Klepec... sladko vino muškat 0,75 l, 5 žlic sladkorja, palčko cimeta, par nageljnovih žbic, limonino lupimo vrem enih 5 minut da alkohol izhlapi... olupljene in izdolbene hruške kuham približno 7 minut.. kuhala sem po dve skupaj v manjši posodi, da so bile pokrita, če pa niso pokrita jih obračam med kuho.Za nadev sem zdrobila amaretto biškote, lahko pa nadevano z orehi, rozinami, marcipanom, po želji...Ohlajene hruške sem premazala s stopljeno čokolado z mlekom nad soparo, in potresla z mletimi pistacijami.Pistacije zamenjamo z orehi, lešniki, mandeljni..pecelj pustimo, da držimo lepo hruško.Hruške lahko delamo en večer prej.
Ninja24...narediš princeske in kremo po svojem izboru, približno enih 60-70.Sama sem uporabila stožec iz kartona, ki je bil oblečen v peki papir.Princeske sem limala s karamelom.Če boš delala brez stožca boš potrebovala več karamele in se potem princeske težje ločijo med seboj ter se rade trgajo, pa tudi preveč karamela ostane na princeski.. to s stožcem je lažje pa lepše.Ko se strdi spodaj vzameš lahko stran stožec.Z dvokrako vilico sem potem še naredila laske in prilimala kandirane češnje..da boš pa imela čas med prazniki ti pa težko verjamem, ker si hudo pridna pekarica...samo vem, da če se boš dala na to,boš tudi ta stolpec naredila..uspešno peko.
Vrtejbenka