Insanity vadba

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

9. feb 2012 8:56

Callum hvala za izčrpne informacije.

Jaz nimam nobenega muskelfiber-ja, čeprav sem začetnik (mesec dni 20min kickaerobike na dan pred tem verjetno ne šteje ), pa čeprav iztisnem iz sebe vse kar lahko in še več pri v saki vadbi. Po vadbi se grem takoj stuširat ali skopat v vroči vodi in me potem nič ne boli. Kar se tiče spremljanja vaj... vsak dan jih lažje spremljam, na začeku sem že pri ogrevanju imela pavze. Edino, pri sklecih sem zeloooo v zaostanku za mišičnjaki na dvd-ju, ampak veliko boljša kot prvi dan.Mislim, da je pri tej vadbi itak bolj pomemben osebni uspeh, ne?

Ja, vaga pa res kaže vsak dan več.... meter pa manj

Callum, ali si imel kako posebno prehrano? Poseben režim?

darjao.

top10  

član od: 19.3.2009

sporočila: 4

9. feb 2012 9:22

Kje se da kupiti te DVD-je? So na torrent straneh?

Hvala!

top10

ela113  

član od: 26.4.2011

sporočila: 134

9. feb 2012 9:38

Uff, zdaj je pa še mene prijelo  Ko pridem domov, bom vse to pregledala, pa da vidim.  Česa sem sposobna sploh.

ela113

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

9. feb 2012 9:56

Na vprašanja, katerih odgovor se skriva v mojih maratonskih postih, v izogib smetenju teme, ne bom odgovarjal (svoje sodelovanje bom zmanjšal na minimum - se mi zdi da zadostujejo ti trije posti, bom pa spremljal vse prispevke in mogoče poslal kak nasvet preko ZS komu). Za hrano preglej Nutrition plan. Ni potrebno, da se ga držiš ampak manj kot se ga držiš, bolj bodo tvoje slike odstopale od tistih na netu. Kot sem omenil mi je od vseh najbolj kakovosten ta, ki je priložen P90X2 (vseeno priporočam, da se pri vadbi z Insanity-jam držite najbolj tistega). Za vse iz kulinarike sem ga dal na naslednjo stran: http://www.mediafire.com/?k5z5p04fml474da. Preberite si ga podrobno in večkrat. Hitro se najdejo tudi drugi nutrition plani - recimo od P90X: http://p90xblog.co/documents/p90x-nutrition-guid Sam sedaj jem kar mi srce poželi, je pa res da so pri izbiri vsi nasveti in napotki iz predelanih Nutrition planov nekje v ozadju, ki mi sugerirajo pravilno izbiro prehrane (poleg tega se mi je nekaj receptov prikupilo in so sedaj kar redno na jedilniku).

Glede sledenja vajam. Sam sem v teh dveh letih prišel v ekstremno formo a še vedno ne morem reči, da so vadbe iz prvega meseca Insanity-ja lahke - oziroma, da jim lahko sledim. Naravnane so namreč tako, da je potrebno dati vse iz sebe in verjemi mi niti Shaun T nima pogojev, da bi to vadbo izpeljal na svoji maksimalni obremenitvi. Poleg tega je zelo pomembna forma - pravilno izvajanje vaj. Šele ko sem šel drugič skozi sem opazil, da določene stvari ne delam čisto pravilno - ob modifikaciji - torej pravilnejšemu izvajanju sem naenkrat začutil kako se je intenziteta in zahtevnost eksponirala (kvaliteta pred kvantiteto - tudi v izogib poškodbam). Pomaga tudi da se kdaj snemaš in potem pogledaš posnetek in vidiš kako slabo je v resnici tvoje izvajanje. Mogoče se snemaš med fit testom? (primer Switch Kicks mora it vedno peta nad pas recimo - drugače ne šteje :)).

Hotel sem še opozoriti samo na dejstvo, da podjetje Beachbody deluje na principu mrežnega marketinga (podobno kot Herbalife pri nas), zato je zelo težko najdi resnično objektivne informacije o njihovih produktih (ti njihovi trenerji - coachi so namreč plačani po prodaji). Zaradi tega prilagam link, do nekoga, ki ni njihov Coach (niti noče biti): http://dysfunctionalparrot.com/category/health-and-fitness/p . Njegovi reviewi so zelo uporabni in na svoj način tudi zanimivi za branje, zato priporočam branje (tudi on trenutno dela na P90X2).

callum Sporočilo je spremenil(a) callum dne 09. 2012 10:12

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

10. feb 2012 8:21

Včeraj Cardio recovery na Coldrexu in danes bo verjetno vadba na isti substanci.... mogoč pa zašvicam tiste pošasti ki me mučijo ven .

Ker smo do sedaj ugotovili, da je tehtanje pri tej vadbi "uzalud vam trud svirači", mi meter ni dal mira , pa vam zaupam.... za vzpodbudo.... v manj kot dveh tednih v povprečju -2cm. Kljub temu, da se ne držim dietnega plana in ne izvajam 100% pravilno (zaradi callumovega komentarja sedaj pazim na to, vendar ni vedno izvedljivo, ker me muči gibčnost, švoh mišice in moji ocvirki ). Sicer pa če si bol ko ne statičnega stanja prešel v moving se nekje mora poznat, ne?

darjao.

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

10. feb 2012 8:34

Kakšno podlago za pod noge si naj nabavim,da soseda spodaj mene ne bo poskskovala z mano vred na kavču???Živim namreč v bloku in vem da bi se moje poskakovanje slišalo tudi k sosedi pod nami!?

 

 

toppy

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

10. feb 2012 9:42

callum, hvala za informacije, si se potrudil in razpisal!!!

 

toppy, ne vem če se da kaj narediti proti hrupu med poskakovanjem. mogoče ji rečeš kdaj bi jo najmanj motilo da skačeš?

 

od blazin za samo telovadbo pa obožujem airex, 1,5 cm  ;) ko oblaček, čeprav je dosti tanka

www.mojalbum.com/naredilaana

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

10. feb 2012 10:51

Jaz imam isti problem kot ti toppy.

 

Smo podnajemniki v stanovanjski hisi in se nikakor nisem morala odlociti, ali naj zacnem s temi vajami ali ne, ker sem se bala, da me bodo spodnji sosedje iz koze dali.

Pa mi je moj predlagal, da naj pac en dan grem v spodnji stuk k sosedi (mogoce se zraven kako kavico prinesem) in se zmenim. In tocno to sem naredila ... ravno vceraj.

"Spodnji sosedi" je v bistvu 24-letna punca, ki zivi sama, studentka s sluzbo, ki je dejala, da je doma samo ponoci, ko spi. Skozi okno mi je pokazala kateri je njen avto, kar pomeni, da ko avta ni na parkiriscu, lahko po mili volji skacem skacem kolikor se mi da. Ce pa bo kaksen dan doma, naj ji prej pridem povedat, da ne bo ravno med kaksnim ucenjem ali pripravami na izpit.

"Simpel" ko maslo na kruhu!!!

 

Zdaj ko sem resila problem s spodnjo sosedo, si moram samo se vaje nabavit in AKCIJA!!!

 

P.S. Darjao. Kako napredujes?

ursus_le

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

10. feb 2012 18:50

Jaz sem danes preizkusila prvi del - plyometric cardio circuit. Naredila prvih 20 minut in raztezanje, pa mi je bilo za danes dovolj švicanja. Ne zaradi lenobe, ampak ker sem si nogo nekak skeglala

Jutri popoldne nadaljevanje od začetka

In sem malo povprašala fitnes poznavalce za beljakovine. Dobijo se v prahu povsod po športnih trgovinah. Tudi v DM in MUllerju. Drugače pa po internetu, npr. strong.si in bodyfit.si priporočajo zelo, saj od tam naročajo prehrano za fitnes. Poleg tega je zelo dober vir beljakovin še piščančje in puranje meso, ribe, jajca in spirulina alge.

 

yulchi

korzika  

član od: 4.2.2012

sporočila: 13

10. feb 2012 19:04

yulchi, pa se boš prehranjevala po predpisanem jedilniku al ne?

 

Glede beljakovin pa, kolikor vem so tiste v dm-u in podobnih štacunah mn kvalitetne, ker nimajo tolk velik odstotek beljakovin kot tiste k jih prek spleta kupiš v za to specializiranih trgovinah.

korzika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti