Opremljanje kuhinje

LucijaS  

član od: 19.11.2013

sporočila: 4

tema odprta - 13. avg 2015 10:39 | ogledi: 6.419 | odgovori: 15

Pozdravljeni,

Imam problem glede opreme kuhinje. Rada bi imela vse aparate (pečica, indukcija, hladilnik, napa, pomivalni stroj) iste firme. Katero firmo priporočate? Odločam se med Beko in Bosch. Mi lahko kaj svetujete na kaj naj bom pozorna? Recimo samočistilna pečica, rob na idukcijski plošči zaradi čiščenja... Kakršne koli pomoči bom zelo vesela :)

LucijaS

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

13. avg 2015 13:52

Pri nas imamo hladilnik in pralni stroj Beko. Cene so ugodne (zaradi trenutne situacije je bil pri nas tudi to pogoj) in zaenkrat nimamo problemov. Je pa res, da nimamo nobenega še zelo dolgo - hladilnik približno leto, pralni stroj pa pol leta. Imamo pa znance, ki imajo vse aparate te znamke (že dlje časa) in so z njimi zelo zadovoljni.

"You learn something new every day..."

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. avg 2015 14:07

Težko je svetovati katero firmo, vsak od nas ima svoje izkušnje z njimi, dobre in slabe. Beko in Bosch sta v različnih cenovnih razredih, torej ti denar, glede na ceno Boschevih apartov, ni problem. Odvisno pa je predvsem od tega, kakšne aparate potrebuješ in želiš - z nekaj osnovnimi funkcijami ali s celim seznamom?

Zase vem, na podlagi dolgoletnih izkušnej v kuhinji in menjavi kar nekaj aparatov v gospodinjstvu, da bi se težko odločila za eno te isto znamko. Ker karkoli sem gledala, vsi aparati iste znamke niso imeli tistega, kar sem jaz pri posameznem aparatu želela (pri pomivalnem stroju na primer, pa hladilnik, za ta dva aparata imam neke svoje finte ...).

 

Za pečico vem, da bi imela multifunkcijsko od Boscha ali Miele, s parno funkcijo. Ko sem bila na predstavitvi delovanja teh pečic, sem se odločila, da bo pri naslednji menjavi pečice ena od teh v moji kuhinji.

Za hladilnik prav tako vem, od nedavnega, kakšen bo novi. Ni neka znana znamka, a je odličen zato, ker ima med hladilnim in zamrzovalnim delom še vmesni predal za zelenjavo, ločen od hladilnika.

 

Me pa zanima, zakaj si tako želiš imeti vse aparate iste znamke? Meni je vseeno, če je napa Gorenjeva, pomivalec whirlpool in pečica Ariston, govorim na pamet. Sicer, če malo pomislim, bi tudi sama morda vsaj večino aparatov iste znamke, čeprav mi to ne bi bilo osnovno vodilo pri opremi kuhinje.

Za Beko komplet boš dala veliko manj kot za Bosch, to je dejstvo.

Po moje je bolje, da se ravnaš glede na potrebe in morebitne želje, ki jih imaš glede posameznega aparata, kot zgolj na znamko. Recimo, meni je pri pomivalnem stroju pomembno, kje ima košaro za jedilni pribor in kako se razvrstijo krožniki v njem. Iz izkušenj vem, da ne bom imela pomivalca, v katerega se pribor vodoravno nalaga v tanko košaro na vrhu stroja. Sem si to sicer želela, a ko sem izkusila v praksi - ne, hvala. So mi ljubše košarice.  In tudi fukcij ne potrebujem ne vem koliko, tri osnovne mi zadostujejo.

 

Glede pečice se odloči upoštevajoč svoje navade in potrebe, vsekakor pa naj bo samočistilna. Če jo uporabljaš bolj poredko in ne za preveč različne jedi, potem ne potrebuješ take z nešteto nastavitvami, ampak kaj bokj enostavnega.

Pri kuhalnih ploščah prisegam na popolnoma rane površine, brez robov, utorov, izboklin, zaradi čiščenja seveda.

 

Tako da premisli, kaj od posameznega aparata pričakuješ, potem pa v trgovino po nasvete, temeljito izprašaj prodajalce.

Če pa nimaš denarnih omejitev, potem pa v salon Miele, Bosch ali Gorenje in samo s prstom pokaži, kaj bi imela.

mamamia

LucijaS  

član od: 19.11.2013

sporočila: 4

13. avg 2015 14:15

Mamamia najlepsa hvala :) gre se zato da sem v kuhinji cista zacetnica...to bo moja prva kuhinja :) najvec izkusenj imam v tascini kuhinji kjer pomivalca se niti preizkusila nisem, kuhamo na plin, napa je ogromna ker je zraven se pec na drva, pecica pa je tudi ze kar stara... :) nisem vedela da je taka razlika med bosch in beko. Ze prej sem se nagibala k bekotu zdaj pa ga bom ziher vzela. Ker bo kuhinja nova in bodo vsi aparati vidni bi rada od istega proizvajalca saj tako lazje dobis isti odtenek barve. Tudi inox izdelki so si med seboj zelo razlicni... hvala obema :)

LucijaS

luns  

član od: 2.11.2006

sporočila: 40

13. avg 2015 15:51

Lahko imaš vgradne aparate in se sploh ne opazijo naprimer. Če te skrbi samo videz potem je popolnoma vseeno kaj kupi, kar ti je všeč in kar si lahko privoščiš. Druga opcija je pa da preučiš aparate in ugotoviš kaj ti odgovarja in kupiš aparate po uporabnosti. Ali jih boš imela z agledat ali za uporabljat.

luns

LucijaS  

član od: 19.11.2013

sporočila: 4

13. avg 2015 16:03

Luns odlocila sem se ze da aparati ne bodo vgradni. aparati bodo za uporabljat ampak bi rada da nekak zgleda ne da je vsak druge barve :) 

LucijaS

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

14. avg 2015 11:10

Popolnoma se strinjam s tistim, kar je napisala mamamia.

Ali res obstajata v istem stilu pečica in pomivalni stroj? Po mojem vedenju je stil popolnoma drugačen in je vseeno če je od različnih firm.

Še to: ZPS je lani objavil rezultate raziskav zanesljivosti gospodinjskih aparatov. Beko je kar visoko pri kombiniranih hladilno-zamrzovalnih aparatih, malo slabše pri pomivalnih strojih.

rdkapica

LucijaS  

član od: 19.11.2013

sporočila: 4

14. avg 2015 11:18

Tasca ma pomivalca in pralni stroj od bekona in je ful zadovolna napram prejsnim firmam (gorenje recimo) 

LucijaS

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

15. avg 2015 17:14

Ob menjavi kuhinje pred tremi leti sem menjala tudi kuhinjske aparate. Imam Bocheve, za katere nisem niti tako malo odštela in sem totalno razočarana. Edini aparat, ki me prepriča je vgradni pomivalni stroj, ki je res tih in lepo pomije. Pečiča se katastrofa. Nikoli ne veš, kje in kdaj bo prijemala - ob enaki nastavitvi. Včasih je površina npr. peciva lepo zapečena, dno pa belo. Je že bil tudi serviser in je izmeril temperaturo v pečici na različnih krajih, in rekel, da je vse v redu. Svetoval je uporabo temnih pekačev, baje se v njih bolje peče in odsvetoval svetleče pekače (rostfreii), pa včasih to drži, drugič pa ne. Tudi s kuhalno ploščo (steklokeramika)  nisem zadovoljna - ker je vgradna je kuhališče precej manjše kot pri nevgradnih štedilnikih, velikokrat se plošče pregrejejo (ponavadi ko je največja gužva) in potem je treba čakati, da se ohladijo, pa tudi segrevanje jedi je veliko počasfnejše kot pri prejšnjem gorenjevem štedilniku. Imam tudi občutek, da je bila steklena površina pri prejšnjem štedilniku veliko boljša in se je lepše čistila. Skratka vsak od teh gospodinjskih aparatov me je stal cca 700-750 €, pa res nisem zadovoljna z njimi in nisem edina. Osvetujem nakup. Kaj bom pa kupila, ko me bo nekoč tako razjezilo, da bom zamenjala, pa ne znam povedati.

l.p.

 

tedyka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. avg 2015 22:21

Mama ima boschev pomivalni stroj, ki je resda tih, vendar ima blazno smotane nastavitvr. Ali pere 30 min in je posoda lisasata in mokra, ali pere vec kot dve uri. Meni je to grozno

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. avg 2015 22:22

Ce ne drugega, se vsaj za pomivalca odloci vgradnega. 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti