Kako zapakirati testenine?

tema je zaklenjena

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

11. apr 2013 7:49

Pa so te stvari v skladu s pravili na forumu? Ena dela domače rezance, drugi prodaja domače meso, en kup domačih slaščičark ki pečejo potice, torte in se ne morejo zmeniti za ceno. Celo teme se odpirajo o tem.

Commis débarrasseur

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

11. apr 2013 7:55

In zakaj ne, če nekaj znaš in imaš voljo in čas, zakaj ne bi delil naprej. Jaz to zelo podpiram. Tudi nasvete in recepte, ker le tako  si lahko razširimo svoje znanje.

Kar pogumno naprej.

Malčica

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

11. apr 2013 7:58

zzak1977 je napisal/a:

Pa so te stvari v skladu s pravili na forumu? Ena dela domače rezance, drugi prodaja domače meso, en kup domačih slaščičark ki pečejo potice, torte in se ne morejo zmeniti za ceno. Celo teme se odpirajo o tem.

Prepusti to presoji uredništva spletne strani.

In prosim, da se v tej temi ne razplamti debata o tem, naslov teme predvideva vse kaj drugačno vsebino.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2013 9:18

S tem, da je zzakovo opozorilo čisto na mestu. Namreč, ena znosna spodnja meja, do katere gre lahko pomoč, obstaja. Za vsako torto, ki jo nekdo napeče in potem za to dobi dva modra bankovca, hudega ne bo. Ampak, če bo kdo redno kasiral več kot je tisti famozni znesek za darila, ki jih ni treba prijavti 60 EUR, ima tveganje, da ga bo nekoč nekdo vprašal, koliko časa je fušal in koliko je tega - in potem zadevo obračunal za nazaj. Z obrestmi. Plus odvetnika bo treba plačati, da bo vsaj izposloval obročno odplačilo, pa da ga bo zastopal na sodišču.

Ne dogajajo se take stvari samo v ameriških filim, take stvari se dogajajo povsod.

In je tako, da sklicevanje na to "da ostali tudi, kaj pa velike ribe itd itd" pri takih zadevah ne pomagajo. Za nekoga, ki mora kazati svoje račune, je čisto vseeno, komu vsemu pa ni treba kazati računov. Pozvani jih mora in tu ni odstopanja.

In glede "presoje v uredništvu" - jaz vam, cenjena ekipa, skrajno prijazno svetujem, da se posvetujete s pravniki (pa s pooblaščenko za informacije tudi)  o tem, do kod lahko varujete podatke članov. Ker, če bo nekega dne hipotetično prikorakala davčna inšpekcija in vam da nalog za to, da razkrijete podatke "mickenakulinariki", ker imajo utemeljen sum, da se od tam dogaja neobdavčen promet, vam kake moderatorske intervence ravno ne bodo blazno koristile

Glede maloprodaje - maloprodaja pomeni, da gre dobvatielj v pravni promet s svojimi odjemalci in ti odnosi se delajo po pravilih. Je treba imeti deklaracije, je treba voditi knjige, itd itd. 

Če tissta, ki je odprla temo, v resnici misli nastopati v maloprodaji (skratka, v gospodarski dejavnosti), potem se bojim, da z nivojem pismenosti itd itd.... v podjetniški sferi dolgo ne bo.

Če pa dela rezance za svoje frendice - naredi no tiste nudlne, naredi preračun, koliko te je to stalo in koliko si za to dobila, premisli, če se splača to delati še enkrat (bi rekla, da ne) in tega ravno ne obešaj na svetovni splet .

Vendelina jr.

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

11. apr 2013 9:56

Poleg vsega napisanega zgoraj, mene skrbi izvor sestavin in higienski minimum pri teh "butičnih"  izdelovalcih.

Commis débarrasseur

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

11. apr 2013 10:00

Sam nikjer ne vidim zapisano, da ne bi imela gospa podjetja za ta ali drugačne predelovalne namene, vprašala je za vrečke. Ne vidim "suma kaznivega dejanja" tule. Sklepam, da ima oz. bo prijavila maloprodajo, ko in če bo dobila vrečke in se odločila za tovrstno dejavnost, da ima to urejeno.

Prodajalec nožev tudi ne sprašuje, ali bo nož uporabljen za komu prerezati vrat ali ne. Zato sklepam, da je vprašanje legitimno oz. iz vprašanja ni razbrati, da gre za nekaj, kar je nelegalno, dokler se ne vrši preko foruma prodaja in sprašuje za pomoč pri pakiranju.

Jernej - administrator

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2013 10:07

Okej, Jerne, tvoj portal...whatever.

Če kdo ne poveže pojma maloprodaja in gospodarska dejavnost, ga pač ne poveže, vse dotlej, dokler ga realnost nauči, da bi to moral povezati.

Ste bili opozorjeni, my work here is done.

Vendelina jr.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

11. apr 2013 10:33

Ali po tvoje vrši maloprodajo preko tega portala? In dela na črno, ker če dela na belo, potem kvečjemu nas goljufa, ker ne plača oglasa (samo iz naslovnega posta ni razvidno, da bi sploh kaj prodajala, morda namerava in nima vrečk). Imaš kakšne dokaze za to, da opravlja nezakonito dejavnost, iz njenega vprašanja to razbereš ali na kakšni podlagi jo obtožuješ?

Si pa temo, ki je imela preprosto vprašanje in par korektnih odgovorov nasmetila, da je izgubila svoj pomen.

Jernej - administrator

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. apr 2013 10:42

Jernej, , iz tvojega pisanja se implicitno vidi, da si tozadevno malo naiven zaradi tega, ker pač ti pač še ni bilo treba veliko razlagati raznim revizorskih službam. Kar se mene tiče, uživaj to naivnost dokler traja, ker vsaka stvar se enkrat konča.

Drugače iz zapisanega ni razvidno, da bi vršila malopordajo s tega portala. Je pa eksplicitno razvidno, da gospa pripravlja prodajo blaga. In dejstvo je, da tisti, ki imajo nekaj, čemur se reče proizvodnja, imajo tudi druge kanale poizvedbe za vrečke, ne delajo tega na forumih, kjer so občani. Pač pa take forume uporabljajo fušarji taki in drugačni.  Ta sklep sestavi več-ali-manj vsak povprečni referent na davčni upravi, ni  to intelektualni napor za hladno fuzijo.

BTW, a misliš, da na DURSih in kar je še tega, ne gledajo forumov in ne iščejo točno takega fuša z iskalci? Think again.

 

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti