Rebrca v pečici

neznan uporabnik

7. jun 2011 10:29

To dobiš v vsaki trgovini. Pakirano je pa v podobno embalažo kot raznorazne folije. Tam kjer imajo folije alu,pvc itd so tudi ponavadi te vrečke.

 

Multivitamin

multivitamin

kačča  

član od: 28.8.2010

sporočila: 121

7. jun 2011 10:37

Predvidevam, da krompirja ne smem dati v to vrečko in peči skupaj z rebri ali pač?

kačča

neznan uporabnik

7. jun 2011 10:42

Seveda lahko. Samo te vrečke niso ne vem kako velike. Odvisno kako količino pečeš. Je res, da se naredi fajn omaka - zelo fino je piščanca v tem pečt recimo, pa ne šprica okol po pečici. Jaz sem jih nekaj časa uporabljal nato pa opustil, ker mi je osebno bolj všeč ta klasičen način.

 

Multivitamin

multivitamin

kačča  

član od: 28.8.2010

sporočila: 121

7. jun 2011 11:06

Multivitamin, glede na to, da si poizkusil oba načina - z vrečko in brez, v čem je bila razlika, da ti bolj ustreza brez? Sicer bi verjetno uspela zbasati notri tudi krompir, ker pripravljam samo za 2 osebi ... Pa se to res peče 2 uri, kot je napisala Sweetie?

kačča

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

7. jun 2011 11:06

Krom pir peci posebej, lahko v istem pekaču. Samo, jaz bi dala krompir peči, ko bi bila rebra vsaj na pol pečena, mlad krompir je pečen hitro, rebra pa le zahtevajo nekja časa peke. So pa te vrečke super pogruntavščina, res priporočam.

rimljanka

neznan uporabnik

7. jun 2011 11:20

Ma ni kaj velik filozofije blo pr meni. Ni se mi ljubilo tistih vrečk zamotavat in me tudi ne moti, če po pečici okol šprica maščoba. Verjetno je stvar navade to pri meni. Rebrca sem se naučil pečt na klasičen način. To je to. Mogoče je prednost vrečke v tem,da meso res izpade bolj mehko. Samo,če pravilno pečeš v pekaču tudi ni sile.

Odvisno kak kos imaš. Za dve osebi mislim,da je dve uri malo preveč. Jaz v pekaču,če je za 2 do 3 osebe in s krompirjem vred pečem na 180 kake 45 minut, max 1 uro. Kot je napisala kolegica rimljanka je pa bolje pečt krompir posebaj, čeravno ga lahko tudi v vrečki. Enostavno se posebaj lepše speče. In kot je tudi dragička napisala, med peko na vsake 10 minutt podlij s sokom, ki ga spusti pečenka. Če maš 50 do 70 dkg rebr je 1 ura čisto dovolj.

 

Jaz osebno bi na tvojem mestu, če delaš prvič pekel v pekaču. Pol pa kdaj v vrečki,da vidiš razliko. Če pečeš v vrečki je tudi to,da jih je treba manj začinit,ker se nekak pacajo med pečenjem v lastnem soku.

 

Multivitamin

multivitamin

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

7. jun 2011 12:02

Jaz pečem kakor kdaj - včasih v vrečki, včasih klasično (v pekaču), včasih v rimskem loncu ali pa v jenski posdi.

Načeloma, tam kjer je potrebno peči kar nekaj časa je po mojem bolje peči v pokriti posodi (rimski lonec, jenska posoda ali pekač s pokrovom), da se meso toliko ne izsuši in šele na koncu odkrijem in zapečem (včasih dam na višjo temeraturo in žar in ko se zapeče na eni strani obrnem). Za jedi, ki se ne pečejo toliko časa pa  se jih lepo speče tudi samo v pekaču.

Meni osebno je bolj všeč krompir (sploh mladi) pečen posebej, ker se res lepo zapeče in tudi hitro - cca 30 minut. Krompir ne olupim, samo narežem na primerne kose, osušim v krpi, posolim in malo pomokam z ostro moko (kot bi posladkala kolač) in vse skupaj dam v malo naoljen teflonski pekač in predvsem v eni plasti, da se lepo zapeče. Dam v vročo pečico in med pečenjem večkrat pretresem.

Moji nimajo preveč radi krompirja pečenega skupaj z mesom, ker je to neka mešanica kuhanega in pečenega in pogosto (odvisno od krompirja in časa peke) tudi malo pocasto. Če bi pekla skupaj bi vsekakor krompir vključila v peko takrat, ko bi bilo meso v fazi pridobivanja barve in hrustljavosti, ter na dnu posode - pekača ne bi bilo več vode (ali pa res minimalno) ampak le maščobe, tako da bi bil krompir hrustljavo zapečen z okusom po mesu.

V vrečki sem tudi velikokrat pekla, me pa moti predvsem velikost vrečke, ki je po mojem premajhna. Jaz sem si pomagala tako, da sem vrečko prerezala tako, da sem dobila večji pravokotnik. z njim sem pokrila pekač in ob robovih s spenjačem toliko spela, da vrečka ni odletela stran in sem tudi med peko lahko previdono odkrila meso in ga obrnila ter nazaj pokrila - malo improvizacije. Se je pa dobro obneslo.

Kot vidiš - kolikor kuharic in kuharjev - toliko načinov. Velja poizkusiti in ugotoviti, kateri način ti najbolj odgovarja in potem tako nadaljevati.

lep dan

tedyka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

7. jun 2011 12:57

Prodajajo dve velikosti vrečk, ponavadi  se dobijo manjše, pakirane po 8 kosov, obstajajo pa tudi večje, kjer jih je 5 in bi morale biti zadosti velike. Embalaža je pri obeh enaka.  Samo ne dobi se jih povsod, muller vem, da jih ima.

Lijana

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. jun 2011 13:37

Pri rebrcih količina ne vpliva na čas pečenja, saj so vedno enako debela, kos je le daljši ali krajši. Na čas pečenja vpliva temperatura - če boš pekla pri 150 stopinjah, bo seveda krajši kot pri 180. Jaz sem pristaš peke pri nizki temperaturi, ki jo seveda na koncu zvišam, morda celo vključim gril, da se meso lepo zapeče.

nola

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

7. jun 2011 14:00

nola je napisal/a:

Pri rebrcih količina ne vpliva na čas pečenja, saj so vedno enako debela, kos je le daljši ali krajši. Na čas pečenja vpliva temperatura - če boš pekla pri 150 stopinjah, bo seveda krajši kot pri 180. Jaz sem pristaš peke pri nizki temperaturi, ki jo seveda na koncu zvišam, morda celo vključim gril, da se meso lepo zapeče.



nola

Nola, tole je bil verjetno lapsus (pa ne alapsus).

Blanchy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti