Keramična posoda od delimano

lidijaloc  

član od: 18.4.2012

sporočila: 1

18. apr 2012 20:55

lp,

tudi jaz sem kupila komplet posode Delimano.S kuhanjem v njej sem zelo zadovoljna,le vsi robovi so se okrušili,zgleda tako kot bi jih naglodakla miška.Sem že kicala in jo pošiljam nazaj,da mi jo zamenjajo.Upam,da jo bom čimprej dobila nazaj,kajti kuhanje v njej je užitek.

lidijaloc

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

17. maj 2012 9:51

Naši babici, ki kuha za nas vse, se je to tudi zgodilo. Na Delimanovi posodi izgleda celotni rob tako, kot da bi bil okrušen. Notranjost je brez praske, le robovi so uničeni. Pa samo tu in tam peče v njem in se zelo drži priloženih navodil.

yulchi

shaania25  

član od: 6.4.2007

sporočila: 75

17. maj 2012 12:00

Pred 1 mesecem sem vsa happy kupila ponev Delimano. Vse sem delala po pravilih. Tudi rahlo namazano z oljem sem jo pustila skozi ves čas (za elastičnost keramike) .Po pričevanju ostalih sem mislila, da je ta dotična posoda to, kar iščem ( zdravju nenevarna, BREZ SPRIJEMANJA, malo olja, ...). Pri prvi uporabi sem pekla palačinke in je bilo vse OK - zelo zadovoljna.  Potem pa se je začelo. Peka jajčevcev z malo olja - katastrofa, peka jajc - še večja katastrofa, praženje zelenjave - tako tako - veliko slabše kot teflon.  Zelo zoprno je tudi to, da je na koncu praženja zelenjave (v mojem primeru gobic in čebule) ne moreš samo obrisati in nadeljevati s peko npr. palačink ali omlete. Ostanki počrnijo in samo pod vodo lahko spraviš to dol. Za vodo pa moraš počakat, da se ponev ohladi...
Torej jaz sem zelo razočarana nad to ponvijo. A sem mogoče dobila kakšen ajnfoh kos? Ali je catch v podjetju samem ali keramiki? Tako mi je žal, da sem vrgla račun, saj sem bila 110%, da je to to in da ja nič ne more it narobe.

shaania25

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

17. maj 2012 15:12

prijateljici se je čisto zvila in pleše po steklokeramični. za ne-sprijemanje priporočam surovo lito železo, s patino (če seveda ne želite teflona). Jaz imam takšno rebrasto posodo. Žal počeno, ker sem jo zlorabila na indukciji na boosterju (zelo zelo hitra sprememba temperature) zdaj pa se je zapolnila in ne pušča več ;) (beri tema o litoželezni ponvi) http://www.gioiadellacasa.it/articolo.asp?IDProd=bistecchi pa za 20 € iz palmanove iz outlet villagea. Jaz se ne sekiram za žličko olja, da se hrana ne prijemlje. V naši dobi so ogljikovi hidrati tisti zaradi katerih se navadno reče, da se napačno prehranjujemo in redimo. Oziroma vsaj pazimo, da ne jemo skupaj oh in maščob. Zelenjavo z maščobo in meso z maščobo pa ni nič pretresljivega (beri: montignacova metoda) Malo olivca (če ne želite nič holesterola) ali putra, pa je. Temu se nisem odrekla niti v času hujšanja po montignacovi metodi.

Hestia  

član od: 9.10.2010

sporočila: 7

17. maj 2012 21:29

Shaania25

tudi sama sem imela podobne težave: prva peka palačink enkratno, vsaka naslednja peka pa so palačinke romale v smeti, ker so se zažgale ali prijemale posode. Ko sem prvič pekla piščančje meso in ga seveda preveč zapekla, sem prišla do ugotovitve, da se v keramičnih posodah hrana bolje speče na malo manjši temperaturi. In od takrat dalje nimam več težav s peko palačink ali drugih jedi ( palačinke pečem v keramični ponvi na steklokeramičnem štedilniku na stopnji 7 od 9-ih; v teflonski ponvi sem pekla na 9.stopnji. Palačinke se lepo spečejo, res pa je, da imam vedno pripravljen papirnat serviet, pokapan z oljem, s katerim sproti odstranjujem morebitne rjave madeže na ponvi. 

Preden obupaš nad keramičnimi ponvami, poskusi pražiti zelenjavo ali peči palačinske na manjši temperaturi.

Imam 4 keramične ponve različnih velikosti in proizvajalcev in sem z njimi izjemno zadovoljna in jih tudi ne bi več zamenjala za teflonske.

 

hestia

Hestia

shaania25  

član od: 6.4.2007

sporočila: 75

21. maj 2012 15:21

Hvala Hestia. Bom se držala tvojih nasvetov, čeprav to potem ni to, kar sem mislila. Namen uporabe ponve je bil predvsem za praženje zelenjave in to na visokem ognju - stir fry varianta. Vse to sem lahko delala v teflonski ponvi brez težav...

Prav tako ne vem, zakaj oglašujejo: BREZ OLJA, če še z malo količine olja ne gre

shaania25

ona  

član od: 31.1.2008

sporočila: 10

13. jul 2012 12:32

različne izkušnje z delimanom bi pripisala predvsem temu, da velika večina ljudi ne ve, da obstajajo dve seriji te posode, torej delimano ceramica prima in delimano ceramica forma. slednjo lahko kupite v sparu in podobnih trgovinah, prima pa v trgovinah dormeo in preko interneta/telefona -studio moderna. gre za to, da je forma cenejša, prima pa dražja in s tem tudi boljša, saj je le ta nadgradnja prve serije, torej je bolj dodelana, več je keramičnega premaza, posoda pa je zelo kvalitetna. tako da vam svetujem, da preden se "zaletite" v sparove akcije ipd, preverite zakaj je cena nekje nižja kot drugje, in potem razočaranja zagotovo ne bo! ;)

ona

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. jul 2012 9:23

Danes je v katalogu najboljšega soseda ugodna ponudba posode Aeternum s ker. prevleko CERAMIC OK.

Razmišljam o nakupu kakega kosa pa me zanimaajo vaše izkušnje konkretno s to posodo. S tem, da jaz bi jo rada prala v pomivalcu.

Hvala

marjja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

17. jul 2012 9:29

 

Tu sem našla še en link, ampak ni konkretno za to posodo. Cenovno se mi zdi tale sosedova (pre)poceni. 

npr: ponev 22cm/12€,  24cm/13€, 26cm/15€, kozica 20cm/15€. Kaj mislite, je vredna nakupa?

 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2194

marjja

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. jul 2012 17:36

S keramičnimi ponvami imam smolo. Prvo, ki sem jo kupila, najmanjšo, za proizvajalca ne vem, je bila v uporabi en teden. Potem sem v njej na suho popekla čebulo za juho in je šla k vragu. Pečen jajček je bilo treba postrgat in namočit ponvo, enkrat, drugič je šla v smeti.

Malo pred novim letom sem kupila novo, aeternum. Kupila sem jo v merkatorju in je bila med sličnimi najdražja. Zgledala je precej bolj kvalitetna kot tale v katalogu, ker ima precej debelo dno. Je pa zunaj črna, keramika pa bela. Po enem tednu se je pojavila prva črna pikica in to ne na dnu, ampak  na robu, dva cm od dna posode. Na žalost sem račun vrgla stran, drugače bi jo reklamirala. Zdaj je že vsa pikasta, ne vem, ali je bila zanič serija, ali zanič firma.

Ko se malo pohladim, bom verjetno kupila delimano v dormeo trgovini.

Lijana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti