Seznam prehrambenih izdelkov s katerimi niste bili zadovoljni?

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. maj 2012 19:29

ja ampak tole je tema za kritiziranje. žal. ali pa tudi ne. če napišeš zraven še alternativo, ki je po možnosti cenejša!! in boljša, se meni ne zdi nič spornega. grem popravit prejšnje poste.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. maj 2012 19:50

Tudi jaz mislim da cena in kvaliteta izdelkov ali pridelkov nista nujno sorazmerno rastoča. Že pri sadju in zelenjavi lahko vidimo, da je npr.  bolj okusen paradižnik julija bistveno bolj poceni kot tisti "brez okusa" sredi februarja. Zaradi sezone, seveda.

Če pogledamo samo tipično poletno zelenjavo, je zaradi mene lahko lupljena v Hofru, Lidlu ali pa piše gor Lušt - pozimi je po mojem vsa iz istih virov - umetno ogrevanih rastlinjakov. Paprika je februarja v vseh trgovinah videti enako, paradižnik in bučke tudi ... cene so lahko zelo različne, ampak kvaliteta pa po mojem ne variira bistveno.
Ali take stvari v "nesezonskem" času kupujemo ali ne, je pač naša izbira, kot povsod. Dokler bo povpraševanje, bo pač tudi ponudba.
Prav tako je čisto naša odločitev, ali nas pri nakupu bolj privlačijo zveneča imena ali pač ne. Že pri ponudbi trgovskih znamk vidimo, da zanje izdelke izdelujejo itak (tudi slovenski)proizvajalci, ki sicer dražje tržijo svoje izdelko tudi pod svojim imenom (npr. jogurt Olimp je iz Pomurskih mlekarn, pap. robčki Tuš so iz Palome itd.). Od nas je odvisno, koliko smo pripravljeni prebrati droben tisk na embalaži oz. koliko zaupanja imamo v določeno znamko in koliko smo pripravljeni za nek izdelek sploh plačati.

Kar pa se (ne)priljubljenosti pozameznih znamk in imen izdelkov tiče - meni je lahko neki pralni prašek super, soseda ga bo tolalno skritizirala, bo pa recimo navdušena nad okusom sladoleda določene znamke, ki ga jaz ne prenesem. Pa zaradi tega najinega subjektivnega mnenja ni nujno, da je izdelek sam po sebi odličen ali zanič.

Mojca

Jabolk  

član od: 9.4.2012

sporočila: 29

30. maj 2012 19:58

Sadje in zelenjava v Hofru so večinoma odlične kvalitete, cene so pa nižje kot pri "naših" trgovcih. Seveda je treba upoštevati sezone itd. Pozimi pač skoraj nikoli ni dobrega paradižnika.

Edino kar zmoti v teh diskontih je precejšnja nezanesljivost zalog. Prideš popoldne v Lidl ali Hofer in že nikjer več ni znižanih jagod :(

Jabolk

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

31. maj 2012 6:54

Eh, Jabolk, včasih smo prišli ob dveh v trgovino in ni bilo več kruha. Koga so brigale jagode.

 

Drugače pa predlagam temo za hvaljenje izdelkov - kot nasprotnico tej :) Da ne bo samo šimfanje.

Atina

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2344

31. maj 2012 22:19

Jaz sem že večkrat namensko kupila enak izdelek v Hoferju, Lidlu, Sparu in Merkatorju in to še vedno občasno počnem. In potem se držim tiste trgovine, ki je do mojega žepa in želodca najbolj prijazna in poštena.

V  XXX  me moti prav to, da nikoli ne vem kje naj kaj iščem. V sredini so vedno bolj polne police "kemije", hrana je ob strani, kjer je najmanj svetlobe, listki s ceno velikokrat premaknjeni. Škoda mojega časa za iskanje.

In prav nič me ne gane velik napis Znižano!  ali 25% popusta v nekaterih drugih trgovinah, kjer te popuste z velikim pompom objavljajo po TV. Pri vseh popustih skupaj do sedaj še ni bilo nič zasotonj, pa bi moralo biti, če pa stalno nekaj znižujejo

Katrca11

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. jun 2012 8:40

Včeraj je bil članek v Delu, ki me je dobesedno pretresel. Z velikimi črkami naslov, da so riževi vaflji za v smeti in ne za v želodec. Sama večkrat kupim ržene hrske, pa tudi te vaflje. Da kar naprej ne posegam po kruhu, misleč, da nekaj dobrega storim zase, izvem, da je uživanje le teh škodljivo zdravju.

Vseeno mislim, da ta rubrika ni čisto mimo, kupci bi se morali sproti informirati in ne kupiti prav vsega, kar se oglašuje in bi morali nujno imeti v svoji shrambi in na svojem krožniku. Vedno bolj sem prepričana, da je treba čim več kuhati in mesiti in pripravljati sam, da veš kaj poješ. Tole postaja že prav zaskrbljujoče.

 

naor

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1566

1. jun 2012 9:00

Naor, tvoj predlog je za temo "zdravju škodljivi izdelki". Tu pa se piše o izdelkih, ki v osnovi nimajo (naj ne bi imeli) oporečnih sestavin.

Glede riževih vafljev je pa dolgo trajalo, da so ugotovili, da vsebujejo zdravju škodljivo sestavino. V čem je pravzaprav bistvo probleme – škodljivosti? Ali je z napihnjenimi rižki vse ok? Ali niso na enak/podoben način narejeni še kakšni drugi vaflji, hrski, ...?

rdkapica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

1. jun 2012 9:04

Članke je treba brati naprej od naslova in podnaslova. Tu ni problem v ekspandiranem rižu, ampak v tem, katere sestavine (arzen,....) je vseboval že riž, ki izhaja iz okolja, ki je, ne vem, če naravno ali ne, pač bogato z arzenom. Od kod ostale nedovoljene primesi, ni čisto jasno. No, saj kaj več boste že našle, če vas zanima.

Samo, ne tukaj zadaj mešati jabolk in hrušk, prosim.

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

1. jun 2012 9:19

Vsekakor, nisem mogla prepisati kar celega članka, bi bil predolg tekst. Vsaka, oz. vsak, ki ga zanima, si bo prebral sam. Zato sem navedla vir.

Rdeča kapica, se strinjam s tvojo ugotovitvijo. Nisem se potrudila in iskala teme o škodljivih izdelkih.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti