Barva kuhinje

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

28. feb 2013 22:04

Škoda, da ne piše še o obratnih učinkih :(

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

28. feb 2013 22:21

Glede stekla: pri nas delamo obloge za kuhinje in se je pojavil velik problem, ko pride silikon v stik z barvno folijo - tam se začne krčiti in je potem zelo grdo vse skupaj. V primeru, da stranka želi menjavo, pa je to zelo tvegano početje, kajti skoraj gotovo se šipa razbije oz. eksplodira in koščki bodo zagotovo uničili pohištvo, tla, lahko se stopi na zrnce .... Obstajajo alu profili, ki nekako "obrobijo" steklo in se potem ta profil pritrdi na steno, da silikon ne poškoduje same folije.

Čarli08

kozamurnik

sporočila: 2311

1. mar 2013 5:27

Ah, previdno z rdečo barvo v kuhinji in v stanovanju nasploh.

Dinamična, agresivna barva. Zelo lep bi znal biti detajl, kot stol, luč , še lepši samo pult, ampak ga ni lahko najti. Več rdeče pa bi jaz osebno težko "pojedla".

Tudi ubita bordo barva ni najbolj posrečena za kuhinje, v kombinaciji s sivo ali črno pa sploh... deluje namreč hudo slovesno in človeka prej vrže v depresijo kot mu da voljo, da bi zamesil kruh ali skuhal dobro  pisano mineštro.

murnik

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. mar 2013 5:44

Ne vem, kako bi prenašala rdeč pult. Kot prvo je veliko moje posode rdeče, barski stolčki so rdeči, pa kitchenaid (kadar je v uporabi, sicer je v špajzu) tudi. Kot drugo se mi zdi, da bi kuhinja žareča rdeče, če bi prišgala luči, ki so montirane na dnu visečih omaric in osvetljujejo delovne površine. 

Nasploh se držim pravila, da je tisto, kar je vzidano (inštalirano), čim bolj nevtralnih barv in klasičnih linij.

Vanja

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

1. mar 2013 10:14

Še moje mnenje: ne bi kričečih barv, ne bi črne in čisto bele,temno rjave, nasploh velja, da naj bo bolj močnih barv samo za vzorec, sicer je lahko več barv, pride lepo, jaz sem gledala tudi na to, da je lahko za čistit, čimmanj nekih utorov, robov...

pri nas smo gledali pri barvah na feng šui, nimamo skupaj vode in štedilnika (pečice), kuhinja gleda na JV, osnova je sv.rjava, kombinirano z oranžno in zeleno, po 10ih letih se je nismo prav nič naveličali.

Pa srečno pri izbiri.

tabu

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

2. mar 2013 6:58

 Da dodam še nekaj: meni  osebno rdeča barva ni všeč, vse kar premorem rdečega, je ena res  luštna torbica, v stanovanju pa  dva zelo ozka  okvirja slik in ročaj od metle.

 In od vseh kuhinj, ki sem jih iz radovednosti šla malo pogledat po netu, se ne bi odločila niti za eno. Gre seveda za moj okus, nikomur ga ne vsiljujem, bognedaj. 

Če že  res ne gre  brez rdeče, bi si morda še najprej omislila hladilnik, vendar le v primeru, da ni pri hiši kakega

pretiranega gurmana, ker rdeča barva baje hudo stimulira apetit. Pa morda še kak rdečo šalčko, vazo  in nič drugega.

http://mojdom.dnevnik.si/media/uploads/_custom/Laura/h

 

Mi ja pa zelo všeč barva terakote, pa  opeka... to pa je nekaj povsem drugega. V taki kuhinji res začutiš dom.

 

 



lp lučka



 

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 02. 2013 07:05

analuka  

član od: 23.9.2012

sporočila: 49

2. mar 2013 8:45

Jaz imam sedaj cc leto dni belo kuhinjo visoki sijaj, avstrijsko.Kaj naj rečem, nič se ne vidi na njej, nobenih prstnih odtisov,pack, nič.Očisti se jo pa itak takoj, čeprav jaz ne letam glih cele dneve s krpo po kuhinji,skratka zelo hvaležna kuhinja.

Barve,hm, ja rdeča je lepa, vendar se na njej vse pozna, na mat in na visoki sijaj, vsaj te ki sem jih jaz videla.

Pa tudi barve se prej ali slej navelčaš,dočim v beli kuhinji lahko samo detajle zamenjaš in jo spet nekako prenoviš.En barvni Kitchenaid na pultu, stoli v isti barvi in kak detajl še, maš tega tud pri nas že velik in je prostor tako lahko zelo lepo uravnotežen,ko se naveličaš, pa samo zamenjaš par stvari z drugo barvo.

Kuhinja, jaz sem res zelo zadovoljna z njo,sem pa izbrala kombinacijo lak visoki sijaj belo,dvižne kaljeno zeleno steklo,pult siv podoben kot ploščice-textil sive okoli kuhinje,samo pas,naprej pa beljen hrast,pa mw vgrajena v zgornji sklop omarica, metalna.Tako za idejo.

lp

 

analuka

ivci  

član od: 9.2.2003

sporočila: 10

30. mar 2013 20:27

Kje ste dobili  kakšne res zanimive ideje za vzorce folij  za kaljeno steklo med kuhinjskimi elementi ?

Mislim, da se tudi teh vzorcev (če so "kričeči") na daljši rok naveličaš, in bolj ko iščem, nič pametnega in uporabnega ne najdem ?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti