Igrajmo se - običaji

O, to pa čisto slučajno vem: to so belokrajnske pisanke. 

Sonja

A nista pisanka in drsanka dve različni stvari (vsaj na zunaj - znotraj sta enaki )?

lp

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

Tudi jaz tako mislim elaphus.

Belokrajnske drsanke, so jajca kuhana v čebulnih olupkih in potem z nožkom drsajo, da nastane vzorec.

irena

Prav imaš elaphus. Pisanka in drsanka sta dve različni tehniki:

http://www.rtvslo.si/moja-generacija/vse-vec-povpr

Zanimivo, da ima takšna mala pokrajina kar dve vrsti pirhov. Izdelavo pisanic sem si lahko ogledala v Adlešičih. Zanimiva izdelava, ki pa zahteva ogromno potrpežljivosti in čas.a

dočka

Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 8. apr 2018 00:56

Kar tule pri nas se da kaj več prebrati: Velika noč in pirhi pisanice)

rimljanka

Prav ima elaphus, ko pravi, da sta pisanka in drsanka 2 različni "stvari" na zunaj.

irena66 je tole malo bolj natančno opisala, zato ti predajem besedo.

Hvala tudi ostalim za prispevke, ki nam povedo marsikaj zanimivega.

Irena, naprej.

Balenka

Nimam ideje in prosim ker je elaphus že prej odgovorila, samo malo tako na splošno, naj ona nadaljuje.

irena

Se strinjam irena, elaphus nadaljuj.

Balenka

Se delate norca iz mene? Samo mičken sem pripomnila na limnolin komentar, da sta to dve različni stvari. In niti slučajno nisem nič odgovarjala. Dajte no, dekleta, resno se igrajte!

Lp

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti