Notrajne prevleke za avto

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. avg 2015 8:42

A ne bi potem bilo bolje prevleci zica po tem, ko original prevleka odpove? 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

2. avg 2015 17:07

Nikoli nismo imeli dodatnih prevlek na avtosedežih. Če se je kaj umazalo, smo oprali, ko se mi je enkrat mleko polilo, smo peljali na globinsko pranje, ker je smrdelo kot hudič ... torej tudi dodatna prevleka ne bi pomagala.

Blato od otroških čevljev, drobtine od čipsa, polit sok ali voda po avtu so sestavni del vožnje otrok v avtu, saj zato ga pa imamo. Ko prispemo na cilj očistimo, pa je.

In ja, današnji sedeži so izdelani iz obstojnih materialov, ki se zlahka čistijo.

A tisti, ki bi imel še eno prevleko čez, že ima kak svoj razlog. Mogoče drugačnega kot polivinil na daljincu, kot zzzakk997 omenja. A kaj naj porečemo na polivinil na sedežni garnituri v dnevni sobi, kot pri naših znancih?  To je meni težko razumljivo. Kupiš nekaj uporabnega, potem pa tega ne uporabljaš, le obiskom kažeš?

mamamia

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

2. avg 2015 19:21

Tudi mi nimamo avtoprevlek, ker so današnji avtosedeži zelo dobre kvalitete. Sicer pa smo pred leti za avto kupili avtoprevleke, ker je bil sedež na voznikovi strani prežgan s cigaretom in smo kupili kvalitetne prevleke, da smo pokrili to.

Ntalija poglej na zasebno pošto, sem ti napisala kje smo prevleke naročili in smo z njimi zelo zadovoljni.

tedyka

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

3. avg 2015 11:20

mamamia je napisal/a:

A kaj naj porečemo na polivinil na sedežni garnituri v dnevni sobi, kot pri naših znancih?  To je meni težko razumljivo. Kupiš nekaj uporabnega, potem pa tega ne uporabljaš, le obiskom kažeš?

To je zato, da lahko z leti, ko se odločiš, da ga/jo prodaš (za avto je bolj običajno, da se ga »na koncu« proda, kot za sedežno) z lepimi sedeži – kot da ne bi bili uporabljeni.

rdkapica

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

3. avg 2015 15:28

Prevleke za sedeže sem imela vedno. Ne zaradi ohranjanja spodnjih, originalnih prevlek, niti zaradi higiene ampak zaradi praktičnosti.

V avtu smo dnevno prevažali vsaj enega psa in nekaj mačk, in vsi so puščali dlako. Ker pri brisanju tačk nismo bili dosledni, so kužki prinašali tudi blato in prah.

Seveda tudi prevleke niso čisto preprečile krznenih ostankov na naših plaščih in hlačah.

Imeli smo pa čisto navadne, bele, bombažne in smo jih prali najmanj enkrat tedensko, vem, da smo jih za večino avtomobilov prav poceni kupovali v Trstu.

Psov nimamo več, mačke že dolgo potujejo v košarah, navada pa je ostala.  

V avtu sem imela vedno vsaj sprednje sedeže prekrite s pralno prevleko, včasih kar z rjuho, tega sem se naučila v Arabiji. Dosti bolj apetitlih mi je v kopalkah ali kratkih hlačah sesti na oprane sedeže.

Tako ravnam tudi v dnevnih prostorih, vse sedeže imam preoblečene v pralne prevleke in mi ni več neprijetno, ko se kakšni prepoteni gostje razlezejo po sedežih. Prevleke operem in sedimo na svežem.

Pohištvo prevlečeno s polivinilom se mi zdi ponesrečena rešitev - če ga še tako brišeš in pomivaš, ne bo nikoli čisto in frišno pa še neprijetno je na pogled in otip. Tudi fiksne volnene in usnjene prevleke na pohištvu mi zaradi podobnih razlogov niso všeč.

S polivinilom prevlečenega daljinca še nisem videla, ampak verjetno ni nič bolj prijeten na otip in ravno tako umazan kot tisti brez.

 

nola

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

11. avg 2015 9:09

Jaz sem čudovite kupila v OBI-ju, bile so 20 eur ceneje kot preko spleta. Stale so 40 eur. Jaz sem tudi pristaš, da je avto lep, če so prevleke v stilu barve. Pač, žensko razmišljanje.

Valchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti