Muca

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

26. avg 2011 9:22

Ne vem, kako lahko verjamete, da je veterinar kaj tako butastega rekel (da ima mačka 9 življenj in bo že nekako)??? Pa kje vendar živite, da na takšne ljudi naletite? Bi še verjela, da bi kaj takšnega ven vrgel živinozdravnik iz časov pred 20 in več leti, ko jim je res bila ena glavnih dejavnosti po kmetih hodit osemenjevat oz. pomagat pri telitvah in podobnih zadevah.

Moj sosed je veterinar in obožuje živali in svojo stroko in ima opravka s kravami, konji, mačkami, zajci... Ko pridejo ljudje z domačimi ljubljenčki k njim v ambulanto, se zaposleni najprej z živalmi poigrajo, jim dajo kak pasji oz. mačji priboljšek in nato umirjeno žival spedenajo, kar je pač treba. Da ne rečem, da na terenu najde kup zavrženih in bolhastih mačk in to potem cartajo in zdravijo in iščejo prijazne mačjeljubce, ki bi za žival skrbeli in je tudi kasneje še veterinarska oskrba zastonj.

In tudi še v dveh veterinarskih ambulantah tu v bližini ni takšnih, ki bi izrekli besede, kot jih je TUMAAVGUST napisala.

Ognjič

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

26. avg 2011 10:03

tumaavgust, ce macek bruha pa ni vec v igri samo izbircnost.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

neznan uporabnik

26. avg 2011 10:07

MamaF - jaz se nikol nisem zgražač, ker bi mel slab dan al pik nate v doloćenem momentu. Ko si ti kake 2 tedna al nekaj takega, pisala o zapiranju čez dan, nisi omenila mačje kuge, kot si to sedaj. Če bi takrat tako napisala bi molčal. Ti si pa nasplošno napisala, da mačkam nič ni, če so same, če jim daš kako igračo in hrano+vodo in jih zapreš v sobo. Govora je bilo o lulanju po sedežni.

 

In sedaj se mi zdi, da zbiraš malo okol, kdaj je kdo kaj napisal in smo se nate zgražali. Jaz se nisem. Seveda pa je drugo, če si ti tako misliš. Tu ti jaz ne morem pomagat. Razen, da se zmenimo, da boš ti edina odgovarjala na zadeve o mačkah, ostali bomo pa tiho, ker itak pojma nimamo, ne!?

 

Če dobro prebereš, kaj sem takrat mislil z zapiranjem in kaj sedaj z veterinarji, boš opazila razliko. In tudi včeraj sem sam zapisal, da jaz večkrat vse pomešam in pozabim, ker preko interneta vsak dan konzumiram preveč informacij.

In tudi, si mene v svoje pisanje lepo vrinila. Tan nekje skor na koncu in neopazno. Ker česa si me obtožila, da jaz obtožujem, je resna zadeva.

Če ti ni jasno, zdravih mačk, ki samo lulajo malo, ker jim kaj ne paše al karkoli drugega se ne zaklepa v sobe. Če je pa mačka bolana, da komaj diha, se jo pa da v poseben prostor, da ima mir in ne hodi cela garda otrok gledat kako je in potem še pol vasi poleg. Taka mačka rabi mir in nego.

Mačk al katerihkoli drugih živali se pa ne zapira v sobe, ker bi se mogoče lahko polulala al pa razbila kako ful in blaznoooo drago dizajnersko umetnino, ko lastnikov ni doma.

 

Še glede hrane - noben resen veterinar ne bo izjavil, da je ena zanič, druga v specializiranih štacunah pa fajn. Pa, da je edino okej kuhat hrano za mačko al psa. Daj prenehaj zavajat, poleg tega pa še reklamirat potiho, ker tako baje stroka pravi.

 

Vsaka hrana je okej. Je pa najbolje sega po malem. Jaz žival opazujem. Mogoče je samo moja mačka čudna in ima najraje vsega po malen in taj je bil tudi pes od sosedov. Ali smo pa mi vsi total neki freaki, ki se itak nič ne razumemo in tu gor malo pišemo, ker tud veliko smo na internetu in nam je malo dolgčas.

 

Ti kot samodeklarirana ljubiteljica živali, bi lahko komu vsaj verbalno ušesa malo bolj navila, ko tukaj piše o 9 življenjih in tem, da bo že.

Ne se zgovarjat na miroljubnost do živih bitij, ker vemo kam take floskule vodijo.

 

Multivitamin

multivitamin

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

26. avg 2011 10:30

Vidiš Multi, tako kot si ti mene vrnil v en svoj post čisto po nepotrebnem. Zdej ko si pa sam v tej situaciji ti na ni kul, bi rekel. Glede mačk maš v mnogočem prav in te podpiram.

hedonist

neznan uporabnik

26. avg 2011 10:42

Priznam, da se tudi meni kdaj zgodi, da sem te obtožil in mi je potem hudo. Saj jaz nisem neko popolnoma nečuteče bitje, ki bi tukaj samo žalil in bi mi blo vseeno. Pa ne boš verjel, da mi tud zate ni.

 

Niti za MamoF, niti za bilo koga tukaj.

 

 

Sam ta maček sedaj že ne vem kok bruha, ne je, veterinarju se fučka, lastnici še bolj. Pa mu naredi pečeno hrustljavo slanino. Če bo to jedel in nehal bruhat si močno oddahni, da maš razvajenca doma. Idi v trgovino pa naredi baked bacon. Ti bo celo darlin Vanjič pravi ameriški recept zaupala.

 

Samo - NAREDI NEKAJ. Ne čakaj, da se popolnoma skozla, dehidrira. Pol boš lahko letala okol vetov in kuhala in ti čisto nič ne bo pomagalo, ker ti bo POGINIL zarad dehidracije in pomankanja določenih snovi.

 

Če ti drugi ne upajo napisat, ti bom jaz napisal, da si ti eno multi-razvajeno bitje v podobi bejbe. Pa ajd,stradaj sebe, če ti paše in kozlaj do neba. Če maš mačka pa skrbi zanj. Jaz ti nikol nebi otroka zaupal niti v 2 urno varstvo.

 

Pa kaj vi vsi res mislite,da sem jaz bedast al kaj????

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

26. avg 2011 11:07

multivitamin je napisal/a:

MamaF - jaz se nikol nisem zgražač, ker bi mel slab dan al pik nate v doloćenem momentu. Ko si ti kake 2 tedna al nekaj takega, pisala o zapiranju čez dan, nisi omenila mačje kuge, kot si to sedaj. Če bi takrat tako napisala bi molčal. Ti si pa nasplošno napisala, da mačkam nič ni, če so same, če jim daš kako igračo in hrano+vodo in jih zapreš v sobo. Govora je bilo o lulanju po sedežni.

multivitamin

Multi, prav zato, ker si se takrat jezil, ko sem napisala naj muco takrat, ko jih ni doma (pa je bilo jasno napisano da gre za odsotnost v času šole in službe), omejijo v en prostor, ko pa pridejo domov naj se ji maksimalno posvetijo, sem te zdaj vtaknila notri. da bodo videli, kaj se z muco sploh dogaja, ko jih ni doma. Zakaj? Kot prvo bo odpadla konstantna slaba volja zaradi polulanih oblazinjenih reči, in se bo vsaj videlo, ali muca z lulanjem protestira, če so oni doma ali ne. Drugo - če hočeš nadzorovati koliko in kam muca lula (medtem, ko te pač ni doma), da sploh vidiš kaj je na stvari, je verjetno to bolj pametno početi, če imaš za nadzorovat samo en prostor, ne pa cele hiše (stanovanja). S tega vidika sem takrat pisala o omejevanju prostora (nikoli pa o "zaklepanju" - pa saj nima smisla). Ker sem računala na to, da se boš spet jezil, ko sem napisala, kako sem jaz imela svojo muco zaprto v ločen prostor, da se ni družila z drugim mačkom (in da so virusi ostali tam notri). Še zmeraj se mi ne zdi noben zločin, če je mačka v času naše nekajurne odsotnosti omejena na, recimo, kuhinjo. Zakaj bi bilo to nekaj tako groznega? Moja kuhinja je velika 20 kvadratnih metrov, eni pa živijo v garsonjerah s 25 kvadrati, pa jih nihče ne obtožuje, da "matrajo" mačke, ki lepo živijo z njimi v istem stanovanju. Kadar nas ni doma, so naše živali pač same - in se kratkočasijo ali dolgočasijo ali kar češ na 16 ali pa 100 kvadratnih metrih. Tudi moj maček ostane doma v stanovanju, ko nas ni doma in pes tudi - da se razumemo - govorim o odsotnosti zaradi dela, šole, opravkov. In jima ni nič hudega - kar jima je lahko hudega je naša odsotnost in ne to, da sta pač v stanovanju. Ja kam boš pa dal mačko v bloku, če ne v stanovanje, pa če je to garsonjera - en majhen prostor, kaj ti preostane?

In zakaj sem te še vtaknila v en post (tvoj citat) - nikakor ne iz žlehtnobe, ravno obatno, ti si takrat napisal, da se mamaF trudi, ni tadrugi pa "dol visi". In tvoj citat sem uporabila zato, da sem pojasnila, da meni ni nič hudega še kaj napisati, samo, da bi "un tadrugi" končno pomagal tej ubogi mački - in nič drugega.

Eh, Multi, a ni škoda, no ...

S čim pa sem zavajala okoli hane in veterinarjev, kot mi očitaš? A s tem, kar ti lahko tudi zdrava kmečka pamet pove, da za živali človeška slana, začinjena in premastna hrana ni primerna? To sem napisala, ja in "reklamirala" še dietno hrano. Zdaj pa čakam, kdaj mi bodo proizajalci nakazali kaj na račun za to veliko reklamo - narejeno samo zato, da bi ta ubogi suh maček o Tumaavgust končno prišel k sebi.
Ko se bo to zgodilo, te pa vabim na pir, pa "peace brothers", pa si bova zgodbe o mačkah pravila - a ne bi bilo to boljše, kot da se midva tule nekaj "prčkava" zaradi nekoga, ki mu očitno (kot si ti prav napovedal) res "dol visi" za svojo žival.

Pa da ne boš mislil, nisem nič jezna nate, samo razočarana nad takimi, ki se samo izgovarjajo in si zatiskajo oči, ko je treba prevzeti odgovornost za svojo žival in tudi nad sabo, ker sem toliko naivna, da sploh "padem noter".

 

 

 

Mojca

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

26. avg 2011 11:30

Hudo, koliko perja okrog tega. Pa saj smo si ja različni. Vsak poskrbi za svojo žival kakor pač najbolj zna in če tumaavgust ne bi bila zaskrbljena zaradi svojega muca, sploh ne bi odprla teme. Sedaj pa bi jo nekateri najraje privezali na sramotilni steber kot največjo mučiteljico živali.

multivitamin je napisal/a:

Če ti drugi ne upajo napisat, ti bom jaz napisal, da si ti eno multi-razvajeno bitje v podobi bejbe. Pa ajd,stradaj sebe, če ti paše in kozlaj do neba. Če maš mačka pa skrbi zanj. Jaz ti nikol nebi otroka zaupal niti v 2 urno varstvo.
multivitamin

Ob vsem tem nesramnem soljenju pameti, ki po moje meji že na žalitev, mi je prišlo na misel, da se je tumaavgust dejansko bolj zasekirala za nizko težo svojega mačka kot pa starša, katerih 10-mesečni otrok je tehtal samo 3,5 kg http://www.radiokrka.com/Novice/Novica/tabid/90/select

Multi, korajža pa taka- upal si si napisat, kar si drugi niso. Bravo. Ampak kako veš, kaj si ostali upamo in česa ne?

Ljudski rek, da ima maček devet življenj pa sem žal tudi jaz slišala od veterinarja pred približno dvemi leti, ko je našega mačkona nekdo kresnil po kolku tako, da mu je sklep dobeseno prelomilo (bučka je ostala v ležišču sklepa). Od pripomb, da bo videl, če se mačka sploh splača zdraviti (njemu vsekakor se, ker mi je zaračunal 120€) sem od veterinarja dobila še napotek, da naj bo v izogib mačjim borbam vsaj 14 dni v hišnem priporu in informacijo, da se bo sklep sam zarastel tako dobro, da maček čez čas niti šepal ne bo več. Mačkon pa je dobil injekcijo antibiotika, proti-bolečinske pa ne, zato da bo čim bolj miroval. Takrat sem bila zaskrbljena ampak maček danes res ne šepa več.

Tumaavgust, med pljuvanjem si dobila tudi veliko koristnih nasvetov, tako da boš zagotovo našla rešitev za svojega muca. Mogoče pa veterinar res ocenil, da ni nič hudega in mimogrede navrgel ljudski rek, ki si ga lahko razlagaš kot slabo šalo ali pa kot namig, da ni razloga za skrbi.

LP, V.

neznan uporabnik

26. avg 2011 11:37

MamaF, mislim, da se midva perfektno razumeva. Samo, če boš bolje prbrala post med tvojim in mojim odgovorom sedaj, se bova verjetno strinjala, da je brezveze, da trošiva energijo. Ker na koncu se bo zgodilo, da si bova midva skočla v lase, ostali bodo se pa zabavali. In debata očitno gre v to smer.

 

In, da se midva malo sporečeva je okej, ni pa okej, da se midva pokrampava, da bodo drugi uživali. Raje ostaniva frenda kot do sedaj, ostali pa naj si rihtajo kakor vedo in znajo mačje in pasje pa svoje ljudske probleme.

 

Pozdrav tebi in tvojim mijauuuu.

 

Hug,

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

26. avg 2011 11:55

Multi - evo ti roka (ko bova šla na tisto pivo, se pa ne bova kregala ali je boljše Union al Laško). Evo, pa spet delam reklamo

 

 

Mojca

neznan uporabnik

26. avg 2011 12:16

Bova naročla Union, Laško, Guiness, Tuborg, Becks. Tak, da bo polna miza. Pol si bo pa vsak postregel po svoje. Malo naju bodo čudno gledali. Saj veš, ženska in moški ob mizi polni piva, debata od mačakah pa to.

 

Aja, jaz sem tud mel že bolano mačko. Sem poklical frenda, naj se v roku pol ure nacrta pri meni z avtom in naju pelje do veta. Če ni mogel, sem klical taxije in zahteval taxi službo, ki vozi mačke in živali nasploh. Pol smo prišli do veta. Pregled sem vedno plačal ful price, hrano in ostalo so mi ponavad uturili v vrečko zastonj. Tudi sok sem dobil in smetano. Smetano je pojedla mačka. Doma mam vedno specialno hrano, navadno iz reklam in tisto, ki jo jemo ljudje. In ona dobi pač tisto kaj hoče jest.

 

Slana hrana res ni okej. Ampak, ko je tako strašno vroče, ona mene pride lizat. Cele roke mi preliže in čelo ter obraz. Ker je verjetno slano od potu. Sedaj bodo dušebrižni itak znoreli.

 

In, ko je bla bolana, sem jaz uredil place in jo pustil, da se je zavlekla kamor se je hotela. Šel sem do moje osebne zdravnice. Ker nisem kaj preveč izkoriščal bolniških odsotnosti, sem ji razložil v čem je štos. In prosil za 14 dni. Samo nasmehnila se je, nit trepnila ni od začudenja in rekla, da kadarkoli bom rabil za take zadeve, naj pridem in bom dobil. Ona pa je rekla, da bo že tako uredila, da bo v karton napisala tako, da se jaz ne rabim nič obremenjevat.

 

Ko je bila mama še sposobna, ji je ona dajala injekcije in transfuzije. Sedaj tega več ne more. In smo zadevo porihtali. Edino se je enkrat zgodilo, da žal ni nič pomagalo in je v treh dneh umrla. Rak. Prepozno odkrit. 120 ur nismo spali in smo mirno sedeli in čakali. Če je kaj rabila je dobila, drugač smo jo pustili čisto pri miru. In to je zelo hudo gledat. Ko ti pred očmi usiha, vsako minuto manj diha. Ti pa čist nič ne moreš kot tam brezpomočno sedet. Tudi pri dragih ljudeh se mi je to zgodilo. In zato malo napihujem,da se ne bi komu od omenjenih po nepotrebnem, dokler se še da kaj narediti.

 

In verjemite mi, da je to nekaj najbolj groznega kar se vam lahko zgodi. To ni, eh, bo že. Takrat to je.

 

Važi za pir. Boma nardila žurko, da bodo poleg vsi samo od gledanja na tla popadali

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti