nehajte nasedati vsaki neumni dieti, ki jo staknete v Lady, internetu, Nedeljskem dnevniku... Malo pobrskajte, koliko denarja se služi z dietami, to so astronomske številke - ampak potem ti postane jasno, kaj je gonilo piscev. In kot praktičen primer upoštevajte, da ta biznis najbolj laufa v USA, pa vemo, da je to dežela nezdravih debeluhov. Kaj - mi boste zamerili kako ostro besedo ali boste začeli razmišljati s svojo glavo? lp TP thorn
razmišljam s svojo glavo: A s to dieto kdo zasluži? Ne. Kvečjemu posameznik še privarčuje ( manj sladkarij,...). Ali je to sploh dieta? Po mojem ne. Saj se je dovolj, včasih še preveč (za kosilo dva zrezka, isti dan za večerjo še eden)! Ta način hranjenja oz. dieta traja dalj časa in tudi kilogrami se bolj počasi zgubijo. Tukaj ni nobenega stradanja. tako, nekaj mojih misli.. čao anita
Thorn, kaj pa je to UKC dieta? Me se držimo 3MD, ki dovoljuje čisto vsa živila, le v nekem zaporedju. Mogoče bi pa tudi ti moral preveriti, kaj sestavlja tvoje telo, predvsem zgornji del glave. S....? Če nisi opazil, je ta forum namenjen lepim besedam in spodbujanju pri trudu, da bi izgubili nekaj kilogramov. Take pridige, kot je tvoja, niso zaželjene. Še posebej, ker v njih nič ne poveš, si opazil? No, tudi jaz sem ena izmed hujšajočih. In enkrat, ko sem imela krizo, sem probala sotrpinke prepričati, da tudi ta dieta ni zdrava, z mnenjem ene dohtarce iz foruma na med.over.net. No, ni mi uspelo. Tako da tudi tebi ne preostane dosti upanja, da nas boš prepričal z mlatenjem prazne slame. Madonca, saj se mi tvoj roman zdi kot kakšen predvolilni govor. Še dobro, da bo kmalu predvolilni molk. No, zdaj pa razmišljaj, naprej. Če te le ne boli preveč... sissi
Zivjo, Thorn! Kar pravo ime si si izbrala za nick! Mislim pa, da si nek zafrustriran moški, to sklepam po navajanju Lady in Nedeljskega dnevnika, ki ju kao prebirajo ženske. A po tvojem pomeni razmišljati z glavo poslušati tebe J. Če bi dobro bral/brala naše izkušnje bi videl, da kar precej forumnistk po končani 3 MD spremeni svoje prehrambene navade in da so tudi telesno aktivnejše. In "nasedanje" neki dieti - te moram razočarati, kajti ravno s to dieto sem uspešno shujšala za 10 kg, počutim se odlično, zdaj 2x na teden športam, stradala nisem niti med 3MD in tudi ne sedaj. Takega uspeha do sedaj s kakšno drugo dieto ali samo ukvarjanjem s športom nisem dosegla. In tisto, da kdo s 3MD služi denarje, je prav neumna trditev, saj me ni stala niti tolarja, pravzaprav sem celo prihranila, saj sem domov večinoma tovorila večje količine sadja in zelenjave …. Moraš biti zelo površna oseba, ker nisi opazil, da se ukvarjamo z vprašanjem izgube maščobe. Saj nismo slepe, da ne bi na sebi opazile, če izgubljamo maščobo ali mišice. To se da dobro videti brez kakšnih meritev gube v kakšnem fitnessu ali podobni ustanovi. Praviš, da se kilaža povrne nazaj - jasno, če spet ješ po starih navadah. To se zgodi tudi v primeru, če nekaj kg shujšaš s telovadbo in potem povečaš količino vnešene hrane. In sodoben človek se ne ukvarja le s službo in svojim telesom, da bi zaradi tega cele popoldneve in večere preživela v kakšnem fitnessu in si nabijala mišice in moja postava bi čedalje bolj spominjala na moško. Ne vem zakaj si tako zafrustriran. Če si slučajno kakšen fitness trener, potem bi vsaj navedel ime ustanove v kateri delaš, da bi bila vsaj kakšna korist od tega. Zdravnik ziher nisi, kajti vsak dober dietolog ve, da je pri hujšanju potrebno poleg telesne aktivnosti pozornost nameniti tudi prehrani ( njeni redukciji in izboljšanju kvalitete). In če bi dobro bral kar pišemo, bi tudi videl, da se nobena ne zanaša na neko čudežno spremembo metabolizma, ki bi preprečevala rejenje, zanašamo se pa na bolj zdrav način prehranjevanja, ki si ga v roku treh mesecev pridobimo. Pojdi malo med ljudi, pa ti bo bolje, nam pa pusti, da se v miru veselimo svojih uspehov. In za zaključek dokaj nesramno - KAJ PA TEBE BRIGA ZA KAKŠEN NAČIN HUJŠANJA SE POSAMEZNIK ODLOČI. Misli s svojo glavo - misli zdravo! Pozdrav, JamieO
Sy, tistole zgoraj o razliki med uspešnimi in neuspešnimi je tudi meni ena najboljših, kar sem jih prebrala. Večkrat se spomnim na to, ko se mi kaj ne ljubi začeti. Splača se jo naučiti na pamet... In še ena o hujšanju, ki je meni zelo dobra. Kdor želi samo shujšati, dobi natanko to - samo shujša. Vendar to ni naš namen, naš namen je shujšati IN obdržati težo, to pa pomeni do konca življenja ohraniti drugačen način prehranjevanja in življenja. Zato si večkrat ponovim: jaz ne hujšam, jaz samo drugače živim, izguba kilogramov je eden od stranskih učinkov, poleg več zadovoljstva in energije. Glede Thorna pa bravo, JamieO. Ko človek naredi neko spremembo, spada zraven tudi zafrkavanje, čudni pogledi, neodobravanje. Bolj kot je zadeva uspešna, več je čisto navadne foušije. Za dobrim konjem se kadi. Vidim, da ni strahu, da bi mu dovolile, da kaj zmoti. Sploh človeku, ki ob dveh zjutraj izpolni prijavnico ter pošlje svoj prvi post. Stavim, da ni prebral vseh nekaj sto strani, kolikor je dolga ta tema. Pozdrav, Fani Sporočilo je spremenil(a) Fani dne 01. okt 2004 09:02:57 Sporočilo je spremenil(a) Fani dne 01. okt 2004 09:05:36

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti