Magnezijev klorid

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

10. jun 2015 20:18

Borchi,

zdaj mi pa povej, kako, po tvojem mnenju, naj se človek s poprečnim poznavanjem zgradbe, sestave in delovanja svojega telesa, ODLOČI, koliko magnezija (ali pa česar koli drugega) na dan potrebuje? Na osnovi česa? Kakšna alternativna stališča? Utemeljena s čim? Ne vem, kaj ti razumeš pod insulinsko resistenco, si pa zelo dobro predstavljam, kaj pod tem pojmom razume 99 % članov kulinarike (nič). Pri tovrstnih zadevah demokratični diskurz nima nobene vrednosti. Ponujati "demokratično izbiro" nekomu, ki se mu ne sanja, kaj sploh izbira, je.... no, ti najdi pravo besedo za to.

Gospoda Mercole sploh ne poznam, ti si ga omenil, skupaj z - po tvoje - njegovimi glavnimi zaslugami (o drugem pa nič). Kje je torej kakšna diskreditacija? Kaj imajo osteopatski prijemi z magnezijem ne vem, ti pa tudi nisi pojasnil.

Pa še čisto mimogrede - dandanes se da doktrorirati in dobiti profesuro iz tako rekoč česar koli. Še ne tako zelo veliko let nazaj je izbruhnil neznanski (in po svoje zabaven, po svoje tragičen) cirkus, ko je Sorbona podelila doktorat Mitterandovi astrologinji (uradno iz sociologije, ker so astrologijo izgnali z univerze že v 17. stoletju). Ja, denar zmore marsikaj. Vedno je in, kot kaže, vedno bo, pa ne samo pri nas.

Vesnuška - kaj češ. Verjeti je zastonj, če hočeš vedeti, je pa lahko cena zelo visoka.

Sonja

Borchi  

član od: 3.5.2012

sporočila: 28

10. jun 2015 22:42

limnol in vesnuška

 

Magnezij in njegovo obliko magnezijev klorid, tudi v obliki olja, uporablja z odličnimi rezultati sto tisoče ljudi po vsem svetu, od vrhunskih športnikov do obolelih. Potrjeno z nič koliko študijami s strani uradnih inštitucij. Tu ne govorimo o alternativni medicini.

Jaz osebno sodelujem z dolgoprogaši-ultramaratonci, ki ne morejo prehvaliti magnezijevega olja in gela (izdelanega iz magnezijevega klorida), in so mi izredno hvaležni, da sem jim predpisal to obliko, saj so prej imeli probleme, ker niso mogli brez stranskih učinkov vnesti dovolj magnezija v telo.

Če vidva na podlagi izključno vašega mnenja izoblikovanega na osnovi vašega vedenja, ne verjamete, da deluje, vaju nihče ne sili, ne zdi se mi pa primerno, da govorita, da ne deluje, ker se vama tako zdi.

Kar se tiče jemanja Mg, sem povedal, da se doza najlažje določi na podlagi mineralograma in da je Mercola predpisal 150-700 mg glede na vrsto faktorjev. vsebnost magnezija se je od leta 1950 zmanjšala od 25 do celo 80 % v vsakodnevni prehrani, zato je potrebno mineral dodajati, če ne jemo res izredno pazljivo. Če želite vedeti kdaj 150 in kdaj 700 in zakaj, preberite njegovo študijo na cca 50 straneh. Mislim, da je celo objavljena nekje na spletu. Drugače pa vama jo lahko jaz pošljem.

Debato z moje strani zaključujem, saj ne vodi nikamor drugam kot v napihovanje ega. Verjamem tudi, da bo moje pisanje marsikomu odprlo oči in pomagalo pri odločitvi. 



Borchi

Sporočilo je spremenil(a) Borchi dne 11. 2015 10:10

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. jun 2015 23:15

Borchi, ti pa skušaš učiti ptiče pet ... 

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. jun 2015 23:45

Borchi je napisal/a:

limnol in vesnuška

 

Jaz osebno sodelujem z dolgoprogaši-ultramaratonci, ki ne morejo prehvaliti magnezijevega olja in gela (izdelanega iz magnezijevega klorida), in so mi izredno hvaležni, da sem jim predpisal to obliko, saj so prej imeli probleme, ker niso mogli brez stranskih učinkov vnesti dovolj magnezija v telo.

 


Borchi

 

Vse Borchijeve zapise bi bilo treba izbrisat, ker so očitno samo prikrita reklama (ne mislit, da mi je šele zdaj potegnilo), kot prizna z zgornjim stavkom.

 

P.S: Meni se zdi škoda časa za branje teh "klobas", s katerimi nas pitaš. 

 

 

Vanja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

11. jun 2015 2:23

proxima je napisal/a:
Hm, kaj se pravzaprav zgodi z magnezijem v jetrih?

In kako pride magnezijev ion skozi debele, lipidofilne in ionofobne plasti kože?

lp, proxima



Joj, no, pa kaj je potrebno take stvari res vedeti? 

Če so naše none in pranone 100+ let nazaj preživele brez odgovorov na ta vprašanja in celo brez jemanja tehle magnezijevih dodatkov, bomo pa še mi, upajmo  

Mojca

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

11. jun 2015 6:47

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
 

Vse Borchijeve zapise bi bilo treba izbrisat, ker so očitno samo prikrita reklama (ne mislit, da mi je šele zdaj potegnilo), kot prizna z zgornjim stavkom. 

P.S: Meni se zdi škoda časa za branje teh "klobas", s katerimi nas pitaš. 

Vanja

 .

Ko nekdo tako trdno vztraja pri opisovanju čudežnih  učinkov nekega sredstva, je prvo, kar mi pade na misel, da ne iz človekoljubnosti, temveč iz koristoljubnosti. 

 

PS: Kaj vse si športniki za dosego boljših rezultatov pustijo "vnesti v telo", ali jim vsilijo, bi pa tudi lahko razpredali na dolgo in široko.



Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 11. 2015 06:49

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. jun 2015 8:12

Borchi,

saj to ni debata, ampak vseeno najprej malo razmisli, kaj napišeš. Čeprav moram reči, da je tvoja reklamna kampanja dokaj uspešna in sploh ne neumno zastavljena za tvojo ciljno publiko. Je pa še prostor za izboljšave. Ker so še vedno živi mnogi, ki se še spomnijo leta 1950. V Jugoslaviji so namreč leta 1950 še pospravljali vojne ruševine in hrana je bila na karte, pa še tistega, kar ti je po kartah pripadalo, nisi vedno dobil, ker preprosto ni bilo. Tako da o kaki bogati raznoliki prehrani ni bilo kaj dosti govora, že to je bilo veliko, da je sploh bilo vsak dan kaj na mizi. Koristno bi bilo torej, da svoje argumente izbiraš malo bolj previdno. Čeprav očitno ni nujno.

O športnikih in prezagretih rekreativcih je pa že Cila vse napisala. Ker to srenjo za silo poznam (od znotraj, insajderske informacije tako rekoč), vem, kako približno pri, ne vseh, ampak premnogih, delujejo miselni tokovi:  če jim daš na izbiro 10 minut manj na maratonu oktobra 2016 ali zdravje, bodo pograbili prvo, pa če bo treba požreti živega hudiča in zastaviti celo nogo spomladi 2030.



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 11. 2015 08:27

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

11. jun 2015 10:32

Borchi je napisal/a:

Če bi kdo želel vedeti več, mi lahko piše ali obišče v Kaliforniji. ;)


Borchi

Jaz bi te pa obiskala. In kje točno živiš?

V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti