4. apr 2011 9:22
shikana je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Vem da ta program izvaja dr. Sentočnik in ko sem se pozanimala bi me ta avantura stala še dobri 200 dodatnih evrov na mesec. Za pol letni program bi tako odštela 1200eur. To se mi zdi kar veliko denarja, zato me zanima, če obstaja še kak drug podoben program, kjer bi se lahko vključila z napotnico. Branje po forumih namreč ni obrodilo sadov.
|
Draga moja, tole se na prvo branje ne bo zdelo najbolj prijetno, ampak včasih je palica, ki tepe po denarnici, hudičevo dobro vzgojno sredstvo. In tudi določene stvari je včasih potrebno izraziti v denarju, ker potem dobi vse skupaj drugačno podobo, recimo bolj realno.
Ne vem, kakšno je tvoje trenutno ekonomsko stanje. In je tudi res, da je cenejša hrana ponavadi tista, ki je bolj redilna, škodljiva in kar je še tega. Ampak, draga moja, svoj ITM si pridelala v dolgih letih (to se ne da od danes na jutri, pa tudi v enem letu načrtnega prevelikega hranjenja se tega ne da storiti) ko si pojedla preveč in si se premalo gibala. Tistih 1200 EUR si ti na nek način že pojedla vnaprej in zdaj ti ni druge, kot da to akceptiraš. Hočem reči, tudi če najdeš programe, kjer je manj lastne udeležbe v smislu, da je treba manj plačati iz svojega žepa - dejstvo je, da si pač vsaj za 1200 EUR preveč v življenju že pojedla in za vsaj takšen znesek se verjetno tudi nisi gibala. V teh 1200 EUR je na nek način zajetih tudi tistih 150 EUR, ki bi jih lahko namenila, kaj pa vem, korektnim pohodnim čevljem in nogavicam (pa bi stvar zdržala kar nekaj sezon redne uporabe in glej ga zlomka, cenejše bi bilo, kot je hujšanje). Pa v tistih 1200 EUR je na nek način zajetih tudi vrsta hobijev in druženj brez hrane, ki bi se jih lahko udeleževala (in bi šel čas za kaj drugega kot za hranjenje), pa se jih nisi. In v tistih 1200 EUR je vsekakor vključeno tudi to, da ste kupovali preveč hrane, skratka v bistvu se trka na tvoj proračun in njegovo porabo.
Kakorkoli obračaš in kakorkoli se to ne sliši prijetno, 1200 EUR je račun, ki ti ga je izstavilo življenje zaradi napačnih odločitev. In sedaj imaš šanso, da tole popraviš. Ne zakockaj te šanse, ker druge morda ne bo več. Če pa bo, pa zanesljivo dražja.
Da ne govorim o tem, da je misel na to, da se plača 200 EUR na mesec za hujšanje, strahovito dober motivator.
Saj tudi ostali, ki ne hujšamo, včasih razmišljamo, če bi šli na večerno organizirano rekreacijo, ampak si rečemo, če sem že plačal/a, pa grem. In nam je hitro jasno, da je bila to pametna odločitev.
Vendelina jr.