Živim na veliki nogi!

giga 33  

član od: 29.1.2009

sporočila: 46

22. maj 2011 18:12

Draga Hema. Popolnoma razumem tvojo jezo. Jaz imam nogo št. 42 in visoka sem 183 cm. Ko dobim lepe, moderne čevlje ali hlače, ki so mi v pasu in dolžini prav, je kot  bi zadela na lotu. Muka mi je hodit po trgovinah in spraševat po podaljšanih hlačah, (moj rekord je 24 kavbojk različnih modelov in znamk v šestih trgovinah v enem popoldnevu; domov sem prišla brez kavbojk, pa da ne boš mislila da sem zbirčna ) pa tudi poslušat pametovanje določenih trgovk, kao pomerite, saj so velike številke. Sprijaznila sem se, pač nisem po standardu in v omari imam malo lepih in modernih kosov, saj raje kot da hodim okrog v prekratkih hlačah in da stiskam prste skupaj v premajhnih čevljih, raje ne kupim nič novega. Ko sem bila majhna, sem rekla noni da si bom odrezala palca na nogah,ker imam prevelika stopala in v šoli me zafrkavajo in razložila mi je, da moram imeti velika stopala ker sem visoka in da če bi imela manjša, nebi mogla niti hodit, saj nebi imela ravnotežja. Par let sem se tako tolažila, potem pa sem odrasla. Veš kaj Hema, midve vsaj na plavutkah prišparava. Pa srečno pri naslednjem nakupu.

giga 33

neznan uporabnik

22. maj 2011 18:17

Pa jaz sem mislil nekako kot Venday,če že ne gre drugač.

Kaj sem jaz nardil? Opozarjam vedno, ko se kaj takega zgodi. In vedno bom.

 

In ne ti meni dragi kolega Hedonist pajtlaj tu fore,da mam neargumentirana stališča in bedasta povrh. Svoje pisanje malo poglej.

Sicer sem se pa jaz že sprijaznil, da si the best.

 

Pa zaj me prosim spet ne naderi,da sem blesav. Ti si pa lep pa pameten. Kaj češ.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

22. maj 2011 18:40

In čemu le,bi se morala Hema, jaz pa še maso drugih prilagajat nekim zblojenim menegerjem al poslovodjem po domače in še bolj zdolgpčasenim prodajalkam. ????!!!!

 

Pa nosit denar v Italijo, Avstrijo,London. ??? Čemu?????????

 

Ker oni rečejo,da ni, v Londonu pa je. In mivsi skup gremo raje šutke v London kot,da bi zahtevali v Sloveniji londonsko ponudbo. V tem je štos. Čevlje po meri si pa v tujini dajo delat samo premožni ljudje. Ali pa za res posebne priložnosti. Če še kdo ne ve, čevlji po meri v Londonu pri dobrem in ne ravno ful razvikanem čevljarju stanejo od 800 funtov naprej. Na Dunaju pa od 700 evrov naprej.

 

No ,nekaj podatkov. Za čevljarsko industrijo in tržnike obutve.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

22. maj 2011 18:58

Samo še nekaj, nikoli in nikdar ne bom pristal na parceliranje. Tolk sem pa že star,da vem o čem govorim. Pristanem na objektivno kritiko,menjavo mnenj.

NE pristajam pa na parcialna mnenja . Jaz mam normalno - baje- cifro za moškega - 43. In, ne pristanem na to,da se bo nek trgovec delal norca iz mojega prjatla al prjatlce,ker ma večjo al manjšo cifro.

 

Ne glede ali so to čevlji,majica,obleka. Vseeno. In od tega ne odstopam. Ne odstopam od tega stališča, da ima vsak pravico zase. In tu se bom drl in blesaro dokler me ne skinejo. Ne bom dovolil,da se kogarkoli mečka. Ne. Tu je pa pr men konec debate. In dokler bom to lahko ponavljal bom. Point!!!

 

Multivitamin

multivitamin

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

22. maj 2011 19:23

... Zakaj bi morala jaz hoditi v Italijo če lahko ostale kupujejo za vsakim vogalom. ...

Mislim, da Italija ni dobra destinacija za nakup čevljev z velikimi številkami, prej za tiste z zelo majhnimi.

V večjih in od Amerikancev bolj obiskanih mestih so seveda tudi trgovine z večjimi številkami, ampak kar jih poznam, so precej drage. Kakšen zanimiv par utegneš dobiti tudi v trgovinah, kjer prodajajo zadnje pare, ampak to je bolj loterija, kot ne.

Raje naredi  tako, kot ti svetuje Viva Meier, če so ti pa všeč kakšni čevlji domačih proizvajalcev, jih navadno ni problem dobiti, če se obrneš naravnost na tovarno.

Na politiko nabave v obutvenih trgovinah se sicer nič ne spoznam, mi je pa enkrat (ko me je zanimalo, kako vedo po koliko parov različnih številk istega modela naročiti) razložil lastnik take trgovinice, da dobijo vsako novo pošiljko v paketu in po ključu, ki ga bolj ali manj določa posrednik. Bi kar verjela, da gre pri nizkocenovnih trgovinah nekako tako.

 

nola

neznan uporabnik

22. maj 2011 19:36

Jaz se absolutno pridružujem Vivi in Noli. Če le imaš možnost pejd v London. Čist resno. Tam dobiš absolutno vse kar ti srce poželi. Tudi po nizkih cenah iz za par sezon.

 

Edino kar mene zavede v Londonu so žuri. Al pa samo šetat okol pa uživat, magar nič ne kupiš.

London je fajn. Res.

 

Multivitamin

multivitamin

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

22. maj 2011 19:47

Aja še to, me je ravno nola spomnila... par mesecev nazaj sem se zapičila v par čevljev ene prodajalne srednjega cenovnega razreda. Bili so v dveh barvah, potrebovala sem št. 41. Po preučevanju polovice slovenskega ozemlja in vedno istem odgovoru "ne nimamo več 41..." mi ena prodajalka le razloži, da je pri njih sistem tak, da če ima določen model npr. 2 barvi od tega ena barva pride v najmanjši številki - 35, druga pa v največji 41, skratka obeh barv ne proizvedejo v obeh številkah. Moj izraz na obrazu, ko sem to slišala itak ne more biti opisan v besedah, po kaki logiki se pride do takih odločitev glede proizvodnje modelov mi bo pa tudi večna uganka...

 

Kar pa se tiče Vendelininega nasveta...ne vem no... kolikor sem sama komunicirala s prodajalci in podobnim osebjem je bil vedno pokazan en strašanski odpor, da bi se premaknili 1 milimeter več kot je nujno potrebno zame. Pa si upam trdit, da sem vedno uporabljala kulturni način komunikacije, ker mi verbalni izbruhi niso ravno način delovanja. Sicer dopuščam možnost, da je bilo temu tako, ker večinoma kupujem v trgovinah cenejšega razreda, kjer jih verjetno mojih 15e ne zanima toliko, da bi si dali z mano dodatno delo...

Viva Meier

neznan uporabnik

22. maj 2011 20:03

Draga Viva, vztrajaj. Ne agresivno. Saj  se da lepo tudi v štacunah, ki jih omenjaš. Veš, trgovci se morajo zavedat,da je tud 15 evrov dnar. Ker je.

 

Multivitamin

multivitamin

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

22. maj 2011 20:54

Oh, ja!

Kakšen odziv. Multi in Hedonist, ne se prepirat, ker mislim, da imata oba delno prav vendar.......

Multi, pri 37 letih sem prišla do zaključka, da z glavo skozi zid se ne da. Butasti trgovci bodo ostali butasti pa lahko še take scene delam, le kakšen kupec me bo čudno gledal.

Hedonist, glede na to, da sem trenutno (ne po lastni krivdi, ampak zaradi bolezni) na zavodu in od tam pač ne dobim bogastva, mi čevlji po naročilu odpadejo. Po drugi strani se mi pa tudi butasto zdi, zakaj hudiča bi morala naročat čevlje, če je pa tok trgovin in se jim pač milo rečeno je.. za kupce.  " Imamo tole, če ti ni dobro pa nič!"  Zakaj že!!???  

Giga33 , e duša ki razume... sej moji višinci so se pa ustavili pri 182cm. Pa vsi rokavi so prekratki.......pa saj veš kako to zgleda.

Še dobro, da sem bolj na šport usmerjena in so mi "supergi" čisto kul.

Ali bi potem laže dobila čevlje v Avstriji-Celovec?

 

Lep dan oz. večer.

hema

neznan uporabnik

22. maj 2011 21:06

JA ABSOLUTNO. Če ti je bližje Klagenfurt pejd tja. Al pa Graz. Tudi Dunaj ni daleč. Zagreb tudi ne. Odvisno kje v Sloveniji si, nimaš do velikih mest kaj daleč. Milano,Zagreb, Dunaj, Muenchen. Kamorkoli se obrneš nimaš kaj več od 500 km.

 

Aja, bi ti pa jaz kot kolegica Viva Meier svetoval London. Če le lahko. Če nabereš eno 400 funtov si lahko garderobe in čevlev nakupiš za 5 let. Plus avion seveda. Pa sedaj bodo max razprodaje avgusta.

 

Saj se ne kregava. Temu se reče kolegialno izmenjevanje mnenj na kulinariki.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti