Kaj naj še storim?

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. apr 2013 21:28

Doma sem na podeželju: ljudje postavljajo ograje, ute. V utah imajo prašiče in bike, čeprav je urbano naselje. Imajo peteline, ki so tako zmešani, da ob vsakem avtu sredi noči mislijo, da sonce vzhaja. Z gnojem polivajo vrtove, klepljejo kose. Kosilnice imajo vsi in ne kosijo isti dan. Vsak dan, vsako uro, v mojem prostem času. Imajo zabave do zgodaj zjutraj in so precej glasni in včasih naliti. Navijajo rave na ves glas, tudi takrat, ko imam migreno. Imajo otroke, ki kričijo, tekajo po ulici. Najboljši so Simpsonovi, ki imajo otroke, ki se v času, ko se vozim iz službe, vozijo čez cesto, naravnost pred avto, ta starih pa nikjer. Zamašijo kanalizacijo in smrdi do neba. Parkirajo na našem ( udobnem ) parkirišču, ki je ob cesti in se držijo, ko jih prosim, da mi dovolijo parkirat, ker nimam kje.

Ko svojega psa spustijo iz hiše, da se pri nas iztrebi, pri tem pa čakajo v pižami, da opravi. Nikoli niso počistili. Imajo rotvajlerja, več let zaprtega, ki pobegne, nato pa za njim tekajo s štiklcom mesa, pes pa napade psa, ki je v spodnjem stanovanju zadnje hiše. (Rotvajleraja so morali uspavati. )

Da ne omenim prepirov za zemljo, za dedovanje.

je mnogo prednosti, sicer pa so socialni odnosi podobni kot v bloku. Opisi so resnični. Najhujši pa je bil zmešan petelin. Pa kosilnice v nedeljo.

Aja, ulica ima 11 hiš, 6 psetov, ki lajajo in lajajo, tudi cele noči.

 

F r i n a

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

26. apr 2013 7:34

Jaz bi upošteval hedonistov nasvet.

Commis débarrasseur

kozamurnik

sporočila: 2311

26. apr 2013 10:52

Pa kaj še, da bi se morala preseliti zaradi par prepotentnežev!

Tam,  kjer pogovor, potrpljenje in upanje, da bodo razumeli, ne pomaga,  je edina možnost, da se klin zbija s klinom.

Pa še vi delajte tako, prepevajte,  tolcite z metlo pod strop, zvonite eno uro potem ko so potihnili, kličite po telefonu, pa še kaj se najde. Potem  se delajte nedolžne ali prismuknjene kot oni. S pomočjo še katerih sosedov, se razume. 

Jaz sem sicer dokaj odločne sorte, ampak ko gre zame, si nekako ne upam postaviti po robu.

Od svaka , ki je imel podoben primer, čeprav so v svoji hiši in ne v bloku, pa sem se naučila, da nekterim ni pomoči in zastopijo le, če se jim vrne  zob za zob.

 

Jaz imam samo malo čudaškega soseda, ob taki štoriji se šele  zavedam, kako veliko srečo imam.

 

Upam, da ti bo uspelo, vso srečo torej!

 

murnik

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

26. apr 2013 10:54

Rimljanka, selitev ni beg pred težavami ampak racionalna rešitev problema. Ta je očitno velik in nerešljiv vsaj brez posledic ne. To se razbral iz avtoričinih postov. Sam nisem nikoli živel v bloku razen enega kratkega obdobja v Štepanjskem naselju, kjer je bil kraval in cel hudič nasploh vkljućno za radii na okenskih policah itd... ergo, če bi še enkrat to doživel bi se preselil garant in to nemudoma.

hedonist

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

26. apr 2013 13:36

zzak1977 je napisal/a:

Jaz bi upošteval hedonistov nasvet.



Commis débarrasseur

 

Kozamurnik, nič panike, zzak1977 (kakor tudi hedonist) sploh ne mislita resno, sam na karbid špukata!

lp

cervus

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

26. apr 2013 13:43

Proxima, en je premalo. Ampak, sodeč po demo verziji, mora bit knjigica izvrstna (čeprav vemo, da so demo verzije tako al tako napihnjene)

lp

cervus

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

26. apr 2013 21:10

Jaz mislim čisto resno. Prekratko je moje življenje in predragocen prosti čas, da bi ga izgubljal z maščevanjem in otročarijami klin se s klinom zbija. Vedno se pa najde boljša lokacija, boljša razporeditev prostorov in ostali okvirji v katerih živimo in se z njimi sprijaznimo, da so najboljši.

Sem imel možnost nakupa precej večjega stanovanja za precej manjšo ceno, pa so mi pomembnejše druge stvari. Frinin primer kliče po selitvi, razen če kdo misli spreobrniti celo vas?

Sploh pa mislim, da take teme ne sodijo na forum, dokler ne poznamo obeh plati zgodbe. Vedno sta dve.

Commis débarrasseur

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. apr 2013 21:26

v taksnem primeru bi se jaz za lastno zdravje odlocila in premislilada se sama izselim. Zase vem da se ne bi imela zivcev ubadati s takimi debili ker gre vse na tvojo skodo. oz na mojo vem da bi slo. Imam drugih stresorjev cisto dovolj. nisem se slisala za kaksno pozitivno zgodbico v tej smeri. Ali kdo je? Se najlepse se koncajo tiste kjer storijo kot bi jaz na tvojem mestu

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. apr 2013 21:27

Kozamurnik, to niso prepotentnezi, to so neandertalci


Jaz sem med studijem se kar potrpela zgornje sosede. Ker sem inela motivacijo inv glavi to da tam ne bom vec kot par let. Ce bi si pa s tem neizbezno unicevala zivljenje... Pa otroci... Ma ni sans...toliko ene slabe energije prenasat

Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 26. 2013 21:29

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti