30. avg 2012 13:48
Mislim, da nic ne more biti zgreseno za aperitiv.
Lahko naredis majhne koscke kruha (kruh od toasta, ki ga razrezes na 4 majhne koscke), potem pa das gor kar zelis (sir, suha salama, prsut, slanik, kumarice, oljke, majoneza, gorcica, tunin namaz, mozzarella, itd.).
Lahko ponudis velike grisine, okoli ovijes kraski prsut, zraven ponudis krhlje od melone.
Lahko ponudis enostavno kaksno suho sadje z jedrci (mandlji, orehi, lesniki, pistacio, kikiriki, ...).
Tudi kot si sama predlagala, na nabodala dan ena kocka sira, ena oljka, malo kuhanega prsuta ... samo tega ne sme biti veliko na eni palcki. Zraven pa ponudis kruh (lahko tudi popecen in podrsan s cesnom ter pokapljan z olivnim oljem).
Ali pa vzames ne prevec velike paradiznike (ampak vecje kot cesnjevec), prerezes na pol, izdolbes. Vzames tuno v lastnem soku, dodas topljeni sircek, malo majoneze, dodas kaksno zacimbo po okusu (kumina, muskatni orescek, nastrgan olupek limete, ...), zmiksas in napolnis v paradiznik (paradiznik je lahko surov ali pa malo popecen na ponvi, s tem da ce je popecen, moras potem vsako polovicko paradiznika postaviti na koscek kruha).
Ali pa hrenovka v listnatem testu. Razvaljas listnato testo. Das hrenovko. Zdaj pa se igras z okusi in dodajas po zelji razlicne zacimbe (poper, timjan, origano, rozmarin, kumina, muskatni oreh, cimet, ...), dodas malo majoneze, zarolas, razrezes na 1.5cm velike kolobarcke in v pecico. Pripravis vnaprej, speces pa ko so gostje ze pri tebi, ker je peceno v 10min.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
(ceprav jaz pred kitajsko restavracijo se ne bi prevec ubadala z aperitivom, ker, po mojih izkusnjah, se vedno v kitajski napokamo ko )
urska