Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Draga moja, curb your enthusiasm. Kuhaj zelenjavne zadeve, ki jih je delala tvoja mama, uči se tega, vprašaj mamo itd itd, na netu pa ti ravno vsega ni treba povedati. Saj lepo, da si vesela, ampak vseeno, ne vsega povedat. Upoštevaj tale nasvet, čez kakih pet let ga boš pa tudi docela razumela. Pa srečno.
Vendelina jr.Jaz sem že ena tistih, ki si je do 19 leta komaj znala speči jajce. Razlog? Moji doma. Nikoli ampak res nikoli nisem znala skuhati nič, kar bi jim bilo po volji. Ali sem preveč umazala posode ali pa kaj podobno bednega, da se ne maram spomniti na to. Pa sem vse skupaj opustila in nisem imela niti veselja. Še ko sem si pekla jajca, me je oče zafrkaval, da kako pa jaz ubijem jajca v ponev?! Mislim, totalna zafrkancija. Potem sem šla na faks in se opogumila in jedla veliko bolje kot doma. Šele potem sem videla, kako zanič je kuhala moja mama. Ja, res kuha zanič. In doooolgo ni priznala, da pa jaz kuham bolje. Zdaj z veseljem pride na kosilo in me ne mnore prehvaliti. Ker res kuham bolje. Je pa priznala, da njej se to nikoli ni preveč ljubilo, če priznaš se ti pol oprosti:)
Izhajam iz torej totalno anti kulinarične družine, mislim na svoje starše. Moj brat je namreč poklicni kuhar in šef kuhinje. Torej od kod sva pobrala najin talent, ne vem:)
Zatorej, začetnica, samo pogum! Nič drugega ne rabiš, vse ostalo pride kar samo.
JelenckovaMirjan, in kje je dodana vrednost v tvojem postu? Just askin..
Vendelina jr.Hm, pri vsem, kar počnem v kuhinji, in pri vsej literaturi, ki jo imam, mi taka ideja ni kapnila.
Hvala, motovilčica, si bom začela zapisovat - oziroma prepisovat iz enega starega, že malo zamaščenega rokovnika, starega nad 25 let - naše domače recepte, pa od babice, tašče, mame, tet in prijateljic. Barvni priner bo naredil svoje tudi s fotografijami. Bom hčeri za doto to dala, hehe
Mamamia
mamamia| mamamia je napisal/a: |
Hvala, motovilčica, si bom začela zapisovat - oziroma prepisovat iz enega starega, že malo zamaščenega rokovnika, starega nad 25 let - naše domače recepte, pa od babice, tašče, mame, tet in prijateljic. Barvni priner bo naredil svoje tudi s fotografijami. Bom hčeri za doto to dala, hehe |
A sinu pa ne? Če se temu ne reče dota, se reče pač....kako drugače.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton

Bowla s kozicami