Debeli špageti s poletno zelenjavo
Mi lahko pomagate, prosim. Na spletu sem našla recept, ki je bil objavljen v enem od dnevnikov, in sicer z imenom Mali zamorček. V receptu piše, da sladico kuhaš na sopari v pokriti posodi. Moja dilema je v naslednjem: ko v posodo zlijem testo in jo dam v drugo posodo, v kateri je voda, katero posodo moram pokriti? Prvo, s testom ali drugo, v kateri je oboje - testo in voda. V prvem primeru bo sladica lahko presuha, v drugem premokra. Bi sama poizkušala eno in drugo varianto, pa sestavine niso ravno poceni, zato lepo prosim in se zahvaljujem za nasvet.
Ava
Me veseli, da je katka-lopatka zopet svoje mojstrovine na ogled poslala!
Branka
brankaKatka lopatka (ali katera druga), lepo prosim za pomoč. Že kakšen mesec po trgovinah iščem modelčke za speculaas piškote, a jih nikakor ne morem najt. Kje se jih da kupiti? In po katerem receptu pečete te piškote?
Hvala in uspešno peko, predvsem pa lepe praznične dni vsem!
kepa11Branka :) Redno dodajam fotke v fotoalbume :)
Kepa11 modelčke kupiš prek interneta:
http://vsezapeko.si/shop/index.php?route=product/
recept sem pa dobila tudi na internetu, s tem da so začimbe iz Nizozemske (mešanica) in dodala sem še kakav v prahu
http://www.joyofbaking.com/Speculaas.html
drugače pa je recept tudi tu na kulinariki:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8527
| Brgita je napisal/a: |
| ,,,mmm,,to bom pa danes pekla
|
| AVA je napisal/a: |
Mi lahko pomagate, prosim. Na spletu sem našla recept, ki je bil objavljen v enem od dnevnikov, in sicer z imenom Mali zamorček. V receptu piše, da sladico kuhaš na sopari v pokriti posodi. Moja dilema je v naslednjem: ko v posodo zlijem testo in jo dam v drugo posodo, v kateri je voda, katero posodo moram pokriti? Prvo, s testom ali drugo, v kateri je oboje - testo in voda. V prvem primeru bo sladica lahko presuha, v drugem premokra. Bi sama poizkušala eno in drugo varianto, pa sestavine niso ravno poceni, zato lepo prosim in se zahvaljujem za nasvet.
|
Ava, kuhanje v sopari pomeni, da je posoda pokrita. Torej pokriješ tisto, v kateri je testo, ki ga moraš skuhat, ta je pa nad posodo, v kateri voda po malem vre.
Sama nad soparo kuham v posebnem loncu, ki ima na dnu luknje, in se tesno prilega spodnji, v kateri je voda, ki po malem vre. Rešiš pa lahko zadevo tudi tako, da kuhaš nad cedilki. Paziš le, da voda, ki vre, ne pride v stik s tistim, kar se kuha, da je torej posoda s testom dovolj visoko nad vodo.
Kuhanje v sopari nikakor ne more povzročiti presuhe sladice.
mamamiamamamia, najlepša hvala. Poskusim danes. Pozdrav
AvaSweety - jaz se pa priporočam za popravljen recept.....prosim....
Brgitaorehki:
lincer polnjeni z marmelado:
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Debeli špageti s poletno zelenjavo

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin