Prvošolček

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

6. mar 2014 16:24

Babka,

ne vem, kaj je zadnje čase s tabo, ampak jaz tvojih zapisov preprosto več ne razumem oziroma iz njih ne znam razbrati, o čem govoriš. Bodi prosim konkretna - kaj te v čigavem zapisu moti? Če je kdo kaj zagrešil - kdo in kdaj? Če ignoriramo tvoje predloge - katere? Ker verjetno nisem edina, ki se ti zadnjih par dni samo še čudi. 

Sonja

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

6. mar 2014 16:26

Prosim, vrnite se k temi.

Le še pripomba: nikjer ni brati kakšnih osebnih napadov, če pa posameznice (posamezniki so v tej temi očitno odsotni) izražajo mnenja, s katerimi se druge ne strinjajo, pa to nikakor niso napadi, so le različna mnenja. In različnost nas bogati. Malo strpnosti, prosim, vsak ima pravico do lastnega menja.

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

6. mar 2014 16:39

ribaracarak, sem pač otrok tiste povojne generacije, kjer smo si gradili svoje temelje, naj bodo ideali takšni ali drugačni, moji starši so me znali usmeriti od vseh teh idealov, vedno so mi znali predstaviti realno življenje, sem se že mnogokrat vprašala, kaj mi je teh virtualnih igric sploh treba, res je, ne rabim jih in se bom poslovila ...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

6. mar 2014 16:47

Špela (Plopsa), Špeli100 povem,

 

"le poglej kako vojno si zakuhala " hahahahaha

jaz upam, da si izmed vseh postov uspela potegnit ven tisto kar te je zanimalo in da se uspeš v šoli najprej z učiteljico pogovoriti in, če ne bo šlo pa poizkusi še s specialno pedagoginjo in nato ravnateljico.

veliko volje in uspehov želim tebi in predvsem tvojemu pobčku 

plopsa

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

6. mar 2014 16:52

Želim si, da bi bili v poklicih pravi ljudje in da bi bile mamice po vseh svojih močeh najboljše. Najbolj pa si želim, da bi se tu na najbolj popularni kulinariki nehala kritika za vsako zapisano besedo dobesedno.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

6. mar 2014 16:57

Naj takoj povem, da nisem mama, in priznam, ucim na srednji ekonomski soli. Torej imam a priori vsaj dve minus tocki. Zato naj tisti, ki meni, da zenske brez otrok ne moremo biti dobre uciteljice, kar preskoci moj poseg v debato.

V zadnjih letih opazam, da imajo ucenci in dijaki vse prevec potuhe doma. Ce dijak ne zna, je kriv ucitelj, ki ni dovolj dobro razlozil snovi. Ce so v razredu nemirni, potem je tu kriv ucitelj, ki jih ne zna primerno zaposliti. (jaz ucim racunovostvo in ko sem enkrat rekla enemu ocetu, da je njegov 18-letni sin nemiren, sem dobila odgovor, da verjetno ne znam na dovolj zanimiv nacin razlagati ucne snovi....) Ce se ucenec na sprehodu spotakne, je kriv ucitelj, ki ni dovolj pazil na malcka.  Ce ima dijak migrene, je spet kriv ucitelj, ki je prezahteven. Ce dijak v razredu razsaja, so krivi sosolci, ki ga k temu spodbujajo ali pa negativni zgledi. Nihce pa ne pomisli, da je morda manko tudi na drugi strani, da starsi otrok ne naucijo se primerno vesti, ce ima ucenec negativne ocene, je morda krivo nezadostno ucenje ipd.

Na neki osnovni soli se je npr. zgodilo, da je drugosolka jedla kosilo brez pribora in je pri tem kljub stalnim opozorilom vzgojiteljev tudi vstrajala. Ko so poklicali starse na razgovor, je mamica rekla: "zame ni vazno, kako je, vazno je, da se naje!"

V septembru 2013 se je dogajalo spet na neki nasi osnovni soli, da je bil prvosolcek nasilen do sosolcev in to do take mere, da so morali ze poiskati zdravnisko pomoc. Ko so bili na sprehodu, je sosolca kar tako mimogrede brez razloga porinil s plocnika. K sreci ni takrat vozil mimo noben avto. In veste, kaj so naredili starsi? Ucenca so prepisali na drugo osnovno solo, ker so ugotovili, da so uciteljice na tej soli nesposobne.... (sicer pa so podobno ze naredili v vrtcu, ko je njihov malcev v treh letih obiskoval tri razlicne vrtce)

In ne morete si predstavljati, kolikokrat sem ze slisala stavek: "nas/a pa ze ni taksen/a..." in tudi ko starse postavis pred dejstvo in napacno dejanje dokazes (tudi s posnetkom) dobis odgovor: "verjetno so jo/ga v tako obnasanje prisilili drugi sosolci".

Na nasi soli so bili pred dvema letoma na solskem izletu v Budimpesti. Ena, sicer dobra, dijakinja se je tako napila, da je bruhala. Imela je precejsnjo smolo in je to opravila pred kamero za videonadzor na hodniku. Ko smo starse poklicali na pogovor (jaz sem bila takrat razrednik), so starsi najprej rekli, da se motim, in da to gotovo ni bila njihova hcerka, ko pa sem starsem pokazala videoposnetek, ki sem ga dobila v recepciji hotela, so me prepricevali, da so jo sosolci prisilili v to.

In se bi lahko nastevala. V 23 letih poucevanja se je nabralo zelo veliko takih in podobnih primerov. Zadnji je iz prejsnjega tedna: po ministrskem odloku je v Italiji uporaba mobilnega telefona med poukom hud prekrsek, ki se kaznuje z odvzemom telefona. Ucitelj mora telefon izrociti tajnistvu, ki nato starse poklice na solo, telefon lahko prevzame samo eden od stasev. Kako potem ukrepajo doma, je stvar druzine. V prejsnjem tednu sem zasegla 3 telefone. Reakcije starsev so bile zelo razlicne: en oce se mi je zahvalil za zivljenjsko lekcijo, da nepravilnim dejanjem, sledijo sankcije, druga mama me na parkiriscu ne pozdravi vec.....

"Nas pa ze ni taksen!!!"

ribica

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

6. mar 2014 17:03

Ribica, namenoma se ne vključujem v to debato, ampak z moje strani:

Kaj bi pa še jaz lahko dodala,  ajoj, ajoj!!!

Zdaj pa sledi reakcija.....

 

 

Aja, jaz sem 2 x mama, ločena samohranilka, učim pa 22 let.

marjja

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

6. mar 2014 17:18

Moja otroka sta odrasla in lahko rečem, da sta dobro "izpadla". Če bi se znašla v situaciji začetnice te teme, bi se najprej vsedla s svojim otrokom. Razložila bi mu, da se v šoli ne preteguje, skače iz vrste, dela različne nepredvidene stvari in sili v klepet sošolce. Ne zato, da bi bil "priden" (nikoli nisem dobro razumela tega pojma - če izhaja iz besede prid - torej korist, ne vem kako bi bil lahko mulček v šoli koristen....), ampak zato, da se ne moti pouka. Šola ni nekakšno podaljšano bivanje za večje otroke, marveč je njen temeljni namen učenje in pridobivanje znanja (glede vzgoje nisem preveč prepričana, ker če starši niso v stanju vzgajati dveh, potem tudi učiteljica ne bo naredila čudeža s 25).

Šele po takem zelo resnem razgovoru, po dnevnem preverjanju uspeha pri otroku, bi čez kakšen teden šla še v šolo. In takrat bi bile seveda moje zahteve zelo konkretne in se ne bi zadovoljila s skomigovanji učiteljice.

Verjamem da bi bil posebni tretma za vsakega posameznega otroka krasen - enega bi božali, drugega bi poučevali kaj drugega kot ostale - kaj njemu bolj zanimivega, enemu bi pustili malo spati, enega bi posedli k mirnejšemu (saj res - kaj pa mama od tega otroka? bo zadovoljna da njen otrok služi kot amortizer za vašega?)....itd....itd, ampak čisto zares sem prepričana, da tega ne bomo dočakali.

Lisa

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8697

6. mar 2014 17:20

Kot pravi Marjja -  namenoma se ne vključujem v to debato... - ampak tudi z moje strani  Ribici 

Pozdravček!

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. mar 2014 19:33

Gigi_84 je napisal/a:

 

Na temo o izpostavljanju otrok, prilagam članek iz današnjega Dela:

 

http://www.delo.si/novice/slovenija/alarm-pri-ko

 

Resnično za zamislit, kam smo prišli.

 


Gigi_84

 

Sploh se ni za zamislit, kam smo prišli - mal je za , za kaj nekateri zapravljajo denar. Mar bi za ojre, ki so jih dali za te pišuke, nabavili kosila za mulce, ki jim jih starši ne morejo plačat!

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti