Magnezijev klorid

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

4. sep 2011 20:54

aleksandra_f,

ja, pa bo res "vse v glavi" - očitno pri tebi je, ker tako zelo otročje trmasto nočeš razumeti, kaj ti hočemo dopovedati: nihče ne dvomi v tvoje težave. In če so tvoje težave posledica pomanjkanja magnezija, potem je jasno, da ti magnezij pomaga. Ampak - za božjo voljo, ženska! Te stvari je treba jemati po potrebi in po pameti! Nikar, za boga milega, ga ne lopataj z veliko žlico, tako, da sploh ne veš, koliko ga dobiš in kaj počne v tvojem telesu. Ker je samo vprašanje časa, kdaj ga bo preveč in sama niti približno ne znaš oceniti, kdaj se bo to zgodilo. Takrat bo pa cirkus, pač z malo drugimi, a nič manj (ali pa še bolj) resnimi težavami. Ampak... kako že praviš? Škoda nedelje? Mogoče pa res.

Sonja

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

6. sep 2011 15:06

Dokumentarni film  o informirani vodi, o tem kaj nam sporoča  - o tem govorijo doktorji, akademiki, raziskovalci,... skratka, po vsej verjetnosti, bolj kompetentni ljudje, kot večina ljudi, ki tule trmasto trdi nekatere stvari le zato, ker se jim pač zdijo nemogoče.

http://www.skrivnosti-sveta.com/page/2/

LP

 

 

http://zaspancki.si/

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

6. sep 2011 15:22

Vanja, če guglaš tistega Masaru Emoto, boš videla, da človek nima nobene veze z znanstveniki in to tudi sam priznava.

Ne gre vzeti vsega, kar najdemo na internetu, za sveto resnico.  In tudi ne gre s trmoglavci zmerjati strokovnjake iz tega področja, ki za sprostitev pokukajo tudi na ta portal. Bi rekla, da vseeno več vedo o teh rečeh kot npr. nekdo, ki piše pravljice.

Ognjič

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

6. sep 2011 15:54

V tem filmčku govorijo doktorji, profesorji, akademiki, ...

In ne, ne zmerjam, samo res me moti, da se čisto zmeraj razvije tema v smer posmehovanja, takoj, ko nekdo razmišlja malo bolj "alternativno".

Mariskatera reč je bila pred leti nepojmljiva in zasmehovana, danes pa je povsem umevna.

 

lp

http://zaspancki.si/

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. sep 2011 16:07

Jaz sem v dar dobila stekleničko, ki se ji reče Flaška, na kateri je odtisnjena ena zadeva in naj bi navadno vodo spreminjala v živo vodo (ok, ne vem ali je to isto kot informirana ali ne, ampak očitno je princip "spreminjanja" isti). Jo uporabljam, ker sem jo pač dobila in je priročna, predvsem pa zato, ker je steklena (zaradi okolja in higiene), vendar pa nisem opazila nobene razlike v počutju, zdravju itd.

 

JJ

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

6. sep 2011 16:24

vanjatajnsek je napisal/a:

V tem filmčku govorijo doktorji, profesorji, akademiki, ...

In ne, ne zmerjam, samo res me moti, da se čisto zmeraj razvije tema v smer posmehovanja, takoj, ko nekdo razmišlja malo bolj "alternativno".

Mariskatera reč je bila pred leti nepojmljiva in zasmehovana, danes pa je povsem umevna.

 

lp



http://zaspancki.si/

 

Če je stran, ki si jo nalepila, vodnjak modrosti, iz katerega vlečeš svoje znanje, potem se ne razburjaj, če se ti kdo prizanesljivo nasmehne.

Posmehoval se pa nihče ni, najmanj pa zares kompetentni ljudje tule na forumu, kjer se - glej si ga no - preverjeno oglašajo tudi čisto tapravi profesorji in raziskovalci.

Večina tistih, ki se reklamirajo po internetnih straneh, podobnih tej, ki si jo prilimala, premore toliko verodostojnosti kot strokovnjaki v tv reklamah za pralne praške.

Če si torej želiš resne obravnave, posreduj link na kakšno, vsaj za nianso manj pritlehno stran.

Res je, da so bile mnoge reči, ki so danes samoumevne, pred leti nepojmljive.

Neumnost ni ena od njih.

nola

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

17. sep 2011 15:31

Magnezijev klorid se dobi tudi v lekarni Videm Krško.

Risbo  

član od: 2.10.2005

sporočila: 3

17. okt 2011 23:47

Magnezijev klorid  se dobi v Kalčku v Ljubljani pod nazivom "Nigari" (za izdelavo tofuja) po smešno nizki ceni, glede na cene, ki so navedene v tem forumu.

Risbo

Risbo

Zdravc  

član od: 23.10.2011

sporočila: 6

23. okt 2011 20:54

Risbo, res je, v Kalčku in še kje drugje se dobi magnezijev klorid pod nazivom "nigari" po smešno nizki ceni, samo si pozabil napisat, da je še bolj smešno nizka vsebnost magnezijevega klorida v njem. Je pa zato količina žvepla in ostalih primesi tolk višja (preberi si malo na netu, pa ne od tistih, ki prodajajo nigari in se hočjo znebit starih zalog), da me je smeh po enem tednu minil. Sem preizkusil na lastni koži in od takrat prisegam samo še na čisti magnezijev klorid, pa še ta ni vsak dober. Da me ne bi narobe razumel, to ti pišem dobronamerno, ti pa kakor veš in znaš. Jasno, razen če ne delaš reklamo za Kalček.

Zdravc!

Zdravc

Risbo  

član od: 2.10.2005

sporočila: 3

24. okt 2011 2:45

Zdravc,hvala za opozorilo.Ko sem kupil nigari v Kalčku še nisem vedel za ta forum in nisem bil seznanjen s podrobnostmi glede magnezijevega klorida. Zaupal sem vsebini napisa na ovitku nigarija, kjer piše,da so sestavine magnezijev klorid in minerali v sledovih. Šele po tvojem opozorilu sem šel na net, pa nisem nikjer dobil podatkov o žveplu. Nazadnje sem šel še na  internetno stran proizvajalca in dobavitelja tega nigarija-   http://www.organic.nl/pdf/57060.pdf, kjer so navedeni podatki o vsebnosti magnezijevega klorida (95%). Ne vem, zakaj ne bi zaupal tem podatkom.

Prosim te, če mi lahko posreduješ internetne strani, kjer si ti dobil  podatke.

Risbo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti