3. apr 2013 13:13
Moje mnenje pa je, da neka punčka tam pri 25 letih...nekaj let gor al dol, ne more imeti enakih spominov na "hrano naše mladosti", ker je pač premlada in je imela polno rit vsega od rojstva dalje. Ker se je pač dalo vse dobit v trgovinah. Tisti, ki gremo proti Abrahamu, pa tisti še starejši, pa imamo pač drugačne spomine. Ki so povezani tudi s tem, da se takrat precej dobrot ni dalo kupiti...banane, pomaranče, mandarine...je bil pravi praznik, ko smo si to privoščili, če je kdo prinesel iz Avstrije, Italije. Da ne rečem, kako na tanko smo Ramo mazali, da je bila za dlje. Pa kak praznik je bil kakšno soboto, ko smo si za zajtrk razdelili en par safalad na 4 dele. Pa včasih je očka za v nedeljo prinesel kakšno flaško kokte ali ore, kupljene pri enem gospodu, ki je to doma delal. Pa bazooko sva z bratom dobila, je mama eno razrezala na 4 dele. Pa mama je včasih spohala mesni doručak od Gavrilovića, kako je bilo to dobro (takrat, seveda). Pa sladko zelje z majhnimi makarončki in potem na krožniku še mal s sladkorjem posuto...Pa kruh namazan z domačo mastjo in posut s sladkorjem. In to niso nobene travme iz otroštva. Tako je pač takrat bilo in jaz imam na otroštvo lepe spomine. Res je pa tudi, da bi mi šel zdaj pohan doručak težje po grlu, pa kokte tudi več niso enakega okusa, pa makarončki niso več tako dobri, kot tisti takrat...
Meni je težko razumljivo, da kdo napiše za svojo mamo, kako da je kuhala ogabne reči. Ker je meni vse, kar pride izpod roke moje mame, nekaj lepega, dobrega, domačega, toplega...in vidim, da enako čutijo naši otroci oz. njeni vnuki in si želim, da bi nekoč bila tudi sama, kot je moja mama. Z vso njeno potrpežljivostjo vred.
Ognjič