Palmova vejica...mi pride sedaj na um. Če je prav pa res ne vem.
Palmova vejica...mi pride sedaj na um. Če je prav pa res ne vem.
Venturini, prav imaš, gre za palmo.
S Trixi sta obe pravilno odgovorili
, vendar nobena v celoti, kako naj se odločim, kateri naj predam besedo?
Hmmm, takole: štafeto bom predala tisti izmed vaju, ki bo prva povzela in napisala celoten odgovor, tako bo najbolj pošteno
Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 27. mar 2018 17:36
Torej lovorjevi in palmino drevo. Pomaranča pa simbolizira pijačo, ki so jo dali umirajoječemu Kristusu ( goba namočena v kis).
Trixi, beseda je tvoja, prosim te, nadaljuj z igrico![]()
Hvala Katarinči, si moram vzeti čas in upam, da vam jutri zastavim vprašanje...
Pojasnite mi kaj je krevelj in njegovo uporabo.
Krevelj je rekla moja stara mama eni palici, s katero si je pomagala pri hoji v hrib. Ko je pa že popolnoma omagala in si je kupila palico za hojo, je grenko pripomnila:" Če krevljam, pač moram met krevelj - sej sm tud jst en kreul." Je pa pri nas kreul tudi grebljica, s katero se postrga gnoj na gnojišču.
lp
Elaphus, ne gre za palico za hojo v hrib. Z grebljico si blizu...
Ugibam ! Je krevelj mogoče grebljica oz. grablje na dolgem ročaju za grabljanje vej med kurjenjem le teh.
Pri nas smo krevelj imenovali posebno grebljico, s katero smo očistili dno krušne peči, preden smo vanjo dali peči hlebce.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Polžki z mesnimi kroglicami