Porcija v menzi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

14. nov 2019 13:33

VilmaS je napisal/a:

Sodexo je slovenski (wikipedia še ni posodobila podatkov)

.......

No, če beremo malo bolj natančno: Sodexo se umika iz Slovenije in je zato odprodal svojo slovensko firmo. Tako da ostaja francoski in še naprej veselo posluje v več kot 30 državah sveta. 

So pa nekaj let skrbeli tudi za našo družbeno prehrano in lahko rečem le to, da niso nič boljši in tudi ne kaj slabši (pa tudi nič dražji ali nič cenejši) od drugih ponudnikov, ki so se pred in za njimi zvrstili v naši menzi. 

Sem pa pred leti imela možnost (ali čast ali potrebo, kakor pač vzemeš) preživeti nekaj tednov prehranjevanja v menzi Združenih narodov na Dunaju. Ko prvič prideš tja, ti res vzame sapo,  ampak po enem mesecu kljub temu prideš do tega, da je menza pač menza. NIKOLI ne bodo vsi zadovoljni.

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. nov 2019 21:45

To je pa kot pribito, vedno se najde kdo, ki ni Zadovoljen. Pri sebi pa ugotavljam, da ce je se tako dobro, npr. V toplicah, ko ni da ni, Ali kjerkoli zunaj, domace  hrane se nikoli ne navelicam, pa ce tudi je za kosilo Samo pasta in solata.

 

 

naor

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

19. nov 2019 7:04

Mi sicer imamo v firmi svojo menzo že vsa leta kar pomnim. Je pa zelo veliko odvisno od tima ki tam dela - so bila leta, ko je bila malica dobra, leta ko je bila več kot odlična - taka kot bi kuhala mama doma (in po teh letih se nam še vedno kolca) in sedaj, ko sta se zamenjali že dve ali mogoče tri ekipe, ko je malica tako tako - vse juhe so enakega okusa, meni osebno hrana ni všeč, ker je preveč mastna, težka in sem imela, ko sem malicala (pa tudi nekateri sodelavci) težave po obroku, zato sem jo pred meseci zaenkrat opustila in pač jem, kar prinesem s sabo, drugi še vztrajajo, občasno prekinejo.... Nimamo pa možnosti, da bi, če ne jemo v menzi, dobili nadomestilo, razen z zdravniškim potrdilom specialista, kar se mi ne zdi prav. 

Sta pa v Sloveniji dve močni verigi z menzami, nekatere imajo tudi restavracije odprtega tipa, skrbijo tudi za prehrano v šolah in srednjih šolah. Ena izmed njih je zgoraj omenjena. Je pa pri obeh enako - kupujejo čim čim čim cenejše surovine - kaj se iz tega skuha vedo samo tisti, ki delajo tam. Jih pa njihovi koristniki nič kaj ne hvalijo (razen izjem, kjer je mogoče tim v posamezni kuhinji bolj spreten in tudi iz tega naredi čisto spodobne jedi) - večinoma, sploh moške motijo majhne porcije, ženske pa premastna in preveč enolična hrana, premočna.... V študentskih letih, so sta se naša študenta kar izogibala njihovih menz, saj je bilo možno za isto ceno jesti tudi v drugih privat restavracijah in menzah, ki so lepo poskrbele za vedno lačne študente in se je dalo dogovoriti, če nekdo nekaj ne je, da so tudi zamenjali z nečim iz drugega menija. Za firmo, so pa to kar ugodni ponudniki prehrane zaposlenih, saj kader ni firmski, ne skrbijo jih odsotnosti, bolniške, plačajo obroke, ki jih rabijo, obroki so po nekih normativih, za katere nihče ne ve kakšni so (za ponudnika seveda čim manjši) - na koncu volk je sit (hrana ti je ponujena) in koza cela (jej če hočeš, če si pa izbirčen ti pa ni treba). Tako da avtorju te teme v veliki meri kar verjamem - bo pa moral, če bo hotel kaj spremeniti kar v boj z mlini na veter in želim mu da mu tudi uspe.

tedyka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. nov 2019 10:24

Z leti sem postala vedno bolj zahtevna, kar se hrane tice, zato se niti slucajno ne bi prehranjevala tako kot pises, se ce bi bilo Zastonj. Res je sramotno, da za vse stoji denar, clovekovo zdravje pa je zadnja Misel novodobnih zasluskarjev.

 

 

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti