Težaven recept :(

dwyane  

član od: 29.3.2011

sporočila: 1

tema odprta - 29. mar 2011 23:51 | ogledi: 9.395 | odgovori: 24

Pozdravljeni!

Nikakor ne najdem recepta za omenjeno jedo:

Prekajena postrv z muslin hrenom in lososom na rukoli

Za postrv sem že našel, vendar kakšen hren je to muslin in kako se pripravi losos na rukoli? :/

Najlepša hvala za odgovore.

dwyane

neznan uporabnik

30. mar 2011 2:13

Bom jaz malo pameten ponovno. Saj niti sam nisem prepričan. Losos je verjetno mišljen kot file, ki ga na htro opečeš z vsake strani, da dobi skorjico in barvo in ga nato položiš na krožnik, ki si ga prej obložil z rukolo. Ta je lahko sveža ali pa rahlo popečena posteljica od rukole. To narediš tako, da v eni ponvi srednjega diametra, daš najprej olivno olje, če ga maš. Če ne pa rastlinsko. Pol dodaš oprano rukolo, da zacvrči in umakneš z ognja. Na tako posteljico pa položiš hitro pečen file od lososa, ki ga na koncu samo malo potreseš z grobo morsko soljo.

Glede hrena pa nimam blage veze, kaj misliš???

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

30. mar 2011 4:21

Pri rukoli pa res pazi. Ponev naj bo nekje velika al malo manjša kot taler. Not samo žlico jedilno al maybe 2 olivnega olja in gor vsipaš rukolo. Eni dajo poleg slanino. Stvar okusa. V  glavnem, ko to gor vržeš mora nardit cvrčanje. In takoj umakni. To je stvar sekund. Ker se skrči, presipaš to na krožnik, zgleda, kot palačinka. V glavnem posteljica oz podlaga rahlo hrustljava. Lososa pa tud na brzaka. Mogoče 1 al minuto pa pol na vsaki strani. Če boš mel debelejšo rezino raje dve minute po strani. Če bo več, ti bo vse razpadlo. Ker je že rukola rahlo hrenastega okusa, bi ti jaz priporočal, da si kupiš v kozarčku hren s smetano al jabolki. Pa še poesebaj lonček kisle smetane, creme fraiche al pa jogurta,kislega mleka in to zmešaš s tem hrenom, da je tekoče. Tudi kanček majoneze dodaš lahko. Jaz sem to parkrat delal. Samo pol v omako hrenovo vsipaj samo drobnjak al pa peršun. Ker je rukola tolk aromatična,da se vse ostalo pol tepe.

 

Dober tek,

 

Multivitamin

multivitamin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. mar 2011 9:25

Hren muslin je hren z dodatkom rahlo stepene sladke smetane.  V kombianciji z lososom se uporablja kot nadev, če naredimo roladice iz rezin prekajenega lososa ali kot kupček na rezini lososa, če delamo kanapejčke.

Rukolo lahko uporabimo svežo, nanjo nadevamo rezineprekajenega  lososa (lahko jih tudi zrežemo na trakove), ali pa opečemo file lososa, narezan na kocke. Te potem razporedimo po posteljici iz rukole, vse skuipaj pokapljamo z malo olivnega olja, balzamičnega kisa in limoninim sokom ali sokom limete (ampak res samo nekaj kapljic). Meni je vse drugo pri taki jedi odveč, bi ubilo nežni okus pečenih lososovih koščkov. AMpka,kot sem rekla, jaz imama rada tako, komu drugemu  k temu tekne tudi kakšen preliv - možnosti je dovolj.

Mamamia

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. mar 2011 14:47

"muslin" pride od francoske "mousseline" - kar pomeni penica. Torej kakorkoli ga narediš - mora biti penast, praviloma se dela s stepeno sladko smetano ali snegom.

Sonja

neznan uporabnik

30. mar 2011 14:59

Limnol, help prosim. Kaj to se dela s svežim, naribanim hrenom al lahko vzameš že onega v kozarčku in samo premešaš. Verjetno je treba, pri mešanju bit tudi strašno previden, da se vse skup ne sesede ali kako???

 

Prosim,če lahko malo več napišeš. Hvala

 

Multivitamin.

multivitamin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. mar 2011 15:35

multiabc, nisem limnol, ampak vseeno: hren lahko uporabiš svež, lahko  tudi tistega iz kozarčka. Pomembno je, da je smetana ravno prav stepena, ne preveč trda. Rahlo mešaš, najbolje z leseno žlico, nima se kaj sfižit.

Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. mar 2011 15:40

Najmanj verjetnosti, da kiksneš, je, če hren vmešaš v smetano+sneg z metlico za ročno stepanje (po možnosti tisto ta veliko metlico).

Vendelina jr.

neznan uporabnik

30. mar 2011 15:43

Hvala mamamia. Saj sem se pol spomnil,da sem to jedel že. Zgledalo je tak penaso, vmes mehurčki. Nisem pa res mel pojma,da je to muslin hren. Samo ,verjetno to morš takoj pol pojest. Ker drugač nisem ziher, kak se ta nežna masa lahko obdrži. To je po moje pol takoj. Al se spet motim? Da ne bi šel kdaj tega delat vnaprej slučajno pa bi se mi pol dejansko vse sesedlo.

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti