Insanity vadba

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. feb 2012 20:20

pol pa najbolš da se sploh ne lotimo in lepo vsedemo na kavč  

meni se ne zdi prenora vadba. malo je podobno attacku

www.mojalbum.com/naredilaana

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

6. feb 2012 21:24

Meni je všeč in bom z njo nadaljevala in nekako dvomim, da me bo spet prlimalo na kavč, ker te motivira. Mi je všeč take vrste vadba, ker jo lahko delam doma, kjer mam mir in me noben ne drega in vrti lajne . Aja, pa še ni mi prijetno skakanje in švicanje pred tolko ljudmi. Mam občutek, kot da vsi mene gledajo kako mi poskakuje to ali ono. Sem pač tip človeka, ki težko najde šport, ki bi mu bil zanimiv... ta mi je. Sem probala prej aerobiko, pa mi je prešvoh, kick aerobika tud, zumba mi je kar neki in na momente ... kako se naj izrazim.... ne butasta, ampak.... ne vem, mi pač ni všeč. Ne da se mi hodit nekam v telovadnice, ker se pol moram uštimat, odit od doma, pot sem, tja, priprave take onake, teniske za to, pa druge za ono... tuširanje v kopalnicah polnih glivic. Tu se pa preoblečem doma, nataknem teniske, vžgem tv in pičim , po vadbi se stuširam v svoji kopalnici in gremo dalje.

Kar se tiče let in ostalega.... Do sedaj pač nisem skrbela za sebe in svoje zdravje. Priznam! Preveč hrane, pijače, cigaret in premalo gibanja, nabiranje kg na kg, stres... tisti, ki ti ga dajo drugi in tisti, ki si ga narediš sam... in potem me je pri 29. začelo štemat tu, pa tam pa se človek vstavi in preštudira... halo, mam 2 majhna otroka, za katera je potrebno skrbet in res ne potrebujeta bolne, zafrustrirane in zavaljene mame... pa se zdaj merkam, telovadim 6x na teden in med vadbo razkadim vse frustracije, jem boljše in bolj zdravo , bol ne kot ja in ne kadim več. In če kdo misli da pretiravam in da sem zmešana.... me baš boli k*!!! Jaz se počutim odlično fizično in še bolj pomembno psihično! In moja dva zlataimata zadovoljno in bol zdravo mamo!

darjao.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. feb 2012 21:42

Darja, še pravi čas si se zavedla. Jaz pozdravljam tvojo odločitev.

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. feb 2012 8:21

Lepo, vzpodbudno, darjao. Le tako naprej! Ampak me je pač življenje naučilo, da po enem tednu še ni čas za čestitke. Če bo čez tri leta enako, se ti pa priklonim do tal, povsem iskreno in z globokim spoštovanjem. Vseeno pa  - kar koli je bolje kot nič. Na sklepe, mišice in kite pa le pazi.

Sonja

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

7. feb 2012 9:54

Ne morem verjeti na katerem forumu vidim vprašanja o vadbi Insanity :). "Darjao" - lahko ti povem samo - go for it. Sam sem začel pred dvemi leti in to ravno z Insanity-jem. Sicer sem naredil napako, da prej nisem začel (ali pa vsaj začel z nekim ogrevalnim tednom ali dvema - recimo z vadbo vsak drug ali tretji dan) s čim lažjim a sem pač na težji način spoznal kaj bi bilo bolje. Skratka vadba je ekstremno intenzivna in teži na tem da daš vse od sebe - kolikor se spomnim sem enkrat v prvem tednu celo bruhal. Musklfiber je pa trajal še skoraj 3 tedne od začetka - potem so se mišice navadile. Je pa ena huda caka v tej vadbi - kar je zelo nevarno za nežnejši spol da obupa nad vadbo. In to je ...... pridobitve kg na tehtnici. Zaradi tega je moja punca prenehala z vadbo saj je mislila da se redi. Jaz sem takrat nadaljeval in bil nekje med drugim in tretjim fit testom že 8kg težji kot prej. Prišel sem do 95kg (iz 87kg pred vadbo) - čeprav prej nikoli v življenju nisem imel več kot 90kg (ob 178cm višine). Kot sem kasneje bral po forumih zaradi šoka mišice začnejo zadrževat vodo - zaradi tega tudi čim več pij (sam sem spil tudi do litra tekočine in še enkrat toliko v času po vadbi - sploh drugi mesec, ki je res pasji). Težo sem začel zgubljat v drugem mesecu. Po koncu vadbe (po 63 dneh) sem imel natančno enako kg kot takrat ko sem začel (87kg). Sem pa bil popolnoma drug človek. Beachbody poudarja da pred začetkom se sliki, od spredaj, s strani, zadaj, - to slikanje ponovni po 30-dneh in na koncu. To je zelo pomembno. Ko sem jaz te slike primerju je zgledalo, da sem izgubil vsaj 10kg. In tudi kolegi so me spraševali koliko časa že hodim v fitnes, da tako dobro zgledam. Razlika je fenomenalna (itak pa poglej malo before-after slike po netu).

Po končanju se je punca zaradi mojih rezultatov ponovno lotila vadbe a ponovno obupala - problem je bil da se je vsak dan vagala in ker je vaga kazala vsak dan po 0,1-0,3kg več se je sekirala - jedla in pila čedalje manj - zgubljala energijo, ni mogla več vadit,... - saj veš kam to gre. Uničevala se je celo do te mere, da me je kmalu začelo resno skrbeti zanjo. Zato sem ji dal ultimat - ali gre vaga ali pa jaz in po njenem odgovoru vrgel vago skozi okno in ji jaz določal koliko naj je (jest moraš dosti več kot normalno, da imaš energijo za vadbo). Skratka v tretje (kak mesec po tem ko sem jaz končal) sva začela skupaj vadit in rezultati so bili odlični. Pri meni so se pojavile trebušne mišice izgubil sem to stransko maščobo na trebuhu, skratka odlično. Ona je bila pa neverjetno zadovoljna z rezultati - najbolj z nakupovanjem, saj so ji ratale obleke prevelike - pač tiste pritisjene. No en mesc kasneje sva se skupaj lotila še Asyluma - to pa ti šele da vetra - je sicer isti trener a povsem drugačna vadba. Po Asylumu sem izgubil še kakih 5kg (jedel pa kot volk), moja pa tudi. Od takrat sva nadaljevala bolj u izi - jaz 2-3x na teden s P90X, ona pa tudi 2-3x na teden s Brazil Butt Lift - malo poguglaj se ogromno najde. Stanje: oba imava izklesani telesi vadiva pa nekje v povrečju 30-40 minut recimo vsak tretji dan (sem šteje tudi kak tek, kolo, hribi,...).

 

Najbolje pa je da nama ni treba pazit na prehrano (no ne jeva ravno slabe hrane in mcdonaldsa) - punca se navadno ne more upreti torticam, sladoledom, čokoladam, jaz pa tudi imam svoje pregrehe (in se ne sekiram). Opazil sem namreč, da so kile po prvi rundi Insanitya padale tudi v tistem mesecu, ko nisem več nič telovadil - verjemi rabiš par tednov počitka preden se lotiš ponovno. Z Insanity-jem namreč pokuriš ogromno maščobe in dobiš dosti mišic - ta nova masa mišic pa potem pokuri dosti več kalorij, kot jih je prej ves tisti špehec.

 

Koliko kil imam sedaj? Nimam pojma - nimava več vage - ker je letela skozi okno :). Zdi se mi da imam verjetno okrog 75-80kg - od tega verjetno le par % maščobe.

 

Moji nasveti zate: Pazi na pravilno izvajanje vaj - upoštevaj njegove nasvete ko reče "watch your form" - z nepravilnim izvajanjem si lahko hitro kaj poškoduješ - in boš rabla par mesecev, da boš okrevala. Pazi tudi na kolena in gležnje - midva telovadiva v supergah na mehki podlagi, da to še dodatno ublaži vso tisto skakanje. Ne vagaj se in jej+pij več - predvsem po vadbi. Sam sem sicer na začetku pil še proteinske napitke a jih po drugi rundi Insanity-ja odstranil - saj je le brezvezni strošek - za ženske pa sploh (razen mogoče, če si vegetarijanka - takrat je verjetno pametno jih pit). In ne obupaj - pa vrzi stran vago!!

callum

jatija  

član od: 5.1.2011

sporočila: 95

7. feb 2012 9:55

Darjao super si,le tako naprej....še meni si dala voljo do skakanja,zdaj gnjavim brata naj mi to dol z neta potegna pol bom pa še jaz začela,upam samo da bodo sosedje pod mano strpni...vse zain za....

 

Lep dan vam želim!

jatija

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

7. feb 2012 16:19

Hvala vam vsem za spodbudne besede! Super ste res! Limnol hvala za dobronamerno kritiko, ki me je še posebi podžgala in me še bolj motivirala!

Callum hvala za izčrpne nasvete, jih bom zagotovo upoštevala. Z vago se ne obremenjujem več, odkar sem začela z Insanityjem, ker sem že po prvem tednu opazila rezultate na sebi, vaga pa kot da je zmrznila. Muskelfiber me sploh ne daje, saj sem kak dan pred začetkom insanityja gledala na tv eno zdravnico, ki je rekla, da proti temu pomaga vroč izdaten tuš ali kopel takoj po vadbi, ko si še pošteno razgret. mislim pa da edino ne jem dovolj  in bom morala dodati še večerjo kasneje. Jem namreč nazadnje ob 17.00, razen, če vadim zvečer, potem po vadbi pojem kak jogurt z banano ali kakav z medom okoli 20. ure. To ne bo verjetno problem, ker rada papam Pijem 3-4 litre vode na dan. Slikice "before" imam za primerjavo.

Veseli me, če sem še koga navdušila.

Pa še si lahko kaj pišemo, začetniki in poznavalci

darjao.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. feb 2012 16:42

Pa še en dobronameren nasvet, darjao: ne pozabi na raztezne vaje! Vse mišice, ki jih obremenjuješ, je treba vsake toliko, obvezno pa po vadbi, raztegniti (nežno, počasi, ne sme boleti). Traja par minut, lahko ti pa prihrani veliko hudega. Pa srečno!

Sonja

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

7. feb 2012 16:44

Hvala Sonja, na srečo imajo Insanity vadbe vse to že zajete v sklop, naprej ogrevanje, potem raztezanje, vadbo in ohlajanje z razteznimi vajami.

darjao.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti