Sivi lasje...zakaj pa ne?

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

30. apr 2014 7:30

Prvič slišim za to Milko, my kind of girl :)

Commis débarrasseur

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. apr 2014 8:41

Zzak, da ti popravim obupni deficit v poznavanju populanre in obče kulture

http://hr.wikipedia.org/wiki/Milka_Babovi%C4%87

Gre za kultno športno komentatorko nekdanje TV Zagreb, ki je nekje do sredine osemdesetih v naše domove prinašala atletiko, gimnastiko in umetnostno drsanje. In je bila navada, da se te stvari preprosto gledajo "na zagrebu" in celo najbolj možati moški so gledali umetnostno drsanje, ker je Milka to maestralno prenašala. Oziroma, njeni opisi tega, kaj ima kak drsalec oblečeno (ko so bili v sedemdesetih še pretežno ČB televizorji) so kultna stvar vsakega poznavalca yu-pop-sentimenta.

Potem se je upokojila. Oziroma, zadnje OI, ki jih je delala, so bile tiste v Calgaryju, kjer smo se vsi jokali, ko je Katarina Witt dobila drugo zlato.

Leta 2007 so jo na HRT povabili v žirijo showa Plesa sa zvijedzama (licenčni format od BBC) in tam gospođa Milka, kot jo kličejo, spodbudno (pa ne osladno) komentira nastope tistih, ki so bolj štorasti, pohvali (in spet ne osladno) tiste, ki so dobri in se hkrati šali tako na račun svojih let in se zabava na račun moško-ženskih odnosov. Kakorkoli pogledam, carica.

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

30. apr 2014 8:47

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Ker leta prinesejo to, da se spoznanja iskristalizirajo. Tista, ki celo življenje ne bo posebej prepričana v svojo lepost, bo to z vsakim letom manj. Ne živite v iluzij, da se bo preskok naredil tam nekje pri 47ih ali 55-ih ali 60-ih. Z opremo v stilu I am beautiful no matter what... se punca opremi nekako v času otroštva in mladosti (tudi pouberteta tega ne more popolnoma sesuti) in če se ta vlak zamudi, se potem tudi v repasažih ravno ne polovi vsega, kar je potrebno.

In lahko se ta črv negotovosti zanika, ali pa kamufilira  s ponavljanjem prepričanja o tem, kako ga ni čez notranjo lepoto


Vendelina jr.

Zelo dobro povedano, Vendelina.

Bi pa rada dodala še to, da če se s s tem sprijaznimo ali ne, so leta, ko smo fizično na vrhu in seveda je to čas, ko je prav in fino, da se sončimo v svoji leposti, se krasimo tako in drugače in,  pa če se sliši tudi grdo, tu in tam izkoristimo dolžino nog in kljubovanje gravitaciji.

 

Kar opažam v svoji okolici, med znankami in prijateljicami je to, da so se ravno tiste, ki so startale z mogoče manj posrečeno gensko zasnovo, oziroma bolj verjetno s pomanjkanjem stila, tam nekje med štiridesetimi in petdesetimi prebudile, se razcvetele in si dovolile vzeti čas za kaj več kot za barvanje pri frizerki na tri mesece, vmes pa kar doma, če je čas.

In hodijo na telovadbo na pomolu, pa še na eno drugo v telovadnico in jedo samo čisto zdrave in naravnost shujševalne jedi, če gredo v mesto ali v Milano si ogledujejo božanske obleke, ki so namenjene izključno sanjam že malo odcvetelih žensk in sanjarijo o vrnitvi v dvajseta.

To je seveda patetično, malo žalostno in malo hecno. Bette Davies sindrom. Staranje nas vse čaka, vprašanje pa je, kako se ga bomo lotile. To ni vprašanje barvanja las ali posegov plastične kirurgije, še manj  kakšne notranje lepote (kakšne le? bo mogoče proxi  kaj pojasnila) ampak samospoštovanja in, kot je že Vendelina zapisala, iskrenosti, predvsem do sebe, pa kančka stila, tega pa, ne glede na svojo takratno ali zdajšnjo lepost imate ali pa ne.

Moje mnenje o barvanju las je pa tako, barvajte se, če ste si take všeč. Če pa le znate nositi sivo glavo, si jo privoščite. Seveda pa gre siva ali bela glava skupaj s samoumevno, pa menda ne bom zapisala "notranjo lepoto".

In te pa nobena šola in makeover ne nauči, kar pravzaprav ni niti pomembno, dokler ste zadovoljne same s seboj in s svojim koloritom.

Nikakor si pa ne delajte skrbi zaradi strupov v barvah, so najbrž že kakšni notri, ampak koliko let pa še planirate živeti enkrat ko ste zasivele? Petdeset?, Sto?

 

 

 

nola

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4528

30. apr 2014 9:18

Kot ponavadi, nola z zadetkom v črno!

No, mene je proxima lepo poučila o notranji lepoti in ji stoodstotno zaupam, zato govorim le še o pospravljeni kašči in s tem povezani energiji, ki jo ( ali pa ne) izžarevamo.

lp

 

mzm

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

30. apr 2014 11:46

Danes sem ogromno tistih spodnjih las stran odrezala, še malo, če si nam premislila, bo pa ena taka frizura

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. apr 2014 22:59

Babka, samo tale dama, katere sliko si prilimala, ima zelo negovano kožo z make-upom vred. Zagotov ni "popolnoma naravna".

 

Vanja

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

1. maj 2014 6:14

Še enkrat  sem pozorno  prebrala vse komentarje.

Med odgovori in tudi med vrsticami  se zazna marsikaj. Tudi to, da če mačku stopiš na rep, cvili. ...

Nekaj odgovorov  je pa    , hvala !

 

@ babka 5,1 točno tako frizuro si bom omisllila. Nisem sicer tako lepa kot gospa na sliki, ampak če izgledu dodaš

modne ...   s temnimi okvirji za kontrast, sem prepričana, da ne bo slabo.V  skrajnem  primeru se še vedno lahko pobarvam nazaj, vendar dvomim.

 

Včeraj sem bila na obisku pri sosedi, sem jo pozimi bolj malo videvala, le od daleč, za pozdrav. Pa  sem začudeno opazila, da se je pobarvala. Prvič v življenju, pri 61 ! Ker je njen mož  nenehno nergal, da je sivih že preveč in da je treba to urediti.

" Za ljubi mir v hiši  , mene  teh nekaj sivih las ni motilo", je nejevoljno  rekla.

Namesto kostanjevih las s kakim sivim,  malo opaznim pramenom, ima zdaj na glavi rdečkast mah. Kdo ji je naredil ta dizaster, nisem vprašala in še manj komentirala;  sem pa bila jezna, četudi se me  osebno ne tiče.   Ne vem točno, na koga bolj; nanjo ali  na njenega dedca s srednjeveškimi  merili. Eno  zase ( s svojo svojo sivo na pol plešasto glavo) in drugo za ženo. Ali morda na frizerko, ki to ni.

 

Vsaka podobnost s kakim drugim primerom  in iz kake druge sredine je  seveda izključena.

 

 

lp Lučka

nana06  

član od: 11.12.2011

sporočila: 20

1. maj 2014 7:11

Zelo zanimiva tema. Tudi sama se že kar nekaj časa odločujem, da si pustim sive lase. Lasje mi že dalj časa zelo izpadajo, tako da imam že precej razredčene, zato mislim, da bi bilo boljše, če si na lase ne dajem več kemije.

Me pa vsi, ki jim omenim, da si bom pustila sive lase, prepričujejo, da se moram barvat, ker nisem tip za sive  lase,

(visoka sem 175 cm, ozkega obraza, zato nosim daljše lase,stara 60 let). Zgornja frizura mi je zelo všeč, vendar se meni ne bi podala. Prosila bi vas, če mi predlagate , kakšna frizura bi bila zame.

Frizerja si vsake 4 tedne, ne morem privoščit, barvam se sama.

Hvala za vsako idejo in lep pozdrav.

 

 

nana06

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

1. maj 2014 10:45

@ Vanja_v_ZDA

če me spomin ne vara, nikjer nisem nič napisala o koži in make-upu in o naravnosti obraza... sem le pisala o mojem razmišljanju o sivini... in ja, tole frizuro nosim s seboj že cele 4 mesece, počasi mi uspeva preobrazba, če bom z njo zadovoljna, jo bom obdržala, drugače imam pa še vedno možnost nadaljnega farbanja... in takrat si bom privoščila res pravega strokovnjaka, saj sem v teh mesecih zanj že prišparala Kakšen bo končni rezultat še ne vem, ker je moj naravni videz drugačen, gubic imam po naravni poti pol manj ( dobre gene mojih prednikov nosim s seboj ) make-up, mi je že nekaj let tuj...

@ lučka52

tudi jaz nosim očala, res je, da so bolj od jutra do večera okrog vratu obešena, ampak takrat, ko jih rabim, jih nikoli več ne iščem sva pa v prednosti, če nama preobrazba ne bo všeč, jo "kuj" lahko spet nazaj pofarbava, samo krajše lase bova imeli.

Na koncu pa je spet tolažba: " Saj tako vedno prehitro zrastejo ".

Za konec pa:

lep 1. maj, praznik dela in moja želja

" Naj delo spet postane vrednota ! "

 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

1. maj 2014 10:45

Vanja, ja.

Tiste ne-EU firme, ki imajo certifikat in so pod strogim nadzorom, in spoštujejo direktivo, imajo izdelke na EU policah, druge ne. Saj vsi vemo, da so možne goljufije, vedno so, ampak v grobem pa velja. Ima pa s to direktivo največji problem P&G, ki ima največji market share...

Mateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti