Čebulno-zelenjavni zavitek (štrudl)

neznan uporabnik

18. jul 2011 12:45

Hehe,dans nimam časa. Imam precej drugega dela in še v Graz moram popoldan. Al bom pa danes šel raje v Gradec - saj glavno, da se ne izgubim.

 

Neny111, a ti to kr zviješ in narežeš na kose? Mislim ali nafilaš po celotni dolžini in zviješ in narežeš ali vmes puščaš kaj prostora,da potem nekak podviješ testo, da fila ne pleza ven? No, ne vem, kako je s tem, da se mi ne bi vse razsulo in bi mel posebej pečeno filo in posebej testo.

 

Multivitamin

multivitamin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. jul 2011 13:11

multivitamin je napisal/a:

. Tako, da vzamem poavadi 3 pakete po 250 dek. Majo dimljeno in nedimljeno. Zelo priročna zadeva in cenovno ugodna - mislim da Eurospin.

multivitamin

Najbrž misliš pakete po 25 dag. Ker 250 dag je 2,5 kilograma. Dvomim, da take pakete prodajajo, še manj verjetno je, da gredo v tak štrudl, kot si ga opisal.

rimljanka

neznan uporabnik

18. jul 2011 18:53

Hvala za popravek. Sem predhodno, ko sem opisoval kako in kaj napisal 250 gramov. Tole z 250 dek se mi je pa kasneje zapisalo. Seveda je 250 gramov enako 25 dekagramov.

Bom popravil.

 

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. jul 2011 19:10

Multi, me veseli, a ti je dobro uspelo! Iz poročila pa kar diši! Me mika, da bi tale tvoj zavitek naredila jutri, ko imamo nekomu za čestitat pa se malo poveselit v hiši Ker ne jem mesa, bom pa "tvojo" slanino nadomestila magari z olivami, da bo izgledalo kot rozine

Mojca

neznan uporabnik

18. jul 2011 19:33

Ja, daš lahko recimo olive - obvezno črne in zelene - saj veš, za vabo. Poleg tega lahko daš tudi gobe. Jaz sem pač gledal, da je blo čimveč čebule. Ker sem delal prvič, sem dal od oka. Nekako toliko, kot bi drugače dal jabolk. Saj jaz sem prepričan, da ti obvladaš in ne boš rabila tehtat. Jaz namreč nikoli ne tehtam. Še onega kar mi stehtajo v tovarni in nato kupim v trgovini, pretvorim iz dek v kile

Lepo feštajte.

 

Multivitamin

multivitamin

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. jul 2011 22:29

Hvala! Ja, čebulni zavitek sem delala pogosto - vendar do sedaj vedno s kvašenim testom (kar navadno testo a kruh na tenko razvaljam in napackam z nadevom). Sploh za martinovo je taka "čebulna potica" super za kombinacijo z mladim teranom

Vedno pa v tem primeru porabim samo dosti čebule (kako kilco od oka, za eno štruco), pa jo fino prepražim (in solim), da postane zlato rjava. Surove pa nisem še nikoli dajala v tak zavitek, ker mi ni všeč bledična, na pol kuhana varianta. Tebi bi bila verjetno všeč tudi z dodano slanino
Ko smo že pri čebuli - pri nas je na raznih feštah ali pa kar tako, uspešnica slana pita s krhkim testom (razne variacije na temo "quiche Lorraine"). Spodaj podlaga iz slanega krhkega testa (pribl. 200g moke, 100 g masla, par žlic mrzle vode ali 1 jajce in sol - to so količine za okrogel pekač za pico), ki jo predhodno rahlo zapečem (ker mi ni všeč, če je "mokro"), potem pa naložim nanj praženo čebulo ali praženo čebulo+jurčke ali pač karkoli drugega primernega. To prelijem z eno napol stepeno sladko smetano, v kateri razžvrkljam 3 ali 4 jajca, malo solim, dodam muškatni orešček, potem pa hop v pečico za dobre pol ure oz. dokler površina ne postane zlato rjavkasta oz. tekoči nadev ne zakrkne. Še rahlo mlačna ali hladna je ta zadeva super tudi za na piknik ali pa kar tako, za prijateljsko kramljanje ob pivu Če se ti bo dalo, probaj kdaj narediti, je hitro in preprosto po mojem ti bo všeč Pa še krhko testo lahko imaš že narejeno v hladilniku tudi tri dni in ga pač uporabiš, ko si na volji za peko.

Mojca

neznan uporabnik

19. jul 2011 8:08

Quiche Lorraine - ja, to pa je itak zakon. Sem velikokrat jedel, nikoli delal. In sicer zarad tega, ker jaz imam nekak že skor strah pred vsem kar se imenuje testo. Ne glede na vrsto. Zarad tega sem spraševal za štrudl, ker to vem da je najlažje in še testo kupiš. Sem pa že parkrat bil na meji, da naredim pito a je nisem. Zaj, če je res tok enostavno, da daš 200g moke, maslo, vodo,jajce in sol in to pregneteš, bom verjetno tudi jaz še enkrat poskusil. Saj vem, da v bistvu nič ni tako strašno težkega, da se ne bi mogel naučit. Saj, če mi v prvo nebo ratalo, bom pa vprašal kaj sem delal narobe pa je. No,si mi kr velik poguma vlila za Lorraine, ti moram priznat.

 

 

Multivitamin

multivitamin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. jul 2011 8:51

multi, če daš moko, jajce, koščke masla, sol in malo vode v posodo, pa z navadnim mikserjem, z gnetilnimi kavlji premešaš do drobtin, potem v pool minute z roko spraviš v enotno kepo testa. In po pol ure v hladilnku (ali na hladnem) je testo pripravljeno.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. jul 2011 8:57

Meni je pa všeč pita iz testa, kot je opisala mamaF, za nadev pa samo prepražena čebula skupaj s slanino in vse potreseno z grobo soljo, pa potem zapečeno v pečici. <Hrustljavo, slastno, pa odžejat se moraš prav potem, ko malopo tega poješ 

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

19. jul 2011 10:24

Ojoj, dobro bom še to poskusil. Sicer bo trajalo cel dan al vsaj en delovni dan. Ker se že vidim, kako se bom pripravljal. Najprej si bom itak vse pripravil in potem bom verjetno obsedel kot pred giljotino in opazoval sklede in mikser... . Na koncu pa se bom verjetno itak smejal sam sebi, kak butelj sem bil, da se tega nisem prej lotil.

Ker redno berem tu gor, sem zasledil,da je treba tako testo, ko ga oblikuješ v pekač, preluknjati z vilicami in kao obtežit in napol spečt al samo preluknjam in dam gor nadev in čao v pečico???

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti