Luna gre gor in zdaj se bomo spet pregovarjali o atu in mami Namaste? A je to sploh važno?
Naslov teme je "Indijska kuhinja" ![]()
Luna gre gor in zdaj se bomo spet pregovarjali o atu in mami Namaste? A je to sploh važno?
Naslov teme je "Indijska kuhinja" ![]()
A imaš težave z luno?
Saj se nismo odmaknili od teme, od indijske kuhinje smo prišli le do lastnice indijske restavracije, ki je sodelovalal tudi pri tečaju indijske kuhinje, debata o starših pa samo prispeva k mnenjem o avtetičnosti indijske kuhinje. Dodaten podatek, bi jaz temu rekla, ne pa odmik od teme.![]()
Je pa res, da (lahko) pod vplivom lune na isto zadevo gledamo povsem drugače. Pa kaj potem? Ja, pa ja.
Mamamia
mamamiaJa, res, izraz indijska kuhinja je samo skupen izraz za sila razniliko paleto različnih kuhinj indijskega podkontinenta, z vsemi razlikami od severa do juga, vzhoda in zahoda, z vsemi razlikami med pripadniki različnih ver.
Pri iskanju informacij o kulinariki Indije nikdar ne more biti dolgčas.
Drži tudi, da so kupljene mešanice pač izhod v sili, in da ni priemrjave, če začimbe prepražimo in potem zmeljemo ter mešanico pripravimo sami. Diši že med pripravo, kaj šele, ko je jed gotova.
Dreamjob, kaj pa če bi tvoj mož za nas prispeval kak nasvet, napotek, tudi recept za kakšno jed? Kar se mu pač zazdi za začetek, potem bi ga pa že podrobneje povprašali?
mamamia
mamamia| dreamjob je napisal/a: |
| Prisega na en poseben mlinček, s katerim melje začimbe. dreamjob |
Kje je dobil tak mlinček in kje ga lahko mi dobimo?
Ali se ga najde kje na spletu?
rdkapica
dreamjob, misliš nekaj takega?
Spodnji del je lahko tudi valjast, ne kvadraten.
dreqamjob, saj to sem i mela v mislih, kuhanje po trenutnem navdihu. Da nam na priemr napiše kako neko jed začne delat, morda kakšno masalo, mesno ali zelenjavno (da se začne z ingverjemi n česnom na primer, pa kakšno maščobo uporablja - ali zmeraj ghee ali kdaj tudi kakšno drugo), v kakšnem vrstnem redu dodaja začimbe - takole na kratko, za izhodišče.
Največji čar je itak v trenutnem navdihu, jasno.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vitlof s sirom

Svaljki s čemaževim pestom